Hírek

2011. augusztus 1. (hétfő) 12:52

"Nemzedékünkért": hajós jubileum

Rendhagyó formát választott jubileumi ünnepségre és egyben munkájának összegzésére a "Nemzedékünkért" Alapítvány: az idén éppen húsz éve alapított szervezet a Duna hullámain, jelesül a Novara hajó fedélzetén ünnepelt még pénteken.

Hajózni muszáj - már húsz éve!
Hajózni muszáj - már húsz éve!
Kánikula nem volt, de legalább nem esett – jól sikerült a "Nemzedékünkért" Alapítvány jubileumi összetartása a Novara fedélzetén pénteken délután, tudatta a DO-val Popovics László kuratóriumi elnök és Kismoni László titkár.

Hullámok hátán

Akár szimbolikus gesztusként is felfoghatjuk a helyszínválasztást, hiszen a Dunaújvárosban éppen húsz éve, 1991-ben zászlót bontott civil szerveződés folyamatosan a "Hajózni muszáj!" szellemében működött. A Dunaferr Ifjúsági Szervezet háttérszervezeteként működő alapítvány fő profilja a kezdetektől a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása, magyarázta Popovics László: természetesen elsősorban a Dunaferr fiatal munkavállalóira koncentráltak és koncentrálnak – a szociális rászorultság föggvényében szervezett akcióik mellett szabadidős programok tető alá hozásából is kivették részüket.
Az elért eredmények között említették az összetartáson az alapítvány kisebb-nagyobb rendszerességgel szervezett nyári táborait, a szintén rendszeres Mikulás-ünnepségeket, és persze sok szó esett a jubileumi összetartáson az  "amikre büszkék vagyunk" típusú programokról is.

Támogató szerepben

A már említett fő profilnak megfelelően a "Nemzedékünkért" Alapítvány – amely immár tizenkét éve közhasznú szervezetként működik – jelentős támogatást nyújthatott a szociálisan hátrányos helyzetbe került fiataloknak: 1997 óta közel 15 millió forintot fordíthattak e célra – fontos mutatója a már említett "beágyazottságnak", hogy a mintegy háromezer segélykérelem kilencven százaléka a Dunaferr területéről futott be az alapítványhoz.
Ünnepelejünk együtt egyet! (Fotó: "Nemzedékünkért" Alapítvány)
Ünnepelejünk együtt egyet! (Fotó: "Nemzedékünkért" Alapítvány)
Szintén az eredmények között említették a pénteki ünnepség résztvevőinek, hogy az alapítvány az elmúlt években többször pályázott sikerrel az önkormányzati, regionális szintű forrásokra – az eredményes és hatékony működés forrásainak fontos kiegészítője, hogy nagy akcióikhoz több esetben sikerült támogatást szerezni a város vállalataitól, vállalkozásaitól.

Kapcsolódó melléklet:
Civil szféra a DO-n

Kapcsolódó link:
Dunaferr Ifjúsági Szervezet

Hozzászólások

Új hozzászólás

Nincsenek hozzászólások

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

.7.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Kertvárosi lakás eladó

Kertvárosi lakás eladó(eladó) Kertvárosi 2,5 szobás lakás eladó. A lakáshoz kert, 2 garázs, kamra, pince is tartozik. Csendes környezetben. tovább

Összes hirdetés: 1120 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.