Üzent az elnök!

doszerk - 2020. március 23. 8:11

Példamutatásra, szolidaritásra szólította fel a sportolókat, szakembereket és a szurkolókat is dr. Kamuti Jenő, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

Kép forrása: olimpia.hu

Nyílt levélben fordult a sportolókhoz, szakvezetőkhöz és rajongókhoz dr. Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagja.

"Kedves Sportolók, Szakvezetők és Sportbarátok!

Mélyen átérzem ezt a helyzetet - úgy is, mint orvos és úgy is, mint korábbi olimpikon -, melybe a koronavírus miatt kerültetek, kerültünk mindannyian. Ezek a sajnálatos történések az egész világ sportját érintik.

Mindannyian tudjuk, hogy az egészségünk védelme mindennél fontosabb, ugyanakkor szolidaritást kell vállalnunk minden embertársunkért is, hiszen mindannyiunkért felelősséggel tartozunk. Tiszteletet és példát kell mutatnunk!

Tudom, milyen nehéz egy olimpiára, egy versenyre készülő sportolónak tudomásul venni, hogy most nem versenyezhet, sőt edzeni sem tud a megszokott módon. Ilyenkor ez a kettős terhelés különösen megnehezíti az életünket és a sikerekhez szokott lelkünk szomorúvá válik.

Bíznunk kell abban, hogy rövidesen minden rossznak vége lesz, és folytathatjuk azt, amit szeretünk, a sportot, a versenyzést, és az ezzel együtt járó örömökben nemcsak nekünk, de az értünk szorítóknak is hamarosan újra része lesz.

Vigyázzatok magatokra, és kérlek, tartsátok be az általános rendelkezéseket!

Jó egészséget, kitartást és türelmet kívánok!

Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke"

A rovat további hírei: Sport

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.