Dunaújváros Hetilap

Petőfi iskola - Ma kiderül az igazság a WC-ügyben?

doszerk - 2016. május 18. 12:55

Vizsgálatot indított a Dunaújvárosi Tankerület a Petőfi iskolában, mivel azt jelezték a szülők, hogy tanítók vécétakarításra köteleztek harmadik évfolyamos tanulókat.

Az eset múlt héten, csütörtökön történt, amikor is egy diák nem húzta le a székletet, ráadásul egy társa cipőjét annak „tetejére” tette. Mivel nem derült ki, hogy ki volt a ludas a dologban, az osztályfőnök, három kolléga jelenlétében a harmadikosok egy csoportjával takaríttatták ki a vécét.

Az érintett gyermekek szülei felháborodtak a kollektív büntetés miatt.

Az iskola vezetése pénteken értesült a történtekről, Rideg István igazgató egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz: „Az intézményben csütörtökön történt sajnálatos esemény kapcsán felmerült panaszukat (a szülők panaszait – a szerk.) feltétlenül szeretnénk kivizsgálni, amit már egyeztettünk a szülői szervezet egyik képviselőjével”.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ közleményében azt írta, hogy minden, az emberi méltósággal nem összeegyeztethető, a diákok jogait, személyiségfejlődését és érdekeit sértő megnyilvánulást, pedagógiai módszert elítél. A tankerült pedig soron kívül foglalkozik az üggyel.

A Pünkösd miatt érdemben kedden tudták elkezdeni az ügy felderítését, az ünnep alatt azonban országos médiaszereplést kapott a történet. Egyes források szerint, nem először fordult elő ilyen eset a diákok részéről az iskolában. A vizsgálat eredményéről tájékoztatást ad majd ki az iskola, amelyben minden bizonnyal fény derül a teljes történetre, és a következményekre.

Rideg István azt mondta a DO-nak, hogy kedden azonnal hozzálátott az eset kivizsgálásához. Meghallgatta a pedagógusokat, valamint a szülőket is. Volt, aki személyesen kereste meg az intézményt, volt, akit az intézményvezető kért, hogy közvetítse álláspontját.  Mindenkinek a véleményét igyekezett meghallgatni és a szükséges információkat begyűjteni.  Egy rendkívüli nevelőtestületi értekezleten a többi pedagógust is tájékoztatta az ügy állásáról.

Kedden kapta meg az igazgató a Szülői Szervezet levelét is, melyben megfogalmazták panaszaikat, észrevételeiket és aláírásukkal kérték az ügy kivizsgálását.  Ez utóbbi folyamat kedden nem zárult le. Ma további meghallgatások lesznek, és 16 órától összeülnek az érintett szülők és pedagógusok, valamint a tankerület vezetője, hogy a fennmaradó kérdéseket tisztázzák.

„Amennyiben bebizonyosodik, hogy rossz, vétkes eljárás történt, nem fog következmény nélkül maradni” - nyilatkozta az intézmény vezetője.

Az ügyben a tankerület hozhat majd döntést, miután lezárul a vizsgálat.  Az igazgató hozzátette, iskolájukat méltatlanul éri olyan kritika, már-már elfajult vád, amely messze túlmutat az eseten, és másként fest a helyzet, mint ami a médiában megjelent.

A rovat további hírei: Közélet

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

2024. máj. 19.

Évek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének ezúttal a Városháza tér ad otthont, méghozzá május 24-én, pénteken.

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.