Dunaújváros Hetilap

Megkeresések, megoldások és fejlesztések a Római városrészben

Terdik Péter - 2022. március 6. 7:18

Az elmúlt időszakban több, a városlakók számára jó hírről számolt be Motyovszki Mátyás, a 3-as számú választókörzet önkormányzati képviselője. Folytatódik a járdafelújítás a Fáy 1-3. előtt, illetve két helyen is egyszerűbb lesz a mozgáskorlátozottak közlekedése a korábbinál.  

Új év, új megoldások a régi problémákra. Mint arról Motyovszki Mátyás önkormányzati képviselő beszámolt, a városlakók számos kérdéssel keresték fel a közelmúltban. Ezek megoldásában a városüzemeltetés, valamint a DVG Zrt. szakemberei segédkeztek.

Áthelyezett feljáró 

A képviselő bejárásának egyik kiemelt helyszíne volt a Civil Ház mögötti parkoló, ugyanis a nem túl szerencsés kivitelezésnek köszönhetően a szabályosan parkoló gépjárművek megnehezítették a kerekesszékkel, babakocsival közlekedők feljutását a parkolótól az őket segítő rámpáig. Motyovszki Mátyás ennek apropóján azt mondta, miután egyeztetett a szakemberekkel, a következő megoldást találták ki: a parkolóból induló feljárót áthelyezik a közvetlenül mellette lévő parkolóhelyre, így az a rámpával egyvonalban, egyszerű feljutást biztosít majd a közlekedőknek. Ezzel a megoldással költséghatékonyan, drasztikus változások nélkül oldódik meg a probléma. 

Folytatódik a járdafelújítás 

Nem sokkal messzebb Motyovszki Mátyás a Fáy András utca 1-3 előtti járdafelújítás folytatásáról számolt be. Elmondta, ezen a területen a járda rendkívül rossz állapotban volt, így a tavaly elkezdett munkálatok folytatását megígérte a körzet lakóinak. Hangsúlyozta, legyen szó idősekről, gyermekekről, vagy bárkiről, ez a terület nem maradhatott abban a balesetveszélyes állapotban, amilyenné az évek során vált. 
Ezek a munkálatok természetesen az időjárás függvényében kezdődnek el, de a képviselő hangsúlyozta, még a tavaly folyamán át fogják adni a szakemberek az elkészült projekteket.

Ha akadályozzák az áthaladást 

Végül, de nem utolsósorban a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény munkatársai keresték fel a képviselőt: számos alkalommal akadályozzák az intézménybe történő bejutást a parkoló autók. Bár ebben az esetben konkrét intézkedést még nem történt, Motyovszki Mátyás a rendőrség illetve a városüzemeltetés munkatársainak segítségével helyezett kilátásba esetleges megoldásokat. Egy biztos, vagy forgalmi rend változással, vagy felfestéssel illetve figyelmeztető táblával, vagy a Rudas iskolához hasonló parkolási rend bevezetésével, de ennek a kérésnek is eleget tesz. 

A fejlesztések illetve a problémák megoldása kapcsán Motyovszki Mátyás hangsúlyozta, bár az anyagi források szűkösek, okos megoldásokkal, a lehető legjobb döntések meghozatalával segítik a környéken élők mindennapjait.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

2024. máj. 19.

Évek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének ezúttal a Városháza tér ad otthont, méghozzá május 24-én, pénteken.

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.