2014. október 23. (csütörtök) - Gyöngyi
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Sziréna

Tolna-Őr

2010. január 18. (hétfő) 15:47

Tragédia az ISD Dunaferrnél

Dunaújváros Online Hírek
Tragikus kimenetelű baleset történt az ISD Dunaferr Zrt. nagyolvasztó gyáregységénél ma délelőtt: egy vasúti kocsi és egy markológép ütközött össze. A baleset következtében egy férfi, S. L. vesztette életét a helyszínen, értesült a DO. A vasműből megerősítették a tragédia hírét, és részvétüket nyilvánították az elhunyt családtagjainak.
(Utolsó frissítés: 01. 18. 17:54)
Egy munkavállaló veszítette életét abban a tragikus kimenetelű balesetben, amely ma délelőtt történt az ISD Dunaferr Zrt. területén, erősítette meg információnkat a vasmű percekkel ezelőtt a DO-hoz  érkezett közleménye.
   
   16.02: Ütközés a kohónál
   
   
A baleset a nagyolvasztó gyáregység II. számú kohóüzeménél történt délelőtt, szolgál a tragédia részleteivel a közlemény: a szabadban vasúti tolatás közben egy kocsi nekiütközött egy kanalas markológépnek. Az ütközés körülményei egyelőre tisztázatlanok, a végkifejlet tragikus: a baleset következtében S. L., az ISD Dunaferr munkavállalója halálos balesetet szenvedett a helyszínen.
   A tragédia okait és körülményeit tisztázandó az ügyben vizsgálat kezdődött: ezt a Fejér Megyei Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség koordinálásával, szakértők bevonásával, államigazgatási eljárás keretében folytatják le, áll a honlapunkhoz eljuttatott összegzésben. A baleset okainak feltárásán túl belső vizsgálat is kezdődött annak érdekében, hogy hasonló esetek a jövőben ne történhessenek meg.
   
   17.48: Rendőri összegzés a balesetről
   
   Egy munkagép kezelője veszítette életét az ISD Dunaferr Dunai Vasműben, tájékoztatott a tragédia részleteiről a megyei főkapitányság szóvivője. Mint R. Szabó Ágnes kérdésünkre elárulta, a tragédia előtt a nagyolvasztó felújítási munkálataihoz szállított csöveket rakták fel egy munkagéppel. A gép a területen áthaladó iparvágányon állt, amikor mekiment egy salakot szállító szerelvény mozdonya. A rendőrségi tájékoztató szerint a munkagép dunaújvárosi kezelője az ütközés idején éppen a csöveket kötözte a gép kanalánál - a szerencsétlenül járt férfi előbb a kanálba esett bele, majd a földre zuhant.
   Életét már nem tudták megmenteni - olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.
   A szóvivő kérdésünkre megerősítette: a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében, a munkaügyi felügyelőséggel közösen, munkabiztonsági szakértő bevonásával indított vizsgálatot a baleset körülményeinek tisztázására.
   
   Részvétet nyilvánítanak
   
   Az ISD Dunaferr Zrt. munkavállalóját saját halottjának tekinti: a tragikus hírhez mellékelt részvétnyilvánítás szerint a dunaferresek közössége mély megrendüléssel fogadta a nagyolvasztó gyáregység kohóüzemében tragikus balesetet szenvedett kollégájuk halálát. Családjának, szeretteinek ezúton fejezi ki őszinte részvétét és együttérzését a társaságcsoport vezetősége és kollektívája, a befektető Donbass Ipari Szövetség képviselői, valamint a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezetői és tagsága is.
   S. L. harminckilenc évet élt - nyugodjék békében!
12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

.15.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Nagyvenyimen központhoz közel,...

Nagyvenyimen központhoz közel,...(eladó) Nagyvenyimen, központhoz közel, 100 nm-es, felújítandó családi ház eladó! Érdeklődni:06 30/504-1606 tovább

Összes hirdetés: 1122 db

Apró

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.