2014. augusztus 29. (péntek) - Beatrix, Erna
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Sziréna

Tolna-Őr

2011. december 9. (péntek) 10:29

Bűnügyi krónika: újra trükköznek

Újra felütötte fejét a megyében az úgynevezett "trükkös lopások" gyakorlata – mivel az ilyes veszélyek nem állnak meg a városhatáron, ismét, sokadszor közöljük a megyei főkapitányság felhívását. Egészséges bizalmatlanság a DO-n.
Több közelmúltban történt eset jelzi, hogy ismét "akcióznak" a trükkös tolvajok a térségben, figyelmeztette a DO-t a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közleménye. Németh-Kész Mónika szóvivő elmondta, immár sokadszorra hívják fel a lakosság figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak, egészségesen bizalmatlanok. A főszabály az, hogy idegeneket senki, semmilyen ürüggyel ne engedjen be otthonába - amennyiben valakinél a szolgáltató társaságok munkatársai jelentkeznek, mindig kérjenek tőlük fényképes igazolványt!
Fontos tudnivaló, hogy a hivatalos személyek készpénzt soha nem visznek személyesen, a kifizetések minden esetben átutalással, illetve postai úton történnek.
A már említett óvatosság és körültekintés mellett még két kérést tolmácsol a bűnmegelőzési összegzésben a sajtószolgálat. Az egyik, hogy mivel a trükkös tolvajok célcsoportja az idős, magányos emberek köre, minden hozzátartozót, ismerőst arra kérnek, hogy az ünnepi időszakban kiemelten figyeljenek idős, egyedül élő rokonaikra, illetve a környezetükben élő szépkorúakra, és figyelmeztessék akár többször is őket a lopás, kifosztás veszélyeire.
A másik már a segítségnyújtással kapcsolatos: a rendőrség kéri, hogy amennyiben bárkiben kétely merül fel annak kapcsán, hogy az idegen nem az, akinek kiadja magát, illetve gyanús körülményt észlel a "látogatással" kapcsolatban, azonnal értesítse a rendőrséget. Több út és mód is a bejelentők rendelkezésére áll: hívhatják a 107-es és a 112-es ingyenes segélyhívószámok valamelyikét, vagy bejelentést tehetnek a főkapitányság sajtószolgálatának központi e-mail címén a trükkös tolvajok feltűnéséről!

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2011-12-09 14:16:39 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) A 112-est ajánlom! A nyáron egyszer este 11 órakor fél órán keresztül hívtuk és nem vette fel senki!

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

.15.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

AZONNALI áron Csillagdombi építési...

AZONNALI áron Csillagdombi építési...(eladó) Dunaújváros legszebb részén, CSILLAGDOMBON akár megosztva is, közel FÉLÁRON, sürgősen eladó egy 4129 m2... tovább

Összes hirdetés: 1285 db

Apró

Opel acélfelni

Jármű | Kínál

Opel acélfelni

Összes hirdetés: 180 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.