2014. október 2. (csütörtök) - Petra
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Hírek

2011. augusztus 1. (hétfő) 12:52

"Nemzedékünkért": hajós jubileum

Rendhagyó formát választott jubileumi ünnepségre és egyben munkájának összegzésére a "Nemzedékünkért" Alapítvány: az idén éppen húsz éve alapított szervezet a Duna hullámain, jelesül a Novara hajó fedélzetén ünnepelt még pénteken.

Hajózni muszáj - már húsz éve!
Hajózni muszáj - már húsz éve!
Kánikula nem volt, de legalább nem esett – jól sikerült a "Nemzedékünkért" Alapítvány jubileumi összetartása a Novara fedélzetén pénteken délután, tudatta a DO-val Popovics László kuratóriumi elnök és Kismoni László titkár.

Hullámok hátán

Akár szimbolikus gesztusként is felfoghatjuk a helyszínválasztást, hiszen a Dunaújvárosban éppen húsz éve, 1991-ben zászlót bontott civil szerveződés folyamatosan a "Hajózni muszáj!" szellemében működött. A Dunaferr Ifjúsági Szervezet háttérszervezeteként működő alapítvány fő profilja a kezdetektől a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása, magyarázta Popovics László: természetesen elsősorban a Dunaferr fiatal munkavállalóira koncentráltak és koncentrálnak – a szociális rászorultság föggvényében szervezett akcióik mellett szabadidős programok tető alá hozásából is kivették részüket.
Az elért eredmények között említették az összetartáson az alapítvány kisebb-nagyobb rendszerességgel szervezett nyári táborait, a szintén rendszeres Mikulás-ünnepségeket, és persze sok szó esett a jubileumi összetartáson az  "amikre büszkék vagyunk" típusú programokról is.

Támogató szerepben

A már említett fő profilnak megfelelően a "Nemzedékünkért" Alapítvány – amely immár tizenkét éve közhasznú szervezetként működik – jelentős támogatást nyújthatott a szociálisan hátrányos helyzetbe került fiataloknak: 1997 óta közel 15 millió forintot fordíthattak e célra – fontos mutatója a már említett "beágyazottságnak", hogy a mintegy háromezer segélykérelem kilencven százaléka a Dunaferr területéről futott be az alapítványhoz.
Ünnepelejünk együtt egyet! (Fotó: "Nemzedékünkért" Alapítvány)
Ünnepelejünk együtt egyet! (Fotó: "Nemzedékünkért" Alapítvány)
Szintén az eredmények között említették a pénteki ünnepség résztvevőinek, hogy az alapítvány az elmúlt években többször pályázott sikerrel az önkormányzati, regionális szintű forrásokra – az eredményes és hatékony működés forrásainak fontos kiegészítője, hogy nagy akcióikhoz több esetben sikerült támogatást szerezni a város vállalataitól, vállalkozásaitól.

Kapcsolódó melléklet:
Civil szféra a DO-n

Kapcsolódó link:
Dunaferr Ifjúsági Szervezet

Hozzászólások

Új hozzászólás

Nincsenek hozzászólások

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

.7.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Táncsics M. utcában amerikai konyhás...

Táncsics M. utcában amerikai konyhás...(eladó) Csendes helyen eladó egy 2. emeleti, átalakított, felújított téglalakás. Amerikai konyhás nappali és két... tovább

Összes hirdetés: 1168 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

Összes cég: 1039 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.