Európa Játékok - A síugrás és az öttusa is bekerült a programba

doszerk - 2020. szeptember 15. 8:39

Több új sportág, így a síugrás és az öttusa is bekerült a 2023-as krakkói 3. Európa Játékok előzetes programjába, melyben 23 sportág szerepel.

Kép forrása: MTI

Az insidethegames.biz híre szerint Rómában, az Olasz Olimpiai Bizottság központjában egyeztetett a harmadik EJ műsoráról az Európai Olimpiai Bizottság a lengyel szervezőkkel. A legnagyobb visszhangot minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb téli sportág megjelenése váltja majd ki. A 2023 júniusi EJ-n a síugrás nyári válfaja szerepel majd, a versenyeket pedig Wislában tartják. A tavalyi, minszki játékokhoz képest komoly változások lesznek a programban. A síugrás és az öttusa mellett Lengyelországban mutatkozik majd be EJ-n először a strandkézilabda, a bréktánc, a hegyi futás, a hetes rögbi, a sportmászás, a súlyemelés és a műúszás, de a Fehéroroszországban nem szerepelt vívás is újra műsoron lesz.

A magyar szempontból fontos sportágak közül maradt a kínálatban a kajak-kenu, a birkózás, a lövészet és a cselgáncs, továbbá Krakkóban is rendeznek versenyeket szlalom kajak-kenuban, 3x3-as kosárlabdában, íjászatban, karatéban, asztaliteniszben, tollaslabdában, tornában és triatlonban. Ezeken túl jó esély van arra is, hogy a kerékpársportban is lesznek küzdelmek, méghozzá minden bizonnyal az országúti és a hegyi szakágban. A 2015-ös bakuin, illetve a 2019-es minszkin is megrendezett ökölvívó- és szambóversenyeket ezúttal mellőzik, ahogy atlétikai pályaversenyek és utcai számok sem lesznek Krakkóban. Az EOC az előzetes programmal kapcsolatban azt emelte ki, hogy a nemzetközi sportági szövetségekkel történő egyeztetések alapján véglegesítik majd a programot, melynek kialakításánál az egyik legfontosabb szempont az lesz, hogy melyik sportágban szeretnék Európa-bajnokságnak tekinteni az EJ-t, vagy kvótaszerző viadalnak a 2024-es párizsi nyári olimpiára.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Visszahozta Dunaújvárosba a bronzcsatát a DFVE

Visszahozta Dunaújvárosba a bronzcsatát a DFVE

2024. máj. 09.

Remek védekezéssel aratott 7-6-os győzelmet a bajnoki bronzpárharc második, egri találkozóján a DFVE női vízilabda csapata, s ezzel egyenlíteni tudott a két nyert meccsig tartó sorozatban.

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.