2014. november 1. (szombat) - Marianna
főoldal Heti Termés Legolvasottabb Ingatlanpiac Cégtár Apró Akcióporta

Sport

2013. december 19. (csütörtök) 14:10

DKKA: a munka és gyümölcse

Sikeres őszt tudhat maga mögött a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia női együttese, mely harmadik helyről várja a bajnokság december végi folytatását. A szezon eddigi tapasztalatairól, s a csapat előtt álló tavaszi célokról Mátéfi Eszter vezetőedzőt kérdeztük - van még tartalék az együttesben!
Bravúrosan szerepelt a bajnoki alapszakasz első felében a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női kézilabda csapata. Ferlingék a harmadik helyen állnak jelenleg a bajnokságban úgy, hogy több bravúros eredményt is elértek az őszi idényben. A 2013-as naptári év vége felé közeledve arra vállalkoztunk, hogy Mátéfi Eszter vezetőedzőt segítségül hívva értékeljük a gárda teljesítményét.

Eddig szép

Mint az együttesünk szakmai vezetőjének beszámolójából kiderült, azzal az elképzeléssel vágtak neki az idei szezon küzdelmeinek, hogy stabil tagjai legyenek a bajnoki középmezőnynek, így finoman szólva is kellemes meglepetést okoztak a csapat tagjai a remek őszi szerepléssel. nagyítás

- Úgy vágtunk neki az idénynek, hogy az 5-8. helyezést sikerüljön elérnünk, ám az már a bajnoki sorsolásnál kiderült, hogy rögtön a szezon elején nagyon kemény feladatok várnak ránk, ezért úgy kellett elvégeznünk a nyári felkészülést, hogy már a szezon elején csúcsformában legyünk. Nagyon kemény nyolchetes munkát végeztünk el, melyben a játékosok remek partnernek bizonyultak, így már az első bajnoki fordulótól maximális teljesítményre voltunk képesek, s ezzel gyakorlatilag meg is alapoztuk jó őszi teljesítményünket. A folytatás is hasonlóan eredményes volt, így most tizenöt szerzett pontunkkal a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán úgy, hogy igazi csapatként küzdöttük végig az alapszakasz első felét.
Mátéfi Eszter vezetőedző különösen büszke volt a Fradi és a Fehérvár elleni sikerre, ám azt sem hallgatta el, hogy az őszi idény hajrájára egy kicsit visszaesett az együttes teljesítménye. nagyítás Irányt mutat!
Irányt mutat!

- Az együttes tagjai megmutatták, hogy nem csak az úgynevezett "kötelező sikereket" tudják hozni, hanem bravúrokra is képesek. A Ferencváros elleni győzelmünket mindenképpen ide sorolom, de nagyon büszke vagyok a székesfehérvári és a békéscsabai két pontra is, melyeket végig megbízható játékkal sikerült megszereznünk. Talán a minden előzetes elképzelést felülmúló eredmények miatt azonban úgy gondolom, hogy a téli szünet előtti időszakban csökkent a koncentrációnk, s emiatt nem pont úgy ment a játék egy-egy meccsen, ahogy azt szerettük volna. Ami a szezon eddigi részének összegzését illeti: igazi csapatmunkával értük el sikereinket, s bár voltak igen jó egyéni teljesítmények is az együttesben, elsősorban egységünknek köszönhettük azt, hogy ilyen jó helyen állunk a bajnokságban.

Van még feladat

Az őszi szezon végi pihenő után azonban újra munkába álltak a csapat tagjai, s már mindenki nagyon várja a Veszprém elleni bajnoki találkozót, melyet december 29-én rendeznek meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Mátéfi Esztert arról is megkérdeztük, hogy milyen munkát végeztek a téli szünetben. Vezetőedzőnk elmondta, hogy ez az időszak remek alkalmat nyújt arra, hogy újra feltöltődjenek, azért, hogy a tavaszi idényben is jó teljesítményre legyenek képesek. nagyítás

- Ez az időszak tökéletes lehetőség arra, hogy újra töltsük az akkumulátorokat. az utolsó mérkőzésünk után a csapat tagjai kaptak pár nap pihenőt, majd elvégeztük egy fizikai felmérést, amiből kiderült, hogy bizony ismét van hová fejlődnünk. Szerencsére ezt így látják az együttes tagjai is, akik a nyárihoz hasonló intenzitással vágtak neki újra a közös munkának. Erre szükség is van, hiszen sok területen tudunk még fejlődni, s igen közel van már a Veszprém elleni hazai találkozó, melyen mindenképpen szeretnék győzelmet aratni. Az erőnlétünk javítása mellett még inkább stabilizálni szeretnénk a védekezésünket, s pótolnunk kell a sérülés miatt hiányzó Sánta Dórát is, aki éppen itt, vagyis a védekezésben jelentett rengeteget számunkra.
A Kohász felnőtt csapatának szakmai vezetőjétől arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen célt tűzött ki az együttes elé a tavaszi szezonra. Mátéfi Eszter azt szeretné, ha az idény második felében is jó teljesítményre legyen képes csapat, valamint sikerüljön még inkább beépíteni a felnőtt együttesbe a fiatal játékosokat. nagyítás

- Én eddig is azt kértem a lányoktól, hogy minden meccsen adjanak ki magukból mindent, s ezt szeretném viszontlátni a szezon hátralévő részében is. Az ősz nagyon szépre sikeredett, de hasonlóan nehéz lesz a tavaszi idény is: a Veszprém, a Debrecen, a Békéscsaba, valamint az FKC elleni találkozóink is nagyon keménynek ígérkeznek. Játékban mindig van hová fejlődni, s mi is szeretnék mérkőzésről mérkőzésre javuló teljesítményt nyújtani, többek közt a támadások és a védekezés javításában is akad még feladat, s szeretném, ha a gyors indításokban is eredményesebbek lennénk. Emellett nagyon fontos feladatunk az is, hogy minél több junior korú játékosnak adjuk meg a lehetőséget a bizonyításra. Szeretnénk közülük többet is beépíteni a felnőtt együttesbe, hiszen tehetségesek, jól dolgoznak, s felnőtt edzések, valamint a mérkőzések újabb komoly mérföldkövet jelenthetnek pályafutásukban.

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2013-12-20 21:08:05 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Boldog ünnepeket és jó rajtot a tavaszi szezonra. Majd elválik ki marad, ki megy.Minden csak rajtatok múlik.HAJRÁ KOHÁSZ!!!!!!!

2. | 2013-12-21 09:51:37 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) A top6-ért a vérüket adják,az tudat alatt is meg van.
Hogy a top4 meg van e tudat alatt,van e már akkora önbizalma pár játékosnak(most nem a Dettire gondolok),az kiderül.
Mindenesetre a komoly visszatérésre a lényeg a csarnok építés,a pénz irány elindítása,légiósok jövetele,úgy hogy közbe magyar szakmai munka is van benne,ami azt takarja,hogy magyar játékos kerül a 6-7 vezérpsziché helyeire.
Nem úgy mint a Győrnél,aki 30 magyar kinyírt Csernus módszerrel,pár régi légiósa semmit nem nyert.Tehát csak költött,költött,vett,vett,ment az idő,majd most benyögné,nekem van a legtöbb bl-em.Ez a szakmai munka ismérve? Hát mennyi időből és mennyiből? emberek,hát 10 milliárdig mentek el,ez nem sport szakma,ez a pénz demonstrálása,hogy azon mindent lehet.Tényleg?

3. | 2013-12-21 10:03:51 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) előzőbe
hogy magyar játékos is kerül a vezérpsziché 6-7 helyei közé.
A Győrnél nem volt,csörgött az óra(2-0,3-0,4-0,5-0,6-0),sorra rúgták ki a magyart,majd a fals isten,a Görbicz is kikerült a 7.dik pozícióba.Győrben a külföldiek a vezérek,ők csinálták a védekezést.
VB vég.
Mindenkinek van olyan emléke hogy a futásnál elér egy holtpontot,de átvészeli és ez után mintha nem is történt volna meg az előtte lefutott pár kilométer.
Braziloknak 6-0(6 győzelem a Vb-én) után volt ez a holtpont,de MO nem tudta kihasználni.Tehát nem MO volt jó,a Brazilok húzták a meccset,ellenben a Dánok ellen már végig jók voltak.
Európa alakította ki azt,van az eb,van a vb.De ha feltűnik egy világverő fal máshonnan?
szóval ez diszkrimináció a pontgyűjtésben,hogy Brazília csak a Vb-ken szerezhet "pontot",közbe ő a világ legjobbjai között.Persze a szerbek olyan baltás pokolt csinálnak,hogy csoda lenne a brazilok győzelme.A verseny végén még a döntőt veszem,ha a versenyt lekövettem.magyarokról,Görbiczről már leírtam.

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

hírtérkép
.9.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Üres lakást bérelnék...

Üres lakást bérelnék...(bérelne) 1,5 - 2 szobás bútorozatlan lakást bérelnék Dunaújvárosban, azonnali költözéssel. tovább

Összes hirdetés: 1046 db

Apró

Cégtár

cégkereső

regisztráció

uszodatechnika2400 Rajna Vilmos mv.
Egyéb szolgáltatás
PREVENCIÓ BT.
Egészség, szépség
Argonic-Team Kft.
Biztosító
Optimavill hungary kft
Elektronika, villamosság
beseme
Üzleti szolgáltatás
Serák Trans Kft
Fuvarozás
Helkat Autó Kft.
Autó, motor

Összes cég: 1040 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.