2014. október 24. (péntek) - Salamon
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Sziréna

Tolna-Őr

2010. január 18. (hétfő) 15:47

Tragédia az ISD Dunaferrnél

Dunaújváros Online Hírek
Tragikus kimenetelű baleset történt az ISD Dunaferr Zrt. nagyolvasztó gyáregységénél ma délelőtt: egy vasúti kocsi és egy markológép ütközött össze. A baleset következtében egy férfi, S. L. vesztette életét a helyszínen, értesült a DO. A vasműből megerősítették a tragédia hírét, és részvétüket nyilvánították az elhunyt családtagjainak.
(Utolsó frissítés: 01. 18. 17:54)
Egy munkavállaló veszítette életét abban a tragikus kimenetelű balesetben, amely ma délelőtt történt az ISD Dunaferr Zrt. területén, erősítette meg információnkat a vasmű percekkel ezelőtt a DO-hoz  érkezett közleménye.
   
   16.02: Ütközés a kohónál
   
   
A baleset a nagyolvasztó gyáregység II. számú kohóüzeménél történt délelőtt, szolgál a tragédia részleteivel a közlemény: a szabadban vasúti tolatás közben egy kocsi nekiütközött egy kanalas markológépnek. Az ütközés körülményei egyelőre tisztázatlanok, a végkifejlet tragikus: a baleset következtében S. L., az ISD Dunaferr munkavállalója halálos balesetet szenvedett a helyszínen.
   A tragédia okait és körülményeit tisztázandó az ügyben vizsgálat kezdődött: ezt a Fejér Megyei Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség koordinálásával, szakértők bevonásával, államigazgatási eljárás keretében folytatják le, áll a honlapunkhoz eljuttatott összegzésben. A baleset okainak feltárásán túl belső vizsgálat is kezdődött annak érdekében, hogy hasonló esetek a jövőben ne történhessenek meg.
   
   17.48: Rendőri összegzés a balesetről
   
   Egy munkagép kezelője veszítette életét az ISD Dunaferr Dunai Vasműben, tájékoztatott a tragédia részleteiről a megyei főkapitányság szóvivője. Mint R. Szabó Ágnes kérdésünkre elárulta, a tragédia előtt a nagyolvasztó felújítási munkálataihoz szállított csöveket rakták fel egy munkagéppel. A gép a területen áthaladó iparvágányon állt, amikor mekiment egy salakot szállító szerelvény mozdonya. A rendőrségi tájékoztató szerint a munkagép dunaújvárosi kezelője az ütközés idején éppen a csöveket kötözte a gép kanalánál - a szerencsétlenül járt férfi előbb a kanálba esett bele, majd a földre zuhant.
   Életét már nem tudták megmenteni - olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.
   A szóvivő kérdésünkre megerősítette: a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében, a munkaügyi felügyelőséggel közösen, munkabiztonsági szakértő bevonásával indított vizsgálatot a baleset körülményeinek tisztázására.
   
   Részvétet nyilvánítanak
   
   Az ISD Dunaferr Zrt. munkavállalóját saját halottjának tekinti: a tragikus hírhez mellékelt részvétnyilvánítás szerint a dunaferresek közössége mély megrendüléssel fogadta a nagyolvasztó gyáregység kohóüzemében tragikus balesetet szenvedett kollégájuk halálát. Családjának, szeretteinek ezúton fejezi ki őszinte részvétét és együttérzését a társaságcsoport vezetősége és kollektívája, a befektető Donbass Ipari Szövetség képviselői, valamint a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezetői és tagsága is.
   S. L. harminckilenc évet élt - nyugodjék békében!
12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

.15.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Családi ház eladó

Családi ház eladó(eladó) Baracson összkomfortos, egybenyíló kétszobás parasztház (vályog beton alapon) 1166 m2 telekkel eladó vagy 1,5... tovább

Összes hirdetés: 1121 db

Apró

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.