Virágosítási versenyben a Dr. Molnár László Emlékpark

Kölesdi Fanni - 2021. július 31. 18:28

Idén már 28. alkalommal hirdették meg a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Virágos Magyarország versenyt, amelynek célja egyebek mellett a kulturált és vonzó településkép kialakítása. A települések önkormányzatainak rendezett megméretésre Dunaújváros az egyetem előtti Dr. Molnár László Emlékparkkal nevezett. Voksokat is várnak – már hétfőtől!

A Dr. Molnár László Emlékpark a Dunaújvárosi Egyetem előtti frekventált területen fekszik. Nevét a felsőoktatási intézmény első főigazgatójáról kapta – ismertette Dr. Petrovickijné Angerer Ildikó, az önkormányzat környezetvédelmi főtanácsosa. Mint azt kiemelte, a téren nagyvonalú, impozáns parkot létesítettek szökőkúttal, járdákkal, ligetekkel, lugasokkal, érdekes növényekkel és szobrokkal, szép esti kivilágítással. A park éke az a programozott vízjáték kompozíció, amelynek fő objektumát Friedrich Ferenc dunaújvárosi szobrászművész Mag című kompozíciója és téli-nyári Horizontális Napórája alkotja. 
Az emlékpark teljes területe 9127 négyzetméter, amelyből 7900 egység intenzíven fenntartott gyepterület, 170 négyzetméter és a 240 négyzetméter felületű dísztó. A park magába foglalja a szökőkutat és az árnyékot biztosító pergolát. A park területén egyebek mellett találhatóak örökzöld díszcserjék, fák és évelő növények. A versenyben a dunaújvárosiak véleménye is számít, hiszen az augusztus 2-8. között online leadott szavazataikkal megszavazhatják a "Legvirágosabb úti cél" kategóriában!

A netvoks a Virágos Magyarország facebook felületén fut, az alábbi címen!

Virágos Magyarország (katt) >>

Szavazni hétfőtől lehet, adjunk le sok voksot!

(Fotó: Lukács János)

 

A rovat további hírei: Mozaik

"Örökdiák" a Móriczban, fiatal művészek a Jakóban

"Örökdiák" a Móriczban, fiatal művészek a Jakóban

2024. máj. 09.

Két eseményt is rendezett a jubileumi sorozat részeként a Móricz Zsigmond Általános Iskola múlt szombaton: Koltai Róbert színművész, rendező egykori iskolájában elevenítette föl a városhoz fűződő emlékeit, a Jakó Cukrászdában folytatódott a tárlatok sora.

Ismerd meg a 18650 akkumulátorokat!

Ismerd meg a 18650 akkumulátorokat!

2024. máj. 09.

Talán semmit nem mond számodra a 18650 akkumulátor elnevezés, pedig biztosan találkoztál már ilyen típusú áramforrással, hiszen napjainkban a legtöbb hordozható elektronikai készülékben ilyen üzemel. (X)

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

2024. máj. 08.

Izgalmas eseménnyel, gyerekek főszereplésével folytatódott a Közbiztonsági Hónap sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. Az elmúlt években az ovisok és kisiskolások kedvencévé vált a Pindur Pandúrok közlekedésbiztonsági viadal, amelynek ezúttal is az egyetem tornacsarnoka adott otthont. Hangkép.

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

2024. máj. 07.

A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete partner szervezetét, a csepregi Farkas Sándor Egyletet látta vendégül a napokban. A vendégek megismerkedhettek Dunaújvárossal – meglepte őket városunk, és nagyon tetszett nekik, amit láttak.

Nyárias meleg után erős lehűlés

Nyárias meleg után erős lehűlés

2024. máj. 06.

Ma még napsütés és nyárias értékek, keddtől esős napok jönnek, lehűléssel, ígéri a DO időjárási szakértője. A hét vége is változékony marad, lesz egy hamisítatlan áprilisi hetünk!

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)