Dunaújváros Hetilap

Légy szíves a Barátság városrészben is

Molnár Emese - 2019. szeptember 9. 15:21

Most már a Barátság városrészben is gyűjthetjük a PET-palackok kupakjait, ugyanis ma ide is kihelyeztek egy szív alakú gyűjtőt.

Városunkban először a Petőfi iskola mellé helyeztetett ki egy szív alakú kupakgyűjtőt Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő. Hatalmas sikere van, hiszen körülbelül egy hónap alatt már másodszor telt meg. Hétfőn délelőtt a DVG Zrt. szakemberei a Barátság városrészben is kihelyeztek egy ugyanilyen kupakgyűjtőt. Gombos István, az 1-es számú választókerület képviselője elmondta, az eredeti ötlet Dániából származik. Hangsúlyozta, minden jó ötletet érdemes honosítani, és látva, hogy a Petőfi iskola melletti gyűjtőt milyen előszeretettel használják az emberek, ezért a hozzá tartozó körzetbe is kihelyeztetett egyet.

- Környezetvédelmi és jótékony célokat szolgál, mindamellett, hogy ötvös-szobrászként szerintem térplasztikai minőséget is jelent - tette hozzá Gombos István.

Szándékosan a Barátság úti kisposta melletti területre helyezték ki ezt a kupakgyűjtőt. Itt volt ugyanis a szelektív hulladékgyűjtő sziget, amit vissza is fognak ide rakni, amint üzembe helyezik a térfigyelő kamerát. Utóbbi azt a célt szolgálja, hogy tetten érhessék az illegális szemétlerakókat, és a felvételek alapján, a bizonyítékokkal feljelentést lehessen tenni. A képviselő elmondta, ha visszakerül a szelektív hulladékgyűjtő, akkor lehetőség van egyben, a PET-palackok kupakjaival együtt a megfelelő helyre tenni a szemetet, az újrahasznosítás érdekében.

Természetesen amint megtelik a kupakgyűjtő, jótékony célra ajánlják fel a kupakokat, hogy azokból támogatást kapjon akár egy rászoruló akár egy egészségkárosodott gyermek és családja.

Amíg a szakemberek rögzítették a kupakgyűjtőt, Gombos István arról is beszélt, hogy hasonlóan, mint a Vasmű klub, a téren lévő, bezárt üzlethelyiségek is magántulajdonban vannak.

- A Vasmű klub vételi szándékát többször is megküldtük a gyár vezetésének évekkel ezelőtt, de nem reagálták rá. Remélem, a legutóbbi megkeresésünkkel sikerrel járunk, hiszen a körzet lakóival egyeztetve komoly terveink vannak a hasznosítására, például egy kézi gyógyszertár és egy ATM automata kialakítása. A térfigyelő kamera pedig lehetőséget adna a védettségre is. Nem tudom, hogy az itt lévő egykori kis áruház és vendéglátóipari egység tulajdonosainak milyen szándékuk van a helyiségek hasznosítására, de bízom benne, hogy megtaláljuk velük is a közös nevezőt - mondta a képviselő.

A rovat további hírei: Közélet

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.