2014. október 23. (csütörtök) - Gyöngyi
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Sport

2011. július 27. (szerda) 14:06

Vízilabda: győzelemmel zártak

Kilencedik helyen végzett a sanghaji világbajnokságon a magyar női vízilabda válogatott. Együttesünk Kuba válogatottját verte utolsó helyosztó mérkőzésén, viszonylag simán, 12-7 arányban.
A kubai nemzeti együttes várt a magyar női vízilabda válogatottra a világbajnokság utolsó találkozóján. A tét a kilencedik hely megszerzése volt, s tekintve, hogy a karibi gárda finoman szólva sem tartozik az élmenők közé, kötelező érvényű volt Merész András csapata számára a győzelem, lehetőleg magabiztos megszerzése.
Nem is indította rosszul együttesünk a mérkőzést, hiszen Czigán kettő, valamint Bujka egy találatával már a mérkőzés elején meglépett 3-0-ra, ám még mielőtt elhihettük volna, hogy habkönnyű meccs vár a lányokra, a kubai gárdának sikerült felzárkóznia minimális különbségre. A negyed végén jól is jött az újabb magyar gól, így az első szünetre biztosnak tűnő előnnyel vonulhattak a mieink (4-2). A folytatás azonban egyértelműen alulmúlta a várakozásokat, hiszen a második etapot a kubaiak kezdték góllal, gólokkal, s nem kis meglepetésre utolérték együttesünket (4-4). Keszthelyi és Menczinger azért tett arról, hogy csak rövid ideig örülhessen az iksznek ellenfelünk, ám a félidei 6-5-ös vezetésnél azért mindenképpen jobb eredményben reménykedtünk a találkozó előtt.
A térfélcsere után aztán helyreállt a világ rendje, hiszen ebben a negyedben már úgy játszott válogatottunk, ahogyan az elvárható a csapattól. A mieink támadásban és védekezésben is azt nyújtották, amit elvárt tőlük a kapitány, s sorozatban öt gólt szereztek úgy, hogy a kubaiak egyszer sem tudták bevenni Kasó Orsolya kapuját, így a záró felvonás előtt már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyerik a mérkőzést Poszkoliék (11-5). A fölényes vezetés miatt ekkor már ki is engedtek játékosaink, így az utolsó negyedet egy gól különbséggel a kubaiak nyerték, ám a magyar győzelmet semmi veszély nem fenyegette, s a 12-7-es siker egyben azt is jelentette, hogy együttesünk a kilencedik helyen végzett a világbajnokság küzdelmeiben.

Magyarország – Kuba
12-7 (4-2, 2-3, 5-0, 1-2)
Magyarország: Gangl, Keszthelyi 2, Drávucz, Bujka 2, Takács O. 2, Szűcs G. 1, Czigány 3. Csere: Kasó (kapus), Antal 1, Illés, Tóth I., Poszkoli, Menczinger 1. Szövetségi kapitány: Merész András.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Nincsenek hozzászólások

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

hírtérkép
.9.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Családi ház eladó

Családi ház eladó(eladó) Baracson összkomfortos, egybenyíló kétszobás parasztház (vályog beton alapon) 1166 m2 telekkel eladó vagy 1,5... tovább

Összes hirdetés: 1123 db

Apró

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.