Iskola

Mezőföld Gimnázium

2012. február 15. (szerda) 09:39

Rudas: fókuszban a tudományosság

Rudas: fókuszban a tudományosság

Nagyszabású országos tudományos találkozót rendez a hét végén a Rudas középiskola: a dunaújvárosi intézmény ad otthont ugyanis a Kutató Diákok Országos Szövetsége által idén immár ötödszörre hirdetett Tudományos Poszterverseny döntőjének. Okosságok a DO-n.
Tehát vannak
Tehát vannak
Nanoszövetek és savtompítás, vízminőség és egyenruha-kutatás – műfaji határok nélkül tempózhatnak hosszasan a tudományosság végtelen óceánjában az érdeklődők egy hét végi programon városunkban.

Országos merítés

Aki például – e sorok írójához hasonlóan – immáron megszállott rajongója a TED ismeretterjesztő programjának, az jó eséllyel előre örül a hírnek: február 17-én és 18-án, azaz pénteken és szombaton a Rudas középiskola ad otthont a Kutató Diákok Országos Szövetsége által meghirdetett V. Tudományos Poszterverseny döntőjének. A részletekről Nyerkiné Alabert Zsuzsanna koordinátor tájékoztatta a DO-t, aki egyáltalán nem titkolt büszkeséggel emelte ki, a rangos megméretésre az ország minden részéről, valamint a Vajdaságból is érkeznek kutató diákok:
Gyökere keserű, gyümölcse gyönyörűséges
Gyökere keserű, gyümölcse gyönyörűséges
– A tanácskozás célja az, hogy az elmúlt év termését összegezze – a diákok bemutathatják, mit kutattak, milyen eredményre jutottak önálló kutatási programjaik során, a közönség számára pedig színes, vonzó tudományos programot kínálunk. Az alapképlet ugyanis minden tudományterület képviselői számára egyforma: a színes poszterek mellett rövid ismertetést is hallhatunk a szerzőtől, majd a zsűri vitára bocsátja a produktumot.

Tények és tervek

A részletes kínálatról a megméretés koordinátora elárulta: pénteken délután a fizika-kémia, a műszaki, illetve a biokémia-biotechnológia szekció versenyére kerül sor: a nanoszövetektől, a kvantumgyógyászatig, az új kereső algoritmusoktól a mágnesezett növényekig, a tokaji borok új savtompító eljárásaitól a Velencei-hegység vizeinek radon tartalom vizsgálatáig igen széles spektrumban kaphatnak betekintést az érdeklődők a kutató diákok vizsgálatainak eredményébe. És a ráadás sem lesz hétköznapi: az esti órákban dr. Kovács Kristóf, a Pannon Egyetem tanszékvezető egyetemi docense tart előadást a nanotechnológia legújabb eredményeiről. 
Nanotechnológia: a jövő itt van (a képek illusztrációk)
Nanotechnológia: a jövő itt van (a képek illusztrációk)
A folytatás is izgalmasnak ígérkezik: szombaton délelőtt a humánbiológia-biológia és a humántudományok szekció bemutatóira kerül sor. Itt többek között megtudhatjuk, hogy miért eszünk zöldségeket, vagy miért kell egészségünk megőrzéséhez a csend, de alapos ismeretekhez juthatunk például a Magyar Királyi Hadsereg tiszti egyenruháiról, vagy akár a homoszexuális házaspárok gyermekvállalásáról is. (A tételes programról a Rudas honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők!)
A poszterverseny döntőjén a megméretés eddigi történetéhez hasonlóan neves zsűri értékeli a kutató diákok teljesítményét – a viadal eredményhirdetésére szombaton délután egy órától kerül sor. És még egy fontos információ a tudomány iránt érdeklődőknek: a viadal támogatóinak jóvoltából a rendezvény minden érdeklődő számára nyitott – mindenkit szeretettel várnak és szívesen látnak a Rudasban!

Kapcsolódó link:

Hozzászólások

Új hozzászólás

Nincsenek hozzászólások

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

Kapcsolódó...

Linkek

A Rudas iskola honlapja
hírtérkép
.8.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Nagyvenyimen központhoz közel,...

Nagyvenyimen központhoz közel,...(eladó) Nagyvenyimen, központhoz közel, 100 nm-es, felújítandó családi ház eladó! Érdeklődni:06 30/504-1606 tovább

Összes hirdetés: 1123 db

Apró

Összes hirdetés: 192 db

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.