2014. október 26. (vasárnap) - Dömötör
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Iskola

Mezőföld Gimnázium

2010. október 29. (péntek) 15:51

Kézilabda Akadémia: rajt jövőre!

Közös kézilabda akadémiát indít jövőre az önkormányzat és a Dunaújvárosi Főiskola, az utánpótlás-nevelő bázis megvalósítására öt év alatt százmillió forintot áldoznak. A program elindításáról a csütörtöki közgyűlésen döntöttek a képviselők.

Védhetetlen a ficakban
Védhetetlen a ficakban
Mint arról július végén még erősen feltételes módban beszámoltunk, az a tegnapi közgyűlésen valósággá vált: közös kézilabda utánpótlás akadémiát indít városunkban az önkormányzat, valamint a Dunaújvárosi Főiskola.

Tervezési szakban


A Kézilabda Akadémia terve még június elején fogant meg a szervezők fejében, s a gondolatokat hamar tettek is követték, hiszen ezt követően azonnal felkérték a Gál és Társa ügyvédi irodát, hogy készítsen megvalósíthatósági tanulmányt az akadémia működtetéséről. Ez a tanulmány a szerződésben foglalt határidőre el is készült, így a közgyűlés tegnap már érdemben is tudott foglalkozni az akadémiai kérdéssel. Városunk vezetőit meggyőzte a megvalósíthatósági tanulmány, ugyanis áldásukat adták az akadémia tervére – az elfogadott javaslat nyomán eldőlt, hogy az előzetes tervek alapján 2011. szeptember 1-jétől, az első évfolyammal megnyithatja kapuit a városunk kézilabda utánpótlás akadémiája.
Az előterjesztésből kiderült, hogy az akadémia első évfolyama 16-16 leány és fiú sportolóval indulhat el, ám addig még bőven akad tennivalója az érintett feleknek. Addig ugyanis ki kell alakítani a munkaszervezetet, meg kell találni az ott dolgozó megfelelő szakembereket, s el kell készíteni az akadémia működéséhez elengedhetetlen üzleti tervet is.

Mindig magasabbra (illusztráció)
Mindig magasabbra (illusztráció)
A feladatok kidolgozásában nagy szerepe lesz a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Kft. ügyvezetőjének, szakmai és pedagógiai vezetőinek is, akiket a közgyűlési előterjesztés alapján minél előbb ki kell választani.

Közös projekt, nagy nevekkel

A közgyűlési döntés értelmében az önkormányzat kinyilvánított azon szándékát, hogy kézilabda akadémiát hozzon létre a városban, melynek megvalósításához együttműködési szerződést kíván kötni a Dunaújvárosi Főiskolával. A közgyűlés ezért felhatalmazta a polgármestert arra, hogy készítsen javaslatot a Dunaújvárosi Kézilabda Utánpótlás Akadémia Kft. megalapítására, illetve a tisztségviselők személyének kiválasztására. nagyítás Pálya után vezetőként bizonyíthat! (Fotó: DO-archív)
Pálya után vezetőként bizonyíthat! (Fotó: DO-archív)

Információink szerint a férfi utánpótlásban Mocsai Lajost, a magyar férfi kézilabda válogatott és az MKB Veszprém KC kézilabda csapatának edzőjét, míg a leány utánpótlásnál Radulovics Bojánát, a Dunaújvárosi REK női kézilabda csapatának kitűnőségét kérnék fel a szakágvezetői feladatok ellátására. Ami pedig az akadémia pénzügyi hátterét illeti: az önkormányzat és a Dunaújvárosi Főiskola közötti perben százmillió forintot ítélt a bíróság a DF javára, s ez az összeg jelentené a forrást az akadémia létrehozásához – a tervek szerint a fenti forrás a bázis öt éven át történő működtetését fedezné.

Kapcsolódó cikk:
Az akadémia terve a DO-n

Kapcsolódó link:
Dunaújvárosi Főiskola

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2010-10-29 17:29:10 Link Válasz Gazza18 (nem regisztrált felhasználó) Személy szerint nagyon örülök a kezdeményezésnek! A megvalósításra kíváncsi leszek, de az ötlet a Nemzet Sportfővároshoz illő

2. | 2010-10-29 18:30:16 Link Válasz bero (nem regisztrált felhasználó) nagyszerű!!!!!!!!!!!!!!!!

3. | 2010-10-29 21:24:46 Link Válasz Éva (nem regisztrált felhasználó) Nagyszerűnek tartom, biztosítva lesz az utánpótlás.
Eddig is sok örömet szereztek kéziseink.A két szakvezető személyével is maximálisan egyetértek.

4. | 2010-10-30 11:41:32 Link Válasz Almási Anna Nagyszerű hír!A lányoknál egy komplett tanári kar is rendelkezésre áll Boki mellett.

5. | 2010-10-30 17:19:08 Link Válasz Joe (nem regisztrált felhasználó) Jól olvasom:a perben nyert pénz az alap? Ha a város büdzséjét vesszük alapul, akkor vannak kétségeim. Mint ahogy sajnos a névadók sem jelentenek garanciát, mert az érdemi munkát nem ők végzik majd... A mostani edzői garnitúra pedig alkalmatlan, ez most is tisztán látszik!

6. | 2010-10-30 19:42:54 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Biztos voltam megvalósulásában,a kérdésem roppant egyszerü. Mi lesz a jelenlegi dunaferres serdülő, ifi fiú és lánycsapatokkal? Kellenek-e még a városnak, akik tudják a választ, válaszolják meg. Egy szülő. Köszönöm szépen.

7. | 2010-10-31 21:23:36 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Jobban tetszik ez a piros mez, mint a fekete.
Nagy szükség van az utánpótlás nevelés felpezsdítésére, mert a jelenlegi szinten már itt sem vesszük fel a versenyt a többi élvonalbeli csapattal.

8. | 2010-11-02 13:40:48 Link Válasz Almási Anna A 6.számú hozzászóláshoz fűzném hozzá,hogy nem ismerem a konkrét terveket,de egyben 99%-ig biztos vagyok,hogy nem arról van szó,hogy a meglévő gyerekeket elküldjék.Pontosabb felvilágosítást szerintem az egyesületek adhatnak.

9. | 2010-11-03 06:42:08 Link Válasz Kétkedő (nem regisztrált felhasználó) A két jelenlegi felnőtt klubbal, beszéltek?
Kíváncsiak voltak a véleményükre?
Mocsai? Miből gondolják, hogy elvállalja?
Radulovics rendben van, őt Vityenka akarta.
5 év alatt 100 milla? Nézzék meg a működő akadémiákat, utánpótlás nevelés most is van a városban, ha csak ennyi pénz van az akadémiára, inkább a mostanit kéne magasabb szintre hozni, mindenki jobban járna, ez megint csak megosztottsághoz fog vezetni.

10. | 2011-02-25 08:43:41 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) A fiam 10 éves, 4 éve kézilabdázik!
Ő is szeretne a akadémiára járni!
Lehet????????????

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó...

Linkek

Dunaújvárosi Főiskola
hírtérkép
.8.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Tulajdonostól! Már ha álmai otthonát...

Tulajdonostól! Már ha álmai otthonát...(eladó) Ha luxust nélkülöző, de élhető otthont szeretne reális áron, ez az ajánlat Önnek szól. tovább

Összes hirdetés: 1066 db

Apró

Opel acélfelni

Jármű | Kínál

Opel acélfelni

Összes hirdetés: 153 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.