2014. július 30. (szerda) - Judit, Xénia
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Iskola

BARTÓK KAMARASZÍNHÁZ ÉS MŰVÉSZETEK HÁZA

2012. február 15. (szerda) 09:39

Rudas: fókuszban a tudományosság

Rudas: fókuszban a tudományosság

Nagyszabású országos tudományos találkozót rendez a hét végén a Rudas középiskola: a dunaújvárosi intézmény ad otthont ugyanis a Kutató Diákok Országos Szövetsége által idén immár ötödszörre hirdetett Tudományos Poszterverseny döntőjének. Okosságok a DO-n.
Tehát vannak
Tehát vannak
Nanoszövetek és savtompítás, vízminőség és egyenruha-kutatás – műfaji határok nélkül tempózhatnak hosszasan a tudományosság végtelen óceánjában az érdeklődők egy hét végi programon városunkban.

Országos merítés

Aki például – e sorok írójához hasonlóan – immáron megszállott rajongója a TED ismeretterjesztő programjának, az jó eséllyel előre örül a hírnek: február 17-én és 18-án, azaz pénteken és szombaton a Rudas középiskola ad otthont a Kutató Diákok Országos Szövetsége által meghirdetett V. Tudományos Poszterverseny döntőjének. A részletekről Nyerkiné Alabert Zsuzsanna koordinátor tájékoztatta a DO-t, aki egyáltalán nem titkolt büszkeséggel emelte ki, a rangos megméretésre az ország minden részéről, valamint a Vajdaságból is érkeznek kutató diákok:
Gyökere keserű, gyümölcse gyönyörűséges
Gyökere keserű, gyümölcse gyönyörűséges
– A tanácskozás célja az, hogy az elmúlt év termését összegezze – a diákok bemutathatják, mit kutattak, milyen eredményre jutottak önálló kutatási programjaik során, a közönség számára pedig színes, vonzó tudományos programot kínálunk. Az alapképlet ugyanis minden tudományterület képviselői számára egyforma: a színes poszterek mellett rövid ismertetést is hallhatunk a szerzőtől, majd a zsűri vitára bocsátja a produktumot.

Tények és tervek

A részletes kínálatról a megméretés koordinátora elárulta: pénteken délután a fizika-kémia, a műszaki, illetve a biokémia-biotechnológia szekció versenyére kerül sor: a nanoszövetektől, a kvantumgyógyászatig, az új kereső algoritmusoktól a mágnesezett növényekig, a tokaji borok új savtompító eljárásaitól a Velencei-hegység vizeinek radon tartalom vizsgálatáig igen széles spektrumban kaphatnak betekintést az érdeklődők a kutató diákok vizsgálatainak eredményébe. És a ráadás sem lesz hétköznapi: az esti órákban dr. Kovács Kristóf, a Pannon Egyetem tanszékvezető egyetemi docense tart előadást a nanotechnológia legújabb eredményeiről. 
Nanotechnológia: a jövő itt van (a képek illusztrációk)
Nanotechnológia: a jövő itt van (a képek illusztrációk)
A folytatás is izgalmasnak ígérkezik: szombaton délelőtt a humánbiológia-biológia és a humántudományok szekció bemutatóira kerül sor. Itt többek között megtudhatjuk, hogy miért eszünk zöldségeket, vagy miért kell egészségünk megőrzéséhez a csend, de alapos ismeretekhez juthatunk például a Magyar Királyi Hadsereg tiszti egyenruháiról, vagy akár a homoszexuális házaspárok gyermekvállalásáról is. (A tételes programról a Rudas honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők!)
A poszterverseny döntőjén a megméretés eddigi történetéhez hasonlóan neves zsűri értékeli a kutató diákok teljesítményét – a viadal eredményhirdetésére szombaton délután egy órától kerül sor. És még egy fontos információ a tudomány iránt érdeklődőknek: a viadal támogatóinak jóvoltából a rendezvény minden érdeklődő számára nyitott – mindenkit szeretettel várnak és szívesen látnak a Rudasban!

Kapcsolódó link:

Hozzászólások

Új hozzászólás

Nincsenek hozzászólások

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó...

Linkek

A Rudas iskola honlapja
hírtérkép
.8.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Bagolyvári igényesen felújított...

Bagolyvári igényesen felújított...(kiadó) Dunaújváros, Bagolyvárban igényesen felújított, berendezett, két hálószobás, nappalis, kétteraszos lakás,... tovább

Összes hirdetés: 1330 db

Apró

Ehető Sövény

Szolgáltatás | Kínál

Ehető Sövény

Összes hirdetés: 255 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

Összes cég: 1039 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.