Sziréna

Tolna-Őr

2011. december 9. (péntek) 10:29

Bűnügyi krónika: újra trükköznek

Újra felütötte fejét a megyében az úgynevezett "trükkös lopások" gyakorlata – mivel az ilyes veszélyek nem állnak meg a városhatáron, ismét, sokadszor közöljük a megyei főkapitányság felhívását. Egészséges bizalmatlanság a DO-n.
Több közelmúltban történt eset jelzi, hogy ismét "akcióznak" a trükkös tolvajok a térségben, figyelmeztette a DO-t a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közleménye. Németh-Kész Mónika szóvivő elmondta, immár sokadszorra hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak, egészségesen bizalmatlanok. A főszabály az, hogy idegeneket senki, semmilyen ürüggyel ne engedjen be otthonába - amennyiben valakinél a szolgáltató társaságok munkatársai jelentkeznek, mindig kérjenek tőlük fényképes igazolványt!
Fontos tudnivaló, hogy a hivatalos személyek készpénzt soha nem visznek személyesen, a kifizetések minden esetben átutalással, illetve postai úton történnek.
A már említett óvatosság és körültekintés mellett még két kérést tolmácsol a bűnmegelőzési összegzésben a sajtószolgálat. Az egyik, hogy mivel a trükkös tolvajok célcsoportja az idős, magányos emberek köre, minden hozzátartozót, ismerőst arra kérnek, hogy az ünnepi időszakban kiemelten figyeljenek idős, egyedül élő rokonaikra, illetve a környezetükben élő szépkorúakra, és figyelmeztessék akár többször is őket a lopás, kifosztás veszélyeire.
A másik már a segítségnyújtással kapcsolatos: a rendőrség kéri, hogy amennyiben bárkiben kétely merül fel annak kapcsán, hogy az idegen nem az, akinek kiadja magát, illetve gyanús körülményt észlel a "látogatással" kapcsolatban, azonnal értesítse a rendőrséget. Több út és mód is a bejelentők rendelkezésére áll: hívhatják a 107-es és a 112-es ingyenes segélyhívószámok valamelyikét, vagy bejelentést tehetnek a főkapitányság sajtószolgálatának központi e-mail címén a trükkös tolvajok feltűnéséről!

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2011-12-09 14:16:39 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) A 112-est ajánlom! A nyáron egyszer este 11 órakor fél órán keresztül hívtuk és nem vette fel senki!

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

.15.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Igényesen felújított lakás eladó!

Igényesen felújított lakás eladó!(eladó) A lakás tégla épületben található. Néhány hónappal ezelőtt teljes körűen felújították. Magas földszinti,... tovább

Összes hirdetés: 1067 db

Apró

Dió eladó !

Vegyes | Kínál

Dió eladó !

Összes hirdetés: 167 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.