Hírek

2009. szeptember 13. (vasárnap) 17:16

Labor – csak előjegyzéssel

Dunaújváros Online Hírek
Új névvel, ráadásul keddtől kezdődően már jobbára csak telefonos előjegyzés nyomán fogadja az ügyfeleket a központi laboratórium városunkban. Tudnivalók, kivételek – itt.
Új néven üzemel, és megváltozott ügyfélfogadási rendszert vezet be hamarosan a város központi laboratóriuma, tájékoztatta honlapunkat dr. Barna T. Katalin, az egység szakmai igazgatója. A névváltozás már augusztus végén bekövetkezett – a labor már a Futurelab Dunaújvárosi Laboratórium néven üzemel, de még fontosabb változás, hogy a központ szeptember  15-én, azaz kedden kezdődően előjegyzés alapján fogadja a betegeket. A várakozási idő radikális lerövidítését célzó, a munka szervezését is könnyítő lépés nyomán időpont-egyeztetést követően vehetik igénybe a labor szolgáltatásai az ügyfelek. Időpontot a 25/550-491-es telefonszámon lehet egyeztetni – mégpedig a DO-hoz eljuttatott tájékoztató szerint munkanapokon délelőtt kilenctől délután kettő óráig.
    Dr. Barna T. Katalin az  egyeztetett időpontok pontos betartására is felhívta a figyelmet, ugyanakkor kiemelte: továbbra is időpont-egyeztetés nélkül fogadják az ellátási területükhöz tartozó tíz év alatti gyermekeket, valamint a terhes kismamákat AFP-vizsgálatra és vércukorterhelésre. Nem kell időpontot egyeztetniük a szolgáltatást térítés ellenében igénybe vevőknek – vagyis a területi ellátási kötelezettségen kívülről érkezőknek, az érvényes TAJ-kártyával nem rendelkezőknek, valamint az egyéb, fizetős vizsgálatokat igénybe vevő pácienseknek.

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2009-09-13 18:09:25 Link Válasz Kész cirkusz ami laborügyben ebben a városban folyamatosan történik. Minden szempont fontos csak a beutalt beteg, vagy nem beteg ember nem számít. Mire elkészül a vizsgálattal úgyis megbetegszik. A zöld rendelőben miért nincs laborvizsgálat. A város és a vonzáskörzet nagysága nem tartana el külön labort?

2. | 2009-09-13 18:23:44 Link Válasz Vasműs dolgozóknak ajánlom a Vasműn belüli labor igénybevételét, ott nincs előjegyzés!!!!

tel.: 25/581-428

3. | 2009-09-13 18:28:31 Link Válasz Hum János Már kiprivatizálták a labor a művese állomással együtt. Amit aránylag jól térít az OEP az ellátónak az már nálunk régóta magánkézben/magánzsebben van.

Lehet hogy ezért is tűnik alulfinanszírozottnak a kórházunk?

4. | 2009-09-13 21:28:55 Link Válasz Jani, már megint dől belőled a félinformáltság. Művese-állomás nem volt, tehát nem volt mit "kiprivatizálni", egyébként a labor is úgynevezett funkcionális privatizációban került magáncéghez, tehát lényegében az üzemeltetés és fejlesztés a magáncég feladata.Más: talán nem ártana azt tudnotok, hogy a laborok általában bajban vannak az országban a degresszív finanszírozás miatt. Miközben rengeteg vizsgálatot rendelnek az orvosok, az elvégzett munka után egyre kevesebb pénzt kapnak. Az előjegyzéssel korlátozni akarják a betegforgalmat, ez egyértelmű.

5. | 2009-09-14 00:42:03 Link Válasz És ezt komolyan is gondolják?????? RÖHEJ ami ebben a városban megy. Laborvizsgálat időpontra.... Grrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!

6. | 2009-09-14 01:43:59 Link Válasz Előjegyzés?? és megint jöhetnek a csókósok ,soronkívűl,ki ellenörzi,a bejelentkezéskor megadott időpont betartását? Ez is úgy lesz mint a többi időpontnál,hogy csak a betegeknek lesz fontos a pontos megjelenés.

A mostani gyakorlat miért nem jó?

legalább lehetett,követni a behívás sorredjét.

7. | 2009-09-14 06:56:28 Link Válasz Nahát, ez óriási!!! Gratula az ötletgazdának!Épp a héten bosszankodtam végig a neurologiát.időpont ugyan van de közölték hogy az nem számít érkezési sorrend van. akkor??miről beszélünk. Laborban így is millióan voltak és azok a szegény idős emberek akik még azt sem tudták megjegyezni hogy sorszámot kell húzni miből gondolja a főszervező hogy majd tudni fogja hogy időpontot kell kérni???Ebből oltári nagy fejetlenség lesz más nem! Zöld sztkban nem üzemel a labor. pedig volna rá szükség.no comment.....Pusztulat egy város ez.utálom.

8. | 2009-09-14 07:41:30 Link Válasz Nem csak az előjegyzéssel van baj, hanem a leletek kiadásával.Nagyon nehéz egy vidéki embernek összeszedni innen-onnan a leleteit. Többszöri beutazással jár csak sikerrel.

Valakinek pl. műtétre van szüksége. Elbattyog a kupolásba, leveteti a vért, átsétál a zöldbe, megcsináltatni az ekg-t, aztán másnap 13óra után mehet a leletér a laborba.Visszamegy a zöldbe az ekg-ért, aztán már nem fogadják a belgyógyászaton, mert ugye ott is rengeteg a beteg és már nem fér bele a napi keretbe.Tehát a következő napon kerül sor a belgyógyászatra, aztán visszasétál a kórházba ahol altatóorvos nézi meg, és sitty-sutty már műthető is.3 nap-ot vesz igénybe.

9. | 2009-09-14 07:47:47 Link Válasz butuska normál esetben évente egyszer járok laborba,mert a háziorvosom másként nem ír ki egy gyógyszert! kriminális ami ott van!

a betegek részéről fejetlenség,olykor veszekednek,és pofátlanul megnézik a sorszámod,hogy tuti te következel-e! most kis híján meghurcoltak,mert tuti azért vittem gyereket,hogy hamarabb bejussak! persze nem gyereksorszámot húztam! a hölgyek viszont nagyon kedvesek,és türelmesek! jó lenne őket is megkérdezni,hogyan lehetne megoldani a problémát! persze ez már a szaros bili esete!

10. | 2009-09-14 08:09:48 Link Válasz A háziorvosi rendelőben is le lehetne venni azt a vért, EKG-t is meg tudná csinálni, úgy is más fogja kiértékelni, bár neki is van rá képzettsége. A leletért sem kellene a betegnek mászkálni, hiszen számítógépen van az összes és internet is létezik.

Persze vannak speciális laborvizsgálatok is,ha csak azokért kéne bemenni a laborba lényegesen egyszerűbb és gyorsabb lenne minden.

Azt, hogy EKG szakrendelésre miért van szükség, számomra teljesen érthetetlen.

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

.7.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Igényesen felújított lakás eladó!

Igényesen felújított lakás eladó!(eladó) A lakás tégla épületben található. Néhány hónappal ezelőtt teljes körűen felújították. Magas földszinti,... tovább

Összes hirdetés: 1067 db

Apró

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.