2014. október 24. (péntek) - Salamon
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Sport

2011. július 27. (szerda) 14:06

Vízilabda: győzelemmel zártak

Kilencedik helyen végzett a sanghaji világbajnokságon a magyar női vízilabda válogatott. Együttesünk Kuba válogatottját verte utolsó helyosztó mérkőzésén, viszonylag simán, 12-7 arányban.
A kubai nemzeti együttes várt a magyar női vízilabda válogatottra a világbajnokság utolsó találkozóján. A tét a kilencedik hely megszerzése volt, s tekintve, hogy a karibi gárda finoman szólva sem tartozik az élmenők közé, kötelező érvényű volt Merész András csapata számára a győzelem, lehetőleg magabiztos megszerzése.
Nem is indította rosszul együttesünk a mérkőzést, hiszen Czigán kettő, valamint Bujka egy találatával már a mérkőzés elején meglépett 3-0-ra, ám még mielőtt elhihettük volna, hogy habkönnyű meccs vár a lányokra, a kubai gárdának sikerült felzárkóznia minimális különbségre. A negyed végén jól is jött az újabb magyar gól, így az első szünetre biztosnak tűnő előnnyel vonulhattak a mieink (4-2). A folytatás azonban egyértelműen alulmúlta a várakozásokat, hiszen a második etapot a kubaiak kezdték góllal, gólokkal, s nem kis meglepetésre utolérték együttesünket (4-4). Keszthelyi és Menczinger azért tett arról, hogy csak rövid ideig örülhessen az iksznek ellenfelünk, ám a félidei 6-5-ös vezetésnél azért mindenképpen jobb eredményben reménykedtünk a találkozó előtt.
A térfélcsere után aztán helyreállt a világ rendje, hiszen ebben a negyedben már úgy játszott válogatottunk, ahogyan az elvárható a csapattól. A mieink támadásban és védekezésben is azt nyújtották, amit elvárt tőlük a kapitány, s sorozatban öt gólt szereztek úgy, hogy a kubaiak egyszer sem tudták bevenni Kasó Orsolya kapuját, így a záró felvonás előtt már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyerik a mérkőzést Poszkoliék (11-5). A fölényes vezetés miatt ekkor már ki is engedtek játékosaink, így az utolsó negyedet egy gól különbséggel a kubaiak nyerték, ám a magyar győzelmet semmi veszély nem fenyegette, s a 12-7-es siker egyben azt is jelentette, hogy együttesünk a kilencedik helyen végzett a világbajnokság küzdelmeiben.

Magyarország – Kuba
12-7 (4-2, 2-3, 5-0, 1-2)
Magyarország: Gangl, Keszthelyi 2, Drávucz, Bujka 2, Takács O. 2, Szűcs G. 1, Czigány 3. Csere: Kasó (kapus), Antal 1, Illés, Tóth I., Poszkoli, Menczinger 1. Szövetségi kapitány: Merész András.

Hozzászólások

Új hozzászólás

Nincsenek hozzászólások

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

hírtérkép
.9.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Főiskola közelében tetőtéri garzon...

Főiskola közelében tetőtéri garzon...(eladó) Fiatalos, kényelmes lakás a főiskola és a belváros közvetlen közelében. Kialakítása amerikai konyhás... tovább

Összes hirdetés: 1122 db

Apró

Szieszta kályha!

Vegyes | Kínál

Szieszta kályha!

Összes hirdetés: 156 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.