Sport

ISD DUNAFERR Zrt.

2013. december 19. (csütörtök) 14:10

DKKA: a munka és gyümölcse

Sikeres őszt tudhat maga mögött a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia női együttese, mely harmadik helyről várja a bajnokság december végi folytatását. A szezon eddigi tapasztalatairól, s a csapat előtt álló tavaszi célokról Mátéfi Eszter vezetőedzőt kérdeztük - van még tartalék az együttesben!
Bravúrosan szerepelt a bajnoki alapszakasz első felében a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női kézilabda csapata. Ferlingék a harmadik helyen állnak jelenleg a bajnokságban úgy, hogy több bravúros eredményt is elértek az őszi idényben. A 2013-as naptári év vége felé közeledve arra vállalkoztunk, hogy Mátéfi Eszter vezetőedzőt segítségül hívva értékeljük a gárda teljesítményét.

Eddig szép

Mint az együttesünk szakmai vezetőjének beszámolójából kiderült, azzal az elképzeléssel vágtak neki az idei szezon küzdelmeinek, hogy stabil tagjai legyenek a bajnoki középmezőnynek, így finoman szólva is kellemes meglepetést okoztak a csapat tagjai a remek őszi szerepléssel. nagyítás

- Úgy vágtunk neki az idénynek, hogy az 5-8. helyezést sikerüljön elérnünk, ám az már a bajnoki sorsolásnál kiderült, hogy rögtön a szezon elején nagyon kemény feladatok várnak ránk, ezért úgy kellett elvégeznünk a nyári felkészülést, hogy már a szezon elején csúcsformában legyünk. Nagyon kemény nyolchetes munkát végeztünk el, melyben a játékosok remek partnernek bizonyultak, így már az első bajnoki fordulótól maximális teljesítményre voltunk képesek, s ezzel gyakorlatilag meg is alapoztuk jó őszi teljesítményünket. A folytatás is hasonlóan eredményes volt, így most tizenöt szerzett pontunkkal a harmadik helyet foglaljuk el a tabellán úgy, hogy igazi csapatként küzdöttük végig az alapszakasz első felét.
Mátéfi Eszter vezetőedző különösen büszke volt a Fradi és a Fehérvár elleni sikerre, ám azt sem hallgatta el, hogy az őszi idény hajrájára egy kicsit visszaesett az együttes teljesítménye. nagyítás Irányt mutat!
Irányt mutat!

- Az együttes tagjai megmutatták, hogy nem csak az úgynevezett "kötelező sikereket" tudják hozni, hanem bravúrokra is képesek. A Ferencváros elleni győzelmünket mindenképpen ide sorolom, de nagyon büszke vagyok a székesfehérvári és a békéscsabai két pontra is, melyeket végig megbízható játékkal sikerült megszereznünk. Talán a minden előzetes elképzelést felülmúló eredmények miatt azonban úgy gondolom, hogy a téli szünet előtti időszakban csökkent a koncentrációnk, s emiatt nem pont úgy ment a játék egy-egy meccsen, ahogy azt szerettük volna. Ami a szezon eddigi részének összegzését illeti: igazi csapatmunkával értük el sikereinket, s bár voltak igen jó egyéni teljesítmények is az együttesben, elsősorban egységünknek köszönhettük azt, hogy ilyen jó helyen állunk a bajnokságban.

Van még feladat

Az őszi szezon végi pihenő után azonban újra munkába álltak a csapat tagjai, s már mindenki nagyon várja a Veszprém elleni bajnoki találkozót, melyet december 29-én rendeznek meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Mátéfi Esztert arról is megkérdeztük, hogy milyen munkát végeztek a téli szünetben. Vezetőedzőnk elmondta, hogy ez az időszak remek alkalmat nyújt arra, hogy újra feltöltődjenek, azért, hogy a tavaszi idényben is jó teljesítményre legyenek képesek. nagyítás

- Ez az időszak tökéletes lehetőség arra, hogy újra töltsük az akkumulátorokat. az utolsó mérkőzésünk után a csapat tagjai kaptak pár nap pihenőt, majd elvégeztük egy fizikai felmérést, amiből kiderült, hogy bizony ismét van hová fejlődnünk. Szerencsére ezt így látják az együttes tagjai is, akik a nyárihoz hasonló intenzitással vágtak neki újra a közös munkának. Erre szükség is van, hiszen sok területen tudunk még fejlődni, s igen közel van már a Veszprém elleni hazai találkozó, melyen mindenképpen szeretnék győzelmet aratni. Az erőnlétünk javítása mellett még inkább stabilizálni szeretnénk a védekezésünket, s pótolnunk kell a sérülés miatt hiányzó Sánta Dórát is, aki éppen itt, vagyis a védekezésben jelentett rengeteget számunkra.
A Kohász felnőtt csapatának szakmai vezetőjétől arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen célt tűzött ki az együttes elé a tavaszi szezonra. Mátéfi Eszter azt szeretné, ha az idény második felében is jó teljesítményre legyen képes csapat, valamint sikerüljön még inkább beépíteni a felnőtt együttesbe a fiatal játékosokat. nagyítás

- Én eddig is azt kértem a lányoktól, hogy minden meccsen adjanak ki magukból mindent, s ezt szeretném viszontlátni a szezon hátralévő részében is. Az ősz nagyon szépre sikeredett, de hasonlóan nehéz lesz a tavaszi idény is: a Veszprém, a Debrecen, a Békéscsaba, valamint az FKC elleni találkozóink is nagyon keménynek ígérkeznek. Játékban mindig van hová fejlődni, s mi is szeretnék mérkőzésről mérkőzésre javuló teljesítményt nyújtani, többek közt a támadások és a védekezés javításában is akad még feladat, s szeretném, ha a gyors indításokban is eredményesebbek lennénk. Emellett nagyon fontos feladatunk az is, hogy minél több junior korú játékosnak adjuk meg a lehetőséget a bizonyításra. Szeretnénk közülük többet is beépíteni a felnőtt együttesbe, hiszen tehetségesek, jól dolgoznak, s felnőtt edzések, valamint a mérkőzések újabb komoly mérföldkövet jelenthetnek pályafutásukban.

Hozzászólások

Új hozzászólás

1. | 2013-12-20 21:08:05 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) Boldog ünnepeket és jó rajtot a tavaszi szezonra. Majd elválik ki marad, ki megy.Minden csak rajtatok múlik.HAJRÁ KOHÁSZ!!!!!!!

2. | 2013-12-21 09:51:37 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) A top6-ért a vérüket adják,az tudat alatt is meg van.
Hogy a top4 meg van e tudat alatt,van e már akkora önbizalma pár játékosnak(most nem a Dettire gondolok),az kiderül.
Mindenesetre a komoly visszatérésre a lényeg a csarnok építés,a pénz irány elindítása,légiósok jövetele,úgy hogy közbe magyar szakmai munka is van benne,ami azt takarja,hogy magyar játékos kerül a 6-7 vezérpsziché helyeire.
Nem úgy mint a Győrnél,aki 30 magyar kinyírt Csernus módszerrel,pár régi légiósa semmit nem nyert.Tehát csak költött,költött,vett,vett,ment az idő,majd most benyögné,nekem van a legtöbb bl-em.Ez a szakmai munka ismérve? Hát mennyi időből és mennyiből? emberek,hát 10 milliárdig mentek el,ez nem sport szakma,ez a pénz demonstrálása,hogy azon mindent lehet.Tényleg?

3. | 2013-12-21 10:03:51 Link Válasz Névtelen (nem regisztrált felhasználó) előzőbe
hogy magyar játékos is kerül a vezérpsziché 6-7 helyei közé.
A Győrnél nem volt,csörgött az óra(2-0,3-0,4-0,5-0,6-0),sorra rúgták ki a magyart,majd a fals isten,a Görbicz is kikerült a 7.dik pozícióba.Győrben a külföldiek a vezérek,ők csinálták a védekezést.
VB vég.
Mindenkinek van olyan emléke hogy a futásnál elér egy holtpontot,de átvészeli és ez után mintha nem is történt volna meg az előtte lefutott pár kilométer.
Braziloknak 6-0(6 győzelem a Vb-én) után volt ez a holtpont,de MO nem tudta kihasználni.Tehát nem MO volt jó,a Brazilok húzták a meccset,ellenben a Dánok ellen már végig jók voltak.
Európa alakította ki azt,van az eb,van a vb.De ha feltűnik egy világverő fal máshonnan?
szóval ez diszkrimináció a pontgyűjtésben,hogy Brazília csak a Vb-ken szerezhet "pontot",közbe ő a világ legjobbjai között.Persze a szerbek olyan baltás pokolt csinálnak,hogy csoda lenne a brazilok győzelme.A verseny végén még a döntőt veszem,ha a versenyt lekövettem.magyarokról,Görbiczről már leírtam.

12px
Megosztás: Facebook Megosztás: Twitter Megosztás: MySpace Megosztás: Iwiw Megosztás: Google Megosztás: Live Megosztás: Delicious Megosztás: Digg Megosztás: Multiply Megosztás: Slashdot
Megosztás: myAOL Megosztás: Yahoo Bookmarks Megosztás: Yahoo MyWeb Megosztás: Blogmarks Megosztás: Diigo Megosztás: Reddit

Megtalálhatsz minket a Facebook-on is.
Csatlakozz hozzánk!

hírtérkép
.9.
DO Hírtérkép

Ingatlan ajánló

ingatlant keres

ingatlant kínál

Lakondit bérelnék

Lakondit bérelnék(bérelne) Dunaújvárosban másfél vagy két szobás üres lakást bérelnék Novembertől. (Béke tér előnyben) 2.emeletig... tovább

Összes hirdetés: 1207 db

Apró

Cégtár

cégkereső

regisztráció

Összes cég: 1039 db

Minden jog fenntartva! © DVG Zrt. • honlapkészítés: DDSWEBMédiaajánlatSzerzői jogokAdatvédelemImpresszum

A Dunaújváros Online a DDS Admin és a DDS Iguana rendszereket használja.