2014. október 23. (csütörtök) - Gyöngyi
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Hírek

2009. június 21. (vasárnap) 17:04

Vasasnap: esőverte ünnep

Dunaújváros Online Hírek
Alaposan megtréfálta a meteorológia ördöge a XXXIII. Vasas- és Kohásznap vendégeit az alsó Duna-parton: délelőtt még volt ok az örömre, de a délutáni kavalkád súlyos esőzésbe torkollt szombaton.
Színpadra termett Vasas-utánpótlás
Színpadra termett Vasas-utánpótlás
Ahogy az elmúlt évtizedekben a Dunaferr legnagyobb közösségi rendezvénye volt, úgy reménykedtek a szervezők tömeges-sikeres Vasanapban. De az időjárás közbeszólt.
   
    Szokásos kezdetek

   
    Pedig ha van a városban olyan esemény, ami nagy hagyománnyal bír, hát pont a keresztségben (hivatalosan) Vasas- és Kohásznap az: idén éppen harmincharmadszorra várta a vendégeket az évre év szokásos Duna-parti bázison a vasgyári vezetés, valamint a reprezentatív érdekképviseletek. És titkon vagy nem is annyira titkon abban bízva, hogy a válsághelyzet ellenére (sőt, éppen az összetartást bizonyítandó) tömeges jelenléttel tisztelik meg a Vasasnapot a vendégek.
    Másképp alakult - de nem a szervezők hibájából: a délelőtti programmal még nem is volt gond. Rendben felépült a sátorváros, pöcögő pörkölt illatát vitte az egyre erősödő szél, s az előzetesen hírvert program is elkezdődött. Beüzemelték az utazó vidámpark vurstliját, a színpadon köszöntők szép szavai zengtek, majd az ilyenkor szokásos (és rendhagyóan kiegészült) díjátadóra is sor került – a díjazottak névsorát lásd alant –, hogy aztán a Sándor Frigyes Zeneiskola Fúvószenekara alapozza meg a hangulatot.
    Szépen fogytak a tombolajegyek, viszonylag sokan jelentkeztek a szervezett sétahajózásra is, a folytatás is a szokásosnak ígérkezett: kellemes eszem-iszom, barátkozás, együttlét, családi program meg a haverok – egészen kora délutánig nem is volt az égvilágon semmi baj.
   
    Beüt a krach
   
    Az első komoly fenyegetés akkor érkezett, amikor e sorok írója – a fővárosi Vasas Művészegyüttes, a Baracs Néptáncegyüttes és a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes remek összeállítása után – a kavalkád egyik titkos és fontos bázisa, a vurstli és a quadpálya utáni játszópark felé vette az irányt. Játszóparki vidámkodás
Játszóparki vidámkodás
A játszópark az egészen kicsiktől a 99 évesekig mindenkinek tartogat meglepetést, a nagyobb gyerkőcék nyílpuskát és gólyalábat is kipróbálhatnak, vannak logikai fejtörők és ügyességi játékok, megunhatatlan. Na, itt kerekedett egy akkora porfelleg a semmiből, hogy egy Rejtő-regényben éreztem magam, de nem a kedvenc lebujos résznél, hanem a sivatagi homokvihar-fejezetben.
    Bevallom, menekülőre fogtam, így a legdurvább esőzést már nem is vártam meg a helyszínen: ami biztos, a délutáni programnak rendesen odavágott a zivatar, és híreim szerint a népek sem a sátorba húzódva vészelték át az ítéletidő óráit, hanem többnyire szépen hazamentek. Hát igen, a vasasnapi kavalkádnak akad még a válságnál is súlyosabb és nyomasztóbb kerékkötője: ha esik.
   
    Díjeső az ünnepen
   
    Űzzük el a gondokat és a fellegeket viszont végül a díjazottak névsorával: mint már említettük, a Vasas- és Kohásznap kitűnő lehetőséget biztosított arra, hogy kitüntessék mindazokat, akik egész éves tevékenységükkel, esetenként több évtizedes pályájukkal szolgálták a munkavállalói érdekeket – és azokat a diákokat, akik az elmúlt tanévben is tovább öregbítették a "vasasok" hírnevét. Generációk - együtt
Generációk - együtt
Idén sem történt ez másként, a délelőtti díjátadón Mucsi Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség, Csapót Tamás, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet, valamint Balogh Béla, a Vasas Szakszervezet elnöke adta át az elismeréseket az arra érdemeseknek.
    Az elmúlt évek hagyományaihoz díjazták a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen kitűnően szerepelt diákokat: a Kiváló Tanuló kitüntetést Bandúr Balázs, Dombi Lóránd, Mészáros Attila, Györök István, Dobi Zoltán és Horváth József vehette át. Szintén köszöntötték a színpadon a diákok elméleti és gyakorlati felkészítőit, Tordai Lászlót, Garbacz Ferencet, Tengg Pétert, Fülöp Ferencet, Szabó Sándort és Radnai Józsefet is.
    Az ünnepi díjátadón Vasas Szakszervezetért Oklevelet vehetett át Kiss Istvánné, Berta Róbert, Hodosi Andorné, Kovácsné Vnuk Magdolna, Komiszár Pál Róbert, Viczkó Ferencné, Szigeti Jánosné, Széles Györgyné és Bácsy Jenőné. A "Szakszervezeti Munkáért" elismerő oklevelet kapta több évtizedes kiemelkedő munkájáért Varga Imre, míg a Vasas Szakszervezet Teszársz Károly Érdemérem kitüntetését érdemelte Nagy Magdolna.
    Mint említettük, egy rendhagyó elismerésre is sor került az ünnepségen: a válságkezeléssel kapcsolatos tényszerű, pártatlan cikkeiért a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség ajándékát kapta Szabó Betti, a Dunaújvárosi Hírlap újságírója.
    A díjazottaknak gratulálunk – és csak reménykedni tudunk abban, hogy jövőre az időjárás is megkönyörül a vasasnapi mulatságon!

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2009-06-22 07:27:19 Link Válasz Kiváló ukrán vezetőink, beleértve a nagyvezírt is, ismét külön buliztak, nehogy keveredjenek a néppel.

2. | 2009-06-22 08:20:03 Link Válasz Jó volt!:)

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

.7.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Nagyvenyimen központhoz közel,...

Nagyvenyimen központhoz közel,...(eladó) Nagyvenyimen, központhoz közel, 100 nm-es, felújítandó családi ház eladó! Érdeklődni:06 30/504-1606 tovább

Összes hirdetés: 1122 db

Apró

Villanyszerelőt felveszek

Állás | Kínál

Villanyszerelőt felveszek

Összes hirdetés: 189 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.