2014. április 18. (péntek) - Andrea, Ilma
főoldal 168 óra Legolvasottabb Ingatlanpiac Fórum Cégtár Apró Akcióporta

Hírek

2009. szeptember 13. (vasárnap) 17:16

Labor – csak előjegyzéssel

Dunaújváros Online Hírek
Új névvel, ráadásul keddtől kezdődően már jobbára csak telefonos előjegyzés nyomán fogadja az ügyfeleket a központi laboratórium városunkban. Tudnivalók, kivételek – itt.
Új néven üzemel, és megváltozott ügyfélfogadási rendszert vezet be hamarosan a város központi laboratóriuma, tájékoztatta honlapunkat dr. Barna T. Katalin, az egység szakmai igazgatója. A névváltozás már augusztus végén bekövetkezett – a labor már a Futurelab Dunaújvárosi Laboratórium néven üzemel, de még fontosabb változás, hogy a központ szeptember  15-én, azaz kedden kezdődően előjegyzés alapján fogadja a betegeket. A várakozási idő radikális lerövidítését célzó, a munka szervezését is könnyítő lépés nyomán időpont-egyeztetést követően vehetik igénybe a labor szolgáltatásai az ügyfelek. Időpontot a 25/550-491-es telefonszámon lehet egyeztetni – mégpedig a DO-hoz eljuttatott tájékoztató szerint munkanapokon délelőtt kilenctől délután kettő óráig.
    Dr. Barna T. Katalin az  egyeztetett időpontok pontos betartására is felhívta a figyelmet, ugyanakkor kiemelte: továbbra is időpont-egyeztetés nélkül fogadják az ellátási területükhöz tartozó tíz év alatti gyermekeket, valamint a terhes kismamákat AFP-vizsgálatra és vércukorterhelésre. Nem kell időpontot egyeztetniük a szolgáltatást térítés ellenében igénybe vevőknek – vagyis a területi ellátási kötelezettségen kívülről érkezőknek, az érvényes TAJ-kártyával nem rendelkezőknek, valamint az egyéb, fizetős vizsgálatokat igénybe vevő pácienseknek.

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2009-09-13 18:09:25 Link Válasz Kész cirkusz ami laborügyben ebben a városban folyamatosan történik. Minden szempont fontos csak a beutalt beteg, vagy nem beteg ember nem számít. Mire elkészül a vizsgálattal úgyis megbetegszik. A zöld rendelőben miért nincs laborvizsgálat. A város és a vonzáskörzet nagysága nem tartana el külön labort?

2. | 2009-09-13 18:23:44 Link Válasz Vasműs dolgozóknak ajánlom a Vasműn belüli labor igénybevételét, ott nincs előjegyzés!!!!

tel.: 25/581-428

3. | 2009-09-13 18:28:31 Link Válasz Hum János Már kiprivatizálták a labor a művese állomással együtt. Amit aránylag jól térít az OEP az ellátónak az már nálunk régóta magánkézben/magánzsebben van.

Lehet hogy ezért is tűnik alulfinanszírozottnak a kórházunk?

4. | 2009-09-13 21:28:55 Link Válasz Jani, már megint dől belőled a félinformáltság. Művese-állomás nem volt, tehát nem volt mit "kiprivatizálni", egyébként a labor is úgynevezett funkcionális privatizációban került magáncéghez, tehát lényegében az üzemeltetés és fejlesztés a magáncég feladata.Más: talán nem ártana azt tudnotok, hogy a laborok általában bajban vannak az országban a degresszív finanszírozás miatt. Miközben rengeteg vizsgálatot rendelnek az orvosok, az elvégzett munka után egyre kevesebb pénzt kapnak. Az előjegyzéssel korlátozni akarják a betegforgalmat, ez egyértelmű.

5. | 2009-09-14 00:42:03 Link Válasz És ezt komolyan is gondolják?????? RÖHEJ ami ebben a városban megy. Laborvizsgálat időpontra.... Grrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!

6. | 2009-09-14 01:43:59 Link Válasz Előjegyzés?? és megint jöhetnek a csókósok ,soronkívűl,ki ellenörzi,a bejelentkezéskor megadott időpont betartását? Ez is úgy lesz mint a többi időpontnál,hogy csak a betegeknek lesz fontos a pontos megjelenés.

A mostani gyakorlat miért nem jó?

legalább lehetett,követni a behívás sorredjét.

7. | 2009-09-14 06:56:28 Link Válasz Nahát, ez óriási!!! Gratula az ötletgazdának!Épp a héten bosszankodtam végig a neurologiát.időpont ugyan van de közölték hogy az nem számít érkezési sorrend van. akkor??miről beszélünk. Laborban így is millióan voltak és azok a szegény idős emberek akik még azt sem tudták megjegyezni hogy sorszámot kell húzni miből gondolja a főszervező hogy majd tudni fogja hogy időpontot kell kérni???Ebből oltári nagy fejetlenség lesz más nem! Zöld sztkban nem üzemel a labor. pedig volna rá szükség.no comment.....Pusztulat egy város ez.utálom.

8. | 2009-09-14 07:41:30 Link Válasz Nem csak az előjegyzéssel van baj, hanem a leletek kiadásával.Nagyon nehéz egy vidéki embernek összeszedni innen-onnan a leleteit. Többszöri beutazással jár csak sikerrel.

Valakinek pl. műtétre van szüksége. Elbattyog a kupolásba, leveteti a vért, átsétál a zöldbe, megcsináltatni az ekg-t, aztán másnap 13óra után mehet a leletér a laborba.Visszamegy a zöldbe az ekg-ért, aztán már nem fogadják a belgyógyászaton, mert ugye ott is rengeteg a beteg és már nem fér bele a napi keretbe.Tehát a következő napon kerül sor a belgyógyászatra, aztán visszasétál a kórházba ahol altatóorvos nézi meg, és sitty-sutty már műthető is.3 nap-ot vesz igénybe.

9. | 2009-09-14 07:47:47 Link Válasz butuska normál esetben évente egyszer járok laborba,mert a háziorvosom másként nem ír ki egy gyógyszert! kriminális ami ott van!

a betegek részéről fejetlenség,olykor veszekednek,és pofátlanul megnézik a sorszámod,hogy tuti te következel-e! most kis híján meghurcoltak,mert tuti azért vittem gyereket,hogy hamarabb bejussak! persze nem gyereksorszámot húztam! a hölgyek viszont nagyon kedvesek,és türelmesek! jó lenne őket is megkérdezni,hogyan lehetne megoldani a problémát! persze ez már a szaros bili esete!

10. | 2009-09-14 08:09:48 Link Válasz A háziorvosi rendelőben is le lehetne venni azt a vért, EKG-t is meg tudná csinálni, úgy is más fogja kiértékelni, bár neki is van rá képzettsége. A leletért sem kellene a betegnek mászkálni, hiszen számítógépen van az összes és internet is létezik.

Persze vannak speciális laborvizsgálatok is,ha csak azokért kéne bemenni a laborba lényegesen egyszerűbb és gyorsabb lenne minden.

Azt, hogy EKG szakrendelésre miért van szükség, számomra teljesen érthetetlen.

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

.7.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Belváros közeli földszinti tégla...

Belváros közeli földszinti tégla...(kínál) Magasföldszinti 1szobás azonnal költözhető ,jó állapotú lakás eladó Esze Tamás utcában. igény esetén... tovább

Összes hirdetés: 1565 db

Apró

 PUCOLT DIÓ ELADÓ!!

Vegyes | Kínál

PUCOLT DIÓ ELADÓ!!

Összes hirdetés: 87 db

Cégtár

Minden jog fenntartva! © Dunaújváros Online Kft. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.