Elismerte legjobbjait a DLSZ

spigott - 2023. július 10. 17:00

Közel ötven díjat adták át a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetői a 2023/2024-es szezont lezáró díjátadó ünnepségen.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is megtartotta díjátadóval egybekötött szezonzáró ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ), mely ezúttal a Campus étteremben látta vendégül a Markó Lajos városi kispályás labdarúgó bajnokság csapatainak képviselőit, illetve a meghívott vendégeket.

Nagy változások

Utóbbiakból sem volt hiány, ugyanis a DLSZ vezetői mellett elfogadta a meghívást Motyovszki Mátyás, az önkormányzat ifjúsági, sport- és turisztikai bizottságának elnöke, Bencsik István, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Vármegyei Igazgatóság társadalmi elnöke, valamint Schneider Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Vármegyei Igazgatóság igazgatója is. Mint azt a díjátadó bevezetője alatt megtudhattuk, a DLSZ által szervezett különböző bajnoki osztályokban 46 felnőtt, 14 óvodai, valamint 9 női, összesen 69 csapat játékosai húztak szerelést a 2023/2024-es szezonban. A DLSZ versenybizottsága új lebonyolításban versenyeztette idén a csapatokat, s emellett megújult a Dunaújváros Kupa kiírása is, s ha az összes idei viadalt nézzük, a bajnoki rendszer mellett tizenegy kupát is rendeztek az amatőr labdarúgó csapatoknak, ami azt jelentette, hogy több mint 500 mérkőzésen, 1600 amatőr játékost tudtak megmozgatni szervezett körülmények között.

Büszkeség, szeretet, tisztelet

A díjátadón először Mészáros László, a DLSZ versenybizottságának elnöke szólt a megjelentekhez, kiemelve, mindig arra törekednek, hogy a csapatok érdekeit vegyék figyelembe a különböző versenykiírások elkészítésekor.
– Azok közé tartozom, akik már több mint egy évtizede itt vannak a DLSZ vezetésében, s azért vállaltam el ezt a munkát, mert voltak olyan ötleteim, amelyekkel úgy éreztem, hogy jobbá tudjuk tenni ezt a bajnokságot, ezt a versenyrendszert. Egy évtized után azonban rájöttem, ez olyan mint egy kertes ház, ez soha nem lesz kész. Ebben az évben olyan változások voltak a versenykiírásban, amire nem is emlékszem az elmúlt egy évtizedből. Próbálunk mindig arra menni, hogy a csapatok igényeinek megfelelő bajnoki rendszert írjunk ki, s nagyon büszke vagyok arra is, hogy a szintén megújított Dunaújváros Kupán idén már 32 csapat vett részt, s minden idők legkomolyabb és legszínvonalasabb kupáján vagyunk túl.

Motyovszki Mátyás is rendkívül büszke arra, hogy ennyire jó kapcsolatot tudtak kialakítani a DLSZ vezetésével.
– Ámulatba ejtő, amit az amatőr sportért tesznek. Elismerésre méltóan szerteágazó az a tevékenységük, amivel a gyermekekért, idősebbekért tesznek, nem beszélve a karitatív rendezvényeikről, ezért csak a büszkeség, a szeretet és a tisztelet az, amivel jellemezni tudom őket.

Bencsik István elmondta, szerinte a DLSZ nagyon jól látja azt, merre kell tartania a kispályás labdarúgással.
– 2015-ben kezdődött az együttműködésünk, mely azóta is zökkenőmentes. Nagy előny, hogy a vármegyei szövetség vezetésében és a kispályás bizottság elnökének sikerült megnyernünk Petrás Gábort, s köszönöm neki és a DLSZ vezetésének is, hogy így állnak hozzá a kispályás sport fejlődéséhez. Bátorítom a DLSZ-t, hogy legyenek víziói arról, mit szeretne tenni a jövőben, s mi a lehetőségeinkhez képest mindent meg fogunk tenni azért, hogy ebben segíteni tudjunk.

Végh Zoltán felvételei

A köszöntő szavak után kezdődhetett meg a díjak átadása, melyekből idén is rengeteg volt, hiszen a DLSZ bajnoki osztályai mellett a Dunaújváros Kupa és az Ovi foci legjobbjait, illetve a különdíjasokat is elismerték a DLSZ vezetői.

ST Solar I. osztály: 1. Karmacsi Autó FC, 2. Fejó-Therm Kft., 3. Multisteel Hungary
Legjobb játékos: Varga Milán (Karmacsi Autó FC)
Legjobb kapus: Kovács Ádám Erik (Multisteel Hungary)
Legtehetségesebb 21 év alatti játékos: Puskás Attila Kristóf (Ködi Generál)
Gólkirály: Németh László (Multisteel Hungary)

Campus II. osztály: 1. SZP Asztalos, 2. APR-Tech FC, 3. Maradék
Gólkirály: Mohácsi Norbert (APR-Tech FC)

Diablo III. osztály: 1. Hangover, 2. Labdaérzék-Gourmand, 3. Ad Pipe Build Kft.
Gólkirály: Kovács Zsolt (Hangover)

Varázs-Kép IV osztály: 1. Latinok, 2. Időhúzók, 3. egy Láda Sör
Gólkirály: Szabó Sándor Tamás (Időhúzók)

Decathlon Senior osztály (35 év felettiek): 1. Fejó-Therm Kft., 2. Bronz kávézó Dunabiztos, 3. ISD Power Kft.
Gólkirály: Molnár Tamás (Bronz Kávézó Dunabiztos)

Corso Old Boys osztály (45 év felettiek): 1. Africas Old Boys, 2. City Cafe, 3. Füredi Panzió
Gólkirály: Szarka Balázs (City Cafe)

Női Carissa osztály: 1. Dunaújváros PASE-Sárkeresztes, 2. Kecskeméti LC, 3. Enying SE
Legjobb játékos: Halász Nikolett (Enying SE)
Legjobb kapus: Halász Zsanett (Enying SE)
Gólkirálynő: Szabó Anita (Dunaújváros PASE-Sárkeresztes)
Carissa különdíj: Ésik Enikő (Kecskeméti LC)

Dunaújváros Kupa: 1. Karmacsi Autó FC, 2. Jóbarátok-Ködi Generál, 3. Gamma Metal Kft.
Legjobb játékos és gólkirály: Mazán Balázs (Jóbarátok-Ködi Generál)

Ovi foci bajnokság: 1. Margaréta Tagóvoda

DLSZ különdíjak

Év játékvezetője: Szűcs Zoltán
Fair Play díj: Dortgrund
ProSport díj: Szűcsné Nagy Zsuzsanna, a DLSZ Team szervezői csapatának vezetője
Tisztelet-díj: Futó János, Salamon Miklós

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.