2014. október 24. (péntek) - Salamon
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Sziréna

Tolna-Őr

2011. szeptember 9. (péntek) 11:36

Zsaruhír: hat betörő bukott Perkátán

Zsaruhír: hat betörő bukott Perkátán

Mintegy húsz bűncselekménnyel gyanúsítják a dunaújvárosi rendőrök azt a hat főből álló bandát, amelynek tagjait a héten fogták el Perkátán – a gyanúsítottak közül négyen bűnügyi őrizetben várják a vizsgálatokat, értesült honlapunk. Zsiványtanya a DO-n.
Megmutatja, mit, honnan, hogyan
Megmutatja, mit, honnan, hogyan
Hosszas adatgyűjtő és kutatómunka eredményeként jutottak el a dunaújvárosi nyomozók ahhoz a fiatalokból álló bűnbandához, akik Perkáta területén több tucat lakóházba és melléképületbe törtek, illetve surrantak be, derül ki a megyei főkapiutányság sajtószolgálatának honlapunkhoz eljuttatott összegzéséből. Németh-Kész Mónika szóvivő részletes jelentése szerint a perkátai elkövetők feltérképezésében a nyomozók segítségére volt a perkátai körzeti megbízott, aki - ismerve a települést és annak lakosait - számos hasznos információt gyűjtött össze. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a héten egyszerre csaptak le a bűnelkövető csapat tagjaira, többeknél házkutatást is tartottak. Mint a nyomozás során kiderült, a hattagú társaság – különböző felállásokban, de egymás tevékenységéről tudva – tavaly év vége óta folyamatosan követtek el betöréseket, besurranásokat Perkátán.
Az eltulajdonított tárgyak palettája nagyon széles. A csapat a nagy értékű zenegép winchestertől kezdve a DVD lejátszón, a hűtőgépen, a gáztűzhelyen, az elektromos fűnyírón és a sarokcsiszolón át egészen a kábelekig, hosszabbítókig vitt mindent, amit ért. Volt olyan hely, ahonnan a füstölőből szalonnát, sonkát és csülköt vittek el összesen 300 ezer forint értékben. Gátlástalanságukra utal, hogy volt olyan idős asszony, akihez többször is visszamentek lopni. Amikor pedig a sértett tetten érte őket, egyikük feltartóztatta, míg társai a házban összeszedett többi dologgal együtt a néni szeme láttára vitték el még a kacsáit is.                     
A rendőrségi jelentés szerint a tettesek közül három még csupán tizenöt éves, mellettük egy-egy tizenhét, húsz és huszonkilenc esztendős zsivány vett részt a bűncselekményekben – a fiatalokat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.
Beltéri egységek
Beltéri egységek
Többen közülük beismerő vallomást tettek a terhükre rótt bűncselekményekkel kapcsolatban. Volt, aki helyszíni kihallgatás keretében mutatta meg a nyomozóknak, hogy melyik épületből mit és hogyan vittek el. A hat gyanúsított közül öten büntetlen előéletűek, azonban többükkel szemben szintén a dunaújvárosi kapitányságon csoportos garázdaság elkövetés miatt egy másik nyomozás is folyik. Egyik fiatalkorúval szemben – a fentieken túl - egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, amiben egyedül összesen tizenkét bűncselekménnyel gyanúsítják, köztük testi sértések, garázdaságok, valamint közveszéllyel fenyegetés miatt, erősítette meg a DO-nak a rendőrségi referens.
Még bővülhet a lista (Fotó: FMRFK)
Még bővülhet a lista (Fotó: FMRFK)
A legidősebb elkövető büntetett előéletű, aki a most terhére rótt vagyon elleni bűncselekményeket felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt követte el. A két felnőtt korú férfi, illetve rajtuk kívül még két fiatalkorú jelenleg bűnügyi őrizetben van – a rendőrség kezdeményezi mind a négyük előzetes letartóztatását. Mindezek mellett a dunaújvárosi nyomozók most azt is vizsgálják, hogy a bűnbanda összefüggésbe hozható-e további perkátai, illetve környékbeli lopásokkal, valamint folyik az eltulajdonított tárgyak "értékesítési vonalának" a feltérképezése is; így nem kizárt, hogy az ügy tovább szélesedik, és újabb gyanúsításokra is sor kerül, tudatta honlapunkkal a szóvivő.  

Hozzászólások

Új hozzászólás

előző 1-10 11-17

11. | 2011-09-10 13:03:27 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) válasz erre: Névtelen @ 2011-09-09 17:08:56 Az lehet hogy nem voltak ott, de tuti hogy tudtak róla,netán akit belekevertek az csicskáztatta őket?Más különben miért neveznének meg olyan emberkéket akik nem is voltak ott?Nem biztos hogy félelemből,hanem hogy ne egyedül vigyék el a balhét.

12. | 2011-09-11 18:55:19 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Ne a betöréses lopásért ítéljék el őket, mert az max. csak felfüggesztett.
Ítéljék teljes kártérítésre őket, az lehet, hogy milliót is meghaladó összeg. Na azt kéne kajakra leültetni mindenkivel napi 300.-Ft-os törlesztéssel.
Megnézném, hogy 20-30 év csücsülés után, hogy állna a szájuk :)

13. | 2011-10-03 14:19:52 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) hát az igaz hogy a bűntetésért bűnhődni kell de a rossz hozzászólóknak csak annyit hogy ők is kerülhetnek ilyen helyzetbe. 1 válasz

14. | 2011-10-03 23:14:46 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) válasz erre: Névtelen @ 2011-10-03 14:19:52 Hát ez így van,bűnhődni kell de az ártatlanokat is már most elítélik! Annak aki embert ölt mit írnának ki,ha őket ilyen súlyos kritikával illetik,már most!

15. | 2011-12-30 19:09:01 Link Válasz NévtelenTörvénytisztelö!!! (nem regisztrált felhasználó) válasz erre: Névtelen @ 2011-09-09 23:39:04 Nem vagyunk biztonságba mert az irányitok 3 fö az sajnos még szabadlábon vannak!Azokra kéne még nagyobb figyelmet forditani!!! Meg érne odafigyelni rájuk!! az égész falu tudja kikröl van szo !! Csak az illetékesek nem akarnak tudomást szerezni roluk!!!VAJON MIÉRT!!!

16. | 2011-12-30 19:12:56 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) válasz erre: Névtelen @ 2011-09-09 17:08:56 ÖK AZ IGAZAT MONDTÁK!!!

17. | 2012-10-25 18:05:36 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Na végre pár semmirekellővel kevesebb ((lenne még jó pár akit be kén gyűjteni)) bár kíváncsi lennék a fotókra ki tudja hátha szembe jön velem egyszer!

előző 1-10 11-17
12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

hírtérkép
.15.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Családi ház eladó

Családi ház eladó(eladó) Baracson összkomfortos, egybenyíló kétszobás parasztház (vályog beton alapon) 1166 m2 telekkel eladó vagy 1,5... tovább

Összes hirdetés: 1121 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.