Újra az Üstökös Kupáért játszottak

spigott - 2020. november 2. 17:44

Öt korosztályban összesen harmincnyolc csapat mérte össze egymással erejét az Üstökös Kupa elnevezésű utánpótlás kézilabda tornán.

Október utolsó napjaiban rendezte meg a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség a XVI. Üstökös Kupa küzdelmeit, melyen öt korosztály leány együttesei mérték össze egymással erejüket a Campus Arénában, illetve a Rácalmási Sport- és Rendezvénycsarnokban. Az U11-U15-ös korosztály számára megtartott viadalon a Magyar Kézilabda Szövetség COVID-19 protokolljának fokozott szem előtt tartásával, zárt kapuk mögött léptek pályára az említett korosztályok utánpótlás játékosai az ország minden tájáról.

A legkisebbek között, az U11-es korosztályban a kézilabda szövetség szabályzatához igazodva nem számolták az eredményeket, így sem gólkirálynőt, sem végső győztest nem hirdettek a torna végén, itt tényleg csak a játék volt a lényeg a résztvevő nyolc együttes kézilabdázói számára. Az idősebbek között viszont már volt tétje a megméretésnek, s a mezőny sokszínűségére jellemző, hogy mindegyik korcsoportban más csapat örülhetett a végső győzelemnek.

Képek: DO-archív

Az U12-esek között az Angyalföldi Sportiskola szerezte meg az első helyet, megelőzve a Fiatal Kézilabdások és az Orosháza csapatait, míg az U13-asok között a Bajnok Nemesvámos DSE végzett az élen a Kispest és a Solymár csapatai előtt. Az U14 korosztály versengésében a székesfehérvári Alba FKC diadalmaskodott, a második helyen a Fradi, a harmadikon a Győr végzett, míg az U15-ös mezőnyben a NEKA végzett az első helyen a Győr és a Nemesvámos előtt.

A három napos viadalon természetesen részt vettek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiataljai is, akik közül az U14-es és az U15-ös csapat egyaránt a negyedikként végzett, az U13-asok a hatodik, míg az U12-esek a nyolcadik helyen fejezték be az Üstökös Kupa küzdelmeit.

Végeredmény, egyéni díjak

U12: 1. ASI, 2. Fiatal Kézilabdások SE, 3. Orosházi NKC
Gólkirálynő: Csiszár Hanna (Orosháza, 32 gól)
Legjobb kapus: Tábit Viven (Fiatal Kézilabdások SE)

U13: 1. Bajnok Nemesvámos DSE, 2. Kispest NKK, 3. Solymár SC
Gólkirálynő: Bozsó Kitti Larina (Kispest NKK, 32 gól)
Legjobb kapus: Kovács Jázmin Izabell (Kispest NKK)

U14: 1. AFKC Székesfehérvár, 2. FTC, 3. Győri ETO
Gólkirálynő: Jakab Hanga (Érd), Takács Tímea (AFKC Dömsöd) 20-20 gól
Legjobb kapus: Bödő Hanna (Fiatal Kézilabdások SE)

U15: 1. NEKA, 2. Győri ETO, 3. Bajnok Nemesvámos DSE
Gólkirálynő: Badics Helka (Bajnok NDSE)
Legjobb kapus: Lukács Boglárka (Bajnok NDSE)

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.