Te is előrelátó vagy?

doszerk - 2022. április 14. 9:26

Végre eljött a várva várt tavasz, amikor a nap már hosszú órákig süt le ránk. Hosszabbak és melegebbek lettek a nappalok, és bár még a fűtési szezonnak teljesen hivatalosan nincs vége, azért már egyre kevesebb szükség van a radiátorok melegére. (X)

Sokan ilyenkor nem készülnek semmi egyébre, mint hogy elzárják a fűtést, és nem is óhajtanak vele többet foglalkozni. Egészen őszig, amikor ismét beköszönt a hűvösebb idő. Igen ám, de az okos ember nem éri be ennyivel. Aki előrelátó, az mindenképpen levonja a fűtési szezon tapasztalataiból a következtetéseket, és ha nincs megelégedve a látottakkal, akkor felkeres egy szakembert. 

Hogy miért is? Ezt mutatja meg nekünk a SzaniterOnline.hu szerelvényáruház csapata.

Tökéletesen működnek a radiátoraid?

Elégedett voltál azzal, ahogy a radiátoraid működtek a fűtési szezonban? Szerinted kellőképpen felfűtötték a helyiségeket? Hatékonyan működtek, vagy szerinted többe került a működtetésük, mint a korábbi években? Tapasztaltál bármilyen szokatlan vagy rendellenes dolgot?

Aki igazán gondosan tartja karban az otthonát, az az ilyen kérdésekre biztosan tud felelni. 

Persze működhetnek a radiátorok úgy is, hogy nem az optimális módon fűtenek, de azt egyrészt a komfortérzeted, másrészt a pénztárcád is megérzi, így semmiképpen sem éri meg elhanyagolni a fűtőtesteket.

Ha nem szeretnéd kapkodva, a rosszabb minőségű termékekkel, esetleg a kevésbé jó szerelőkkel megoldani a kérdést, akkor láss neki időben a feladatnak. Igen, akár már nyáron is! A fűtésszerelőknek az úgyis holtszezon, könnyebben találsz olyat, aki az igényeidhez maximálisan tud alkalmazkodni.

Radiátorszelep, csatlakozó és minden egyéb

Ha az üdítő kivételek közé szeretnél tartozni, akkor máris tárcsázol egy szerelőt, hogy átnézzétek a fűtési rendszeredet.

Ha pedig okos is vagy, akkor a megfelelő helyről választod ki az esetlegesen szükséges szerelvényeket. Olykor ugyanis egy-egy apró rész meghibásodása, elhasználódása is okozhatja, hogy a fűtési rendszer nem hatékony, ezért is fontos, hogy a megfelelő szakemberrel nézesd meg a radiátoraid.

Sokszor persze nem kell drámai meghibásodásra gondolni, és radiátort cserélni is jóval ritkábban kell, mint bármelyik apró alkatrészét, de mint tudjuk, az ördög a részletekben rejlik, így semmiképpen sem javasoljuk, hogy elbagatellizáld a meglévő működési rendellenességeket!

Ha radiátorszelepre vagy csatlakozóra van szükséged, akkor mindenképpen a minőséget válaszd a SzaniterOnline.hu radiátorszerelvény kínálatából!

Ne hagyd az utolsó pillanatra!

Bármennyire is kényelmetlen a feladat, ne hagyd, hogy a jó idő és a tavaszi-nyári programsorozatok elvonják a figyelmedet, gondoskodj időben mindenről, hogy aztán a sok-sok szabadtéri program és kellemes nyári élmények után mindenféle bosszankodás nélkül tud felkapcsolni a fűtést, amikor elkezdenek hullani a falevelek.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.