2014. október 30. (csütörtök) - Alfonz
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Iskola

Mezőföld Gimnázium

2010. október 29. (péntek) 15:51

Kézilabda Akadémia: rajt jövőre!

Közös kézilabda akadémiát indít jövőre az önkormányzat és a Dunaújvárosi Főiskola, az utánpótlás-nevelő bázis megvalósítására öt év alatt százmillió forintot áldoznak. A program elindításáról a csütörtöki közgyűlésen döntöttek a képviselők.

Védhetetlen a ficakban
Védhetetlen a ficakban
Mint arról július végén még erősen feltételes módban beszámoltunk, az a tegnapi közgyűlésen valósággá vált: közös kézilabda utánpótlás akadémiát indít városunkban az önkormányzat, valamint a Dunaújvárosi Főiskola.

Tervezési szakban


A Kézilabda Akadémia terve még június elején fogant meg a szervezők fejében, s a gondolatokat hamar tettek is követték, hiszen ezt követően azonnal felkérték a Gál és Társa ügyvédi irodát, hogy készítsen megvalósíthatósági tanulmányt az akadémia működtetéséről. Ez a tanulmány a szerződésben foglalt határidőre el is készült, így a közgyűlés tegnap már érdemben is tudott foglalkozni az akadémiai kérdéssel. Városunk vezetőit meggyőzte a megvalósíthatósági tanulmány, ugyanis áldásukat adták az akadémia tervére – az elfogadott javaslat nyomán eldőlt, hogy az előzetes tervek alapján 2011. szeptember 1-jétől, az első évfolyammal megnyithatja kapuit a városunk kézilabda utánpótlás akadémiája.
Az előterjesztésből kiderült, hogy az akadémia első évfolyama 16-16 leány és fiú sportolóval indulhat el, ám addig még bőven akad tennivalója az érintett feleknek. Addig ugyanis ki kell alakítani a munkaszervezetet, meg kell találni az ott dolgozó megfelelő szakembereket, s el kell készíteni az akadémia működéséhez elengedhetetlen üzleti tervet is.

Mindig magasabbra (illusztráció)
Mindig magasabbra (illusztráció)
A feladatok kidolgozásában nagy szerepe lesz a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia Kft. ügyvezetőjének, szakmai és pedagógiai vezetőinek is, akiket a közgyűlési előterjesztés alapján minél előbb ki kell választani.

Közös projekt, nagy nevekkel

A közgyűlési döntés értelmében az önkormányzat kinyilvánított azon szándékát, hogy kézilabda akadémiát hozzon létre a városban, melynek megvalósításához együttműködési szerződést kíván kötni a Dunaújvárosi Főiskolával. A közgyűlés ezért felhatalmazta a polgármestert arra, hogy készítsen javaslatot a Dunaújvárosi Kézilabda Utánpótlás Akadémia Kft. megalapítására, illetve a tisztségviselők személyének kiválasztására. nagyítás Pálya után vezetőként bizonyíthat! (Fotó: DO-archív)
Pálya után vezetőként bizonyíthat! (Fotó: DO-archív)

Információink szerint a férfi utánpótlásban Mocsai Lajost, a magyar férfi kézilabda válogatott és az MKB Veszprém KC kézilabda csapatának edzőjét, míg a leány utánpótlásnál Radulovics Bojánát, a Dunaújvárosi REK női kézilabda csapatának kitűnőségét kérnék fel a szakágvezetői feladatok ellátására. Ami pedig az akadémia pénzügyi hátterét illeti: az önkormányzat és a Dunaújvárosi Főiskola közötti perben százmillió forintot ítélt a bíróság a DF javára, s ez az összeg jelentené a forrást az akadémia létrehozásához – a tervek szerint a fenti forrás a bázis öt éven át történő működtetését fedezné.

Kapcsolódó cikk:
Az akadémia terve a DO-n

Kapcsolódó link:
Dunaújvárosi Főiskola

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2010-10-29 17:29:10 Link Válasz Gazza18 (nem regisztrált felhasználó) Személy szerint nagyon örülök a kezdeményezésnek! A megvalósításra kíváncsi leszek, de az ötlet a Nemzet Sportfővároshoz illő

2. | 2010-10-29 18:30:16 Link Válasz bero (nem regisztrált felhasználó) nagyszerű!!!!!!!!!!!!!!!!

3. | 2010-10-29 21:24:46 Link Válasz Éva (nem regisztrált felhasználó) Nagyszerűnek tartom, biztosítva lesz az utánpótlás.
Eddig is sok örömet szereztek kéziseink.A két szakvezető személyével is maximálisan egyetértek.

4. | 2010-10-30 11:41:32 Link Válasz Almási Anna Nagyszerű hír!A lányoknál egy komplett tanári kar is rendelkezésre áll Boki mellett.

5. | 2010-10-30 17:19:08 Link Válasz Joe (nem regisztrált felhasználó) Jól olvasom:a perben nyert pénz az alap? Ha a város büdzséjét vesszük alapul, akkor vannak kétségeim. Mint ahogy sajnos a névadók sem jelentenek garanciát, mert az érdemi munkát nem ők végzik majd... A mostani edzői garnitúra pedig alkalmatlan, ez most is tisztán látszik!

6. | 2010-10-30 19:42:54 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Biztos voltam megvalósulásában,a kérdésem roppant egyszerü. Mi lesz a jelenlegi dunaferres serdülő, ifi fiú és lánycsapatokkal? Kellenek-e még a városnak, akik tudják a választ, válaszolják meg. Egy szülő. Köszönöm szépen.

7. | 2010-10-31 21:23:36 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Jobban tetszik ez a piros mez, mint a fekete.
Nagy szükség van az utánpótlás nevelés felpezsdítésére, mert a jelenlegi szinten már itt sem vesszük fel a versenyt a többi élvonalbeli csapattal.

8. | 2010-11-02 13:40:48 Link Válasz Almási Anna A 6.számú hozzászóláshoz fűzném hozzá,hogy nem ismerem a konkrét terveket,de egyben 99%-ig biztos vagyok,hogy nem arról van szó,hogy a meglévő gyerekeket elküldjék.Pontosabb felvilágosítást szerintem az egyesületek adhatnak.

9. | 2010-11-03 06:42:08 Link Válasz Kétkedő (nem regisztrált felhasználó) A két jelenlegi felnőtt klubbal, beszéltek?
Kíváncsiak voltak a véleményükre?
Mocsai? Miből gondolják, hogy elvállalja?
Radulovics rendben van, őt Vityenka akarta.
5 év alatt 100 milla? Nézzék meg a működő akadémiákat, utánpótlás nevelés most is van a városban, ha csak ennyi pénz van az akadémiára, inkább a mostanit kéne magasabb szintre hozni, mindenki jobban járna, ez megint csak megosztottsághoz fog vezetni.

10. | 2011-02-25 08:43:41 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) A fiam 10 éves, 4 éve kézilabdázik!
Ő is szeretne a akadémiára járni!
Lehet????????????

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó...

Linkek

Dunaújvárosi Főiskola
hírtérkép
.8.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Családi ház eladó Óváros...

Családi ház eladó Óváros...(eladó) Családi ház eladó Óváros központjában. A házban 2 üzlethelyiséget alakítottak ki (70m2 egy 60m2 ) +... tovább

Összes hirdetés: 1070 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.