A falpanelek 4 előnyös tulajdonsága

doszerk - 2023. augusztus 15. 15:15

A beltéri falpanelek használata manapság igen trendinek számít a lakberendezésben, hiszen ez az egyszerű elem számos lehetőséget rejt magában, melyeket érdemes kihasználni. (X)

Általa otthonunk nemcsak mutatósabb, hanem komfortosabb is lehet. Nézzük is, hogy miért!

A falpanel remek dekorációs elem

Látszólag teljesen berendeztük a nappalit, de mégis az az érzésünk, hogy valami még hiányzik? Már nincs hely több bútor vagy növény számára, de mégis túlságosan üresnek tűnik a szoba? A megoldás egyszerű: szereljünk fel néhány Nívó falpanelt!

Válasszuk azt a falfelületet, ami a legüresebb, és előtte sincs túl sok bútor, és díszítsük ki bordázott panelekkel. Apró változtatásnak tűnik, mégis meglátjuk majd, hogy az egész helyiség összképére hatással lesz. 

Remekül kiemeli ugyanis az előtte lévő tárgyakat, magára irányítja a figyelmet, ezáltal megadja azt a bizonyos pluszt a szobának, ami eddig hiányzott. Természetesen nem csupán a nappaliban lehet ezt a megoldást alkalmazni, a hálószobát vagy az étkezőt is feldobhatjuk ilyen módon.

Védi a falat

Talán akadnak olyan családok, ahol a falak festése 10-15 évig is esztétikus és ép marad, de általában nem ez a helyzet. Főleg ahol kisgyermek vagy háziállat van, ott bizony számolni kell azzal, hogy a fal koszos lesz, a csemeték összefirkálják, vagy ott éktelenkednek rajta a macska karmolásnyomai. 

Ezeken sajnos csak egy újrafestés segít, de ezt ekkor már célszerű az egész szobában megejteni, ami sok idő, macera és persze pénz. A makulátlan festés pedig valószínűleg csak pár hónapig tart majd ki.

A falpanel viszont megvédi a falat az efféle károsodásoktól, ha pedig elhasználódott, akkor elég lesz csak ezt lecserélni, nem kell kompletten kifesteni. Ezzel jelentősen megkönnyítjük a dolgunkat.

Felfogja a hangokat

A társas- és ikerházak olyan kialakításúak, hogy bizonyos falak közösek a szomszédokkal. Ez pedig elég sok gondot tud okozni, ha például ez pont a hálószoba, ahol rendszeresen megzavarják a pihenésünket a túlsó lakásból érkező zajok. 

Emiatt folyamatosan konfliktusba kerülni a szomszédokkal nem célravezető, inkább orvosoljuk a problémát falpanelekkel! Tegyük fel a közös falra, és máris nemcsak dekorelemként szolgál, hanem egyben hangszigetelőként is. Lehet, hogy nem szűri ki 100%-osan a zajokat, de arra talán pont elég lesz, hogy nyugodtan tudjunk pihenni.

Térelválasztónak is ideális

Léteznek olyan falpanelek, amik térelválasztásra is alkalmasak. Ez nagyon jól jön akkor, ha szeretnénk egy helyiséget több részre tagolni, de nincs mód komplett falak felhúzására. 

A panelekkel egyszerűen leválaszthatunk egy hálófülkét például egy garzonlakás egyetlen szobájában, de arra is kiváló, hogy a gyerekek közös szobáját kicsit átalakítsuk, így mindenkinek lesz némi privát szférája. 

Sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb megoldás, mint “szétbombázni” az egész lakást, hogy falat építessünk, nem beszélve arról, hogy milyen nehéz manapság kőművest találni. 

A rovat további hírei: Mozaik

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)