2014. október 25. (szombat) - Blanka, Bianka
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Hírek

2011. november 3. (csütörtök) 20:23

Szakszervezetek: tömörülés, tiltakozás

Tíz érdekvédelmi szervezet deklarált együttműködésével bontott zászlót szerdán a Dunaújvárosi Érdekvédelmi Tömörülés (DÉT) – és az első közös akcióként pénteken az országos demonstrációhoz csatlakozva félpályás útlezárás lesz az Aranyvölgyi úton.
Laza a magasban
Laza a magasban
Még meg sem száradt a tinta a Szolidaritás Mozgalom helyi szervezetének megalakulását hírül adó összegzésünkön, máris itt az újabb akció: zászlót bontott a DÉT, vagyis a Dunaújvárosi Érdekvédelmi Tömörülés!

Tíz szervezet – együtt

A DO-hoz eljuttatott közlemény szerint ráadásul tíz érdekvédelmi tömörülés választotta az együttműködés ezen új formáját – az alapítók óvatosan becsült taglétszámának ismeretében is nyugodtan kijelenthető ugyanakkor, hogy több tízezres háttérrel büszkélkedhet az újonnan zászlót bontott szerveződés. A tájékoztató szerint a DÉT alapítója – alfabetikus sorrendben – a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Dunapapír Szakszervezet, a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete, a  Dunaújvárosi Tűzoltók Szakszervezete, a Független Rendőr Szakszervezet, a Pálhalmai Büntetés Végrehajtási Szakszervezet, a Pedagógus Szakszervezet, valamint a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének Dunaújvárosi Alapszervezete.
Több a zászló, egy a tábor
Több a zászló, egy a tábor
Az érdekvédelmi tömörülés komplex célokat fogalmazott meg: fontos feladatuknak tekintik a felek az együttműködést a Dunaújvárosban és környékén működő, különböző konföderációkhoz tartozó szakszervezetek között, emellett cél az egymásnak nyújtandó érdekvédelmi szakmai segítségnyújtás is. Szintén a vállalt/deklarált célok között fogalmazták meg a felek, hogy érdekvédelmi kérdésekben tárgyalásokat, egyeztetéseket kezdeményeznek -országos ügyekben a térség országgyűlési képviselőit, helyi kérdésekben a város vezetőivel, önkormányzatával kívánnak egyeztetni.
Végül, de közel sem utolsósorban a DÉT feladata lesz városi szintű munkavállalói kezdeményezésű akciók, demonstrációk szervezése és azok koordinációja – valamint alkalmanként csatlakozás országos szakszervezeti kezdeményezésekhez is.

Követelnek

A honlapunkhoz eljuttatott összegzés szerint a szerdai megalakuláskor a DÉT tagjai hét pontból álló követeléslistával rukkoltak ki – íme: a Munka Törvénykönyv módosításában a munkavállalókat és érdekvédelmi szervezeteket érintő jogok csorbításának eltörlése; a dolgozók széles körét negatívan érintő adótörvények megváltoztatása; a tervezett oktatási és egészségügyi törvények mind a munkavállalói, mind a társadalom széles körét érintő negatív hatásainak megszüntetése; a nyugdíjrendszer társadalomellenes megváltoztatásának megakadályozása; a Hivatásos Szolgálati Viszonyban Állók törvényének (HSZT) érdekvédelmi szervezetekkel szembeni, és a munkavállalókat negatívan érintő döntéseinek megelőzése; a jogállamiság alapelveinek ellentmondó visszamenőleges törvénykezés megszüntetése.
Csatalkozásra buzdít
Csatalkozásra buzdít
A Dunaújvárosi Érdekvédelmi Tömörülés mindezek mellett várja minden olyan érdekvédelmi szervezet csatlakozását, amely egyetért céljaikkal.

Demonstrálnak

A DÉT mindezek mellett kinyilvánítja, hogy a zászlóbontás követő első akcióként csatlakozik a Liga Szakszervezetek országos akciójához. A LIGA a kormányzat munkavállaló-ellenes intézkedéseivel szembeni tiltakozásként országos jogvédelmi, félpályás útlezárási demonstrációt hirdetett – a tiltakozó akciókra november 4-én, pénteken kerül sor.
Íme, a LIGA követeléseinek listája – szintén a DO-hoz eljuttatott tájékoztató alapján:

Követeljük a munka világában az érdemi háromoldalú társadalmi párbeszéd helyreállítását!
Követeljük, hogy a Munka Törvénykönyvét ne módosítsák a szociális partnerek egyetértése nélkül!
Követeljük a Magyar Köztársaság által is elfogadott nemzetközi egyezményekben garantált szakszervezeti jogok biztosítását!
Követeljük a korengedményes és korkedvezményes nyugdíjra szerzett jogok tiszteletben tartását!
Követeljük a visszamenőleges törvénykezés megszüntetését!

Fontolva haladók (a képek illusztrációk)
Fontolva haladók (a képek illusztrációk)
A LIGA Szakszervezetek csatlakozásra hívják Magyarország valamennyi szakszervezetét, civil és társadalmi szervezetét, önszerveződő mozgalmait és mindazokat, akik fontosnak tartják a fenti értékeket, de a kormány ténykedése miatt veszélyben érzik azok megőrzését és egyetértenek követeléseikkel. A csatlakozással és a demonstrációs helyszínekkel kapcsolatos bővebb információk a LIGA Szakszervezetek weboldalán érhetőek el. És bár érdekes adalék, hogy ezen összegzés születése pillanatában még nincs feltüntetve a dunaújvárosi helyszín a LIGA listáján, immár biztos: a DÉT tagjait, valamint minden támogató szervezetet és magánszemélyt csatlakozásra buzdítva közös részvételre hív mindenkit november 4-én, pénteken délelőtt tíz órától délután kettőig az Aranyvölgyi úton tartandó, a fent vázolt követelések érvényre juttatását célzó félpályás útlezáráshoz. A legfrissebb hírek szerint az útlezárás/forgalomlassítás az Apáczai Csere János utcai kereszteződéstől a Pentele városrészig tartó szakaszon lesz - a szervezők kérik a közlekedők megértését és türelmét is!

Kapcsolódó cikk:
Szolidaritás – a városban is

Kapcsolódó link:
LIGA Szakszervezetek


Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2011-11-03 22:26:45 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Maszeknál dolgozom kössz hogy akadályoztok eljutni a melóhelyemre.

2. | 2011-11-03 23:13:55 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Szerintem ez nem akadályozás! 2 sávból csak 1 sávon lehet haladni! Akkor mi van? Máshol is csak 1 van! Sok sikert a célok eléréséhez!!!!

3. | 2011-11-03 23:56:39 Link Válasz Orgovány Zoltán (nem regisztrált felhasználó) Kedves Barátaim !
Nem az akadályoztatás és a blokád jelleg a cél !
Szeretnénk végre, hogy felébredjenek a munkavállalók és rádöbbenjenek, hogy mi előtt állnak !
Mik fognak történni velük, velünk ha nem lépünk fel közösen !
Itt az idő, hogy összefogjunk és első lépésben megértessük veletek, hogy mik a tervei a kormánynak veletek, dolgozókkal !!
Vagyis:
ÉBRESZTŐ!
ÉBRESZTŐ !
ÉBRESZTŐ !
Ne tegyük hurokba a fejünket önként, ne sétáljunk be a vágóhídra magunktól !!

Sajnálom, hogy a leírtakból nem az vágta mellbe a hozzászólókat, ami velük fog történni, hanem az, hogy a jogaikért kiállók esetlegesen kellemetlenséget fognak okozni !
Sajnos nincs olyan megjelenési forma, ami ne sértené egyesek lelkét, de el kell tudni jutni odáig, hogy miért is tesszük ezt.
Ha meg nem kívánják, hogy kiálljanak mellette, és ő is kiálljon legalább a maga érdeke mellett, akkor ne is panaszkodjon majd !!!!
Egyébként ezen az oldalon megtalálható a majd száz helyszín és ebben már benne van Dunaújváros, a szervező és minden információ:

http://www.frsz.hu/directory/news/news_documents/utlezarasok_1104_2011_11_03frissitett.pdf

Vegyük észre, hogy az igazságból eltűnt az "i" !!!
Vagy ellopták !:-)))

Orgovány Zoltán
FRSZ Fejér megyei elnöke
a DÉT tagja
(Egyébként hasonló"rendezvény" lesz Székesfehérváron is.)

4. | 2011-11-04 06:36:40 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Ez érdekes, mi a szövetségi tanács ülésen úgy döntöttünk, hogy a Vasas Szakszervezet nem csatlakozik, csak mint megfigyelő vesz részt a tömörülésben, tanácskozási joggal. 3 válasz

5. | 2011-11-04 06:52:14 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Tisztelt 1-es hozzászóló!
Ha figyelmesen elolvastad a cikket, akkor annak ki kellett tűnnie, hogy 10 órától lesz a lezárás.
Ha addig nem jutsz be, akkor már ne is menj, mert a maszek, ki is rúg, minden követkemény nélkül! :-)
Megint egy károgó, aki csak azért ír, hogy fikázhasson.

6. | 2011-11-04 06:54:29 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) 4-eske!
Akkor gratulálok nektek, és ezt még így nyilvánosan le is írod?!
Okos vagy!

7. | 2011-11-04 07:20:06 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) válasz erre: Névtelen @ 2011-11-04 06:36:40 Hát ez jellemző is rátok! Mindenki csak a saját pecsenyéjét szeretné sütögetni, még a szakszervezetek sem képesek egységesen fellépni! Addig nem is vagyok hajlandó egyik gittegylet mögé sem állni, amíg az emberek nem fogják fel, hogy itt csak úgy lehet eredményt elérni, hogy ha nem egymás ellen nyomulunk, hanem a kormány ellen.
Így a csúti törpe és szakértő csapata megint nyugodtan röhög a markába 1 válasz

8. | 2011-11-04 07:56:56 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) válasz erre: Névtelen @ 2011-11-04 07:20:06 Neeemis! 175 cm! :)

9. | 2011-11-04 08:13:30 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Esti ima:
Mi Orbáncunk, ki vagy a Parlamentben,
szüntettessék meg a te neved,
lázadjon már fel a te országod,
és töröltessék el a te akaratod
miképpen a T. Házban, azonképpen itt
...a földön is. ............Mindennapi kenyerünket ne
herdáld tovább,
és már megbocsáss, de mi nem tudunk
neked megbocsátani.
Ne vígy minket az államcsődbe, és
szabadíts meg magadtól. Mert nem tied az ország, csak a
hatalom, dicsőség nélkül,
és remélhetőleg az sem soká már.
Ámen.
1 válasz

10. | 2011-11-04 08:59:30 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Mikor mennek ki a Városháza térre? Itt Dunaújvárosban is lenne mit követelni! Adják vissza a városunkat! A civil klubjainkat, a rendelőnket, az élményfűrdőnket, a könyvtárunkat, a plusz tanórákat az iskolákban, a rendezvényeket, MINDENT amit elvettek tőlünk az elmúlt években! 1 válasz

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

hírtérkép
.7.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Nagyvenyimen modern családi ház...

Nagyvenyimen modern családi ház...(eladó) Központhoz közel, Prokoncept technológiával épült, szigetelt, ( födémen is 25 cm ) összközművel rendelkező ... tovább

Összes hirdetés: 1115 db

Apró

bútorok

Bútor | Kínál

bútorok

Összes hirdetés: 158 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.