Jó kezdés a bajnokságban

spigott - 2020. október 7. 17:52

Eddig lejátszott öt mérkőzésükön négy győzelemnek örülhettek a DUE DSE asztalitenisz csapatai az NB II-es pontvadászatban.

Az előző, a koronavírus-járvány miatti csonka szezont követően szeptemberben indult útjára a labda az asztaliteniszezők 2020/2021-es idényében, melyet az NB II-ben kezdett meg a DUE DSE mindkét együttese. Tavalyi eredményei alapján az első számú csapat egyébként elindulhatott volna az élvonalban is, ám a pandémia miatti bizonytalan helyzetben nem kockáztatta meg az NB I-es szereplést a szakosztály vezetése, míg a második számú együttes az NB III-ból lépett feljebb, s idei céljuk nem is lehet más, csak az, hogy meghosszabbítsák tagságukat a másodosztályban.

Az egyetemisták csapatai felemásan kezdték az új szezont, ám ez nem jelentett meglepetést, ugyanis a sorozat első fordulójában azonnal egymás ellen kellett asztalhoz lépniük. Az összecsapás 4-2-ig még viszonylag szorosan alakult, ám ekkor "rálépett a gázra" az első számú gárda, s előnyét fokozatosan növelve aratott magabiztos, 13-5-ös sikert. A folytatásban a DUE DSE I. Bonyhádra látogatott, ahonnan első meccséhez hasonlóan meggyőző, 13-5-ös sikert aratva hozta el a bajnoki pontokat, míg a második számú formáció Baján vendégszerepelt, s 6-12-es eredményt elérve szerezte meg első győzelmét a szezonban.

Végh Zoltán felvételei

A mögöttünk hagyott hétvégén a második csapat szabadnapos volt, az első viszont hazai pályán mérette meg magát a Polgárdi ellen, s a várakozásoknak megfelelően könnyed, 15-3-as sikerrel őrizte meg hibátlan mérlegét, így pontszámban beérte az éllovas Honvéd Szondi gárdáját. A bajnokság szombati fordulójában mindkét együttesünkre kemény feladat vár, ugyanis az első csapat éppen legnagyobb riválisa a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE ellen lép asztalok mögé, míg a DUE DSE II. az idei szezonban hibátlan PEAC otthonába látogat.

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.