Mire van szükség a hatékony felnitisztításhoz?

doszerk - 2023. június 28. 8:30

A felnitisztítás is egy olyan művelet, amit érdemes rendszeresen elvégezni annak érdekében, hogy az autó mindig tökéletes állapotban legyen. Ehhez azonban több eszközre és kiegészítőre is szükség lesz. (X)

Szerencsére az autóápolás terén ma már hatalmas kínálatból lehet válogatni, így mindenki megtalálhatja az ideális termékeket.

Miért fontos a felnitisztítás?

A felnik tulajdonképpen az autó elsődleges kapcsolódási pontjai az aszfalttal (az abroncsok segítségével), így az állapotuk egyáltalán nem mindegy a vezetés szempontjából. Szerencsére ma már könnyedén megoldható a tisztításuk, köszönhetően a FilterABC autóápolás menüpontjában is beszerezhető termékeknek.

A felninek nagy hatása van a vezetés tulajdonságaira, paramétereire, így közvetve a közlekedésbiztonságra is. Nézzük a felnitisztítás miért is elengedhetetlen! Elsőként érdemes megemlíteni, hogy az autó felnijei közvetítik a fékezési erőt a féktárcsákra vagy a dobokra. Ez azt jelenti, hogyha koszosak, rozsdásak vagy egyszerűen nem megfelelő állapotban vannak, akkor a fékezés hatékonysága is csökkenni fog. Ha tiszta az alkatrész, a fékek is optimálisan fognak működni.

A tapadásról és irányíthatóságról sem szabad megfeledkezni, mivel a felniken felhalmozódott szennyeződések az abroncsok hatékonyságát is csökkentik. Nagyobb sebességnél ez már komoly hatással van az irányításra, ami következtében könnyebben meg is csúszhat az autó, ami balesethez vagy sérülésekhez is vezethet.

A felnitisztítással még spórolhatunk is

Természetesen nem csak a biztonság és a hatékony vezethetőség tartozik a tisztítás előnyei közé. Ha rendszeresen ápoljuk a felniket, akkor az élettartamuk is hosszabb lesz. Ezeket az alkatrészeket minden egyes utazás során rengeteg környezeti hatás éri: kő- és sófelverődés, de még vegyi anyagok is. Ezeket a szennyeződéseket, ha időben és megfelelően eltávolítjuk, akkor könnyebben megőrizhetjük a tökéletes állapotukat.

A rendszeres felnitisztítás a kulcsa mindennek, mivel így kevesebb problémával és meghibásodással fogunk találkozni, az autószerelőt és szervizet se kell sűrűn látogatni majd. Ezzel hosszú távon pénzt spórolhatunk meg, arról nem is beszélve, hogy a tiszta felnik még esztétikusabb látványt kölcsönöznek az egész járműnek.

Mire van szükség a felnitisztításhoz?

Általában két eszköz beszerzéséről kell gondoskodni: tisztító kefe és felnitisztító spray. Utóbbiból mindenképpen a minőségi termékeket keressük, amelyek nem lépnek reakcióba a gumi és műanyag felületekkel. Ezek távolítják el az olajos, üzemanyagból származó, aszfalt és egyéb szennyeződéseket. A kefével pedig könnyedén átdolgozhatjuk a felni teljes felületét, hogy minél hatékonyabb legyen a tisztítás és tökéletes eredményt kapjunk.

Első vásárlás alkalmával érdemes kikérni szakértő véleményét, hogy mégis melyik terméket ajánlja az autónkhoz.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.