Mi az igazság az egyes kormányművekről, tényleg javíthatatlanok?

doszerk - 2023. szeptember 12. 19:00

A BMW kormányművei kapcsán az a tapasztalat, hogy valamivel gyorsabban elhasználódnak, mint más autógyártók ezen alkatrészei. A probléma az, hogy sok esetben a bajor gyártó kormányművei teljesen, javíthatatlanul tönkremennek. (X)

Vannak olyan kormánymű-felújítással foglalkozó vállalkozások, amelyek eleve nem is foglalkoznak a BMW alkatrészeivel. Mások nekilátnak a feladatnak, majd később jelzik az ügyfélnek, hogy sajnos az alkatrészt nem lehet megmenteni. Mindez tényleg azt jelentené, hogy a BMW kormányművek javíthatatlanok?

Mi az igazság valójában?

A Szervokormány javítás csapata a BMW kormányművek javítását sem utasítja el élből. Ők azt mondják, hogy valóban kell ezen alkatrészek felújításához néhány különleges alkatrész és szerszám, ami csak kivételes esetekben kerül elő, de a feladat nem minden esetben megoldhatatlan.

Ami még fontos, hogy legyen egy igen tapasztalt szerelő, aki évek óta foglalkozik kormányművek javításával, és kellő számú kormányművel volt már dolga. Ha mindezen feltételek adottak, akkor egy BMW kormányművét is fel lehet újítani. Ugyanúgy vonatkozik rá egy év teljes körű garancia, mint más gyártók kormányműveire.

Azt azonban érdemes leszögezni, hogy a BMW kormányművei esetében gyakrabban fordul elő, hogy kiderül: nem javíthatóak.

Így kerülhető el a csalódás

Egy autó kormányműve biztonságtechnikai alkatrész, így mindenképpen szakszervizre kell bízni a javítását, ha ez szükségessé válik. Bármelyik céget is bízod meg ezzel a feladattal, győződj meg róla, hogy az elvégzett munkáról hajlandók-e számlát adni.

Csak olyan szakszervizt válassz, ahol a számla mellett adnak egy év teljes körű garanciát is az elvégzett munkára. A Szervokormány javítás csapata esetében nincs futásteljesítménybeli korlátozás sem a garancia kapcsán. Ők még 100% minőségi garanciát is vállalnak. Nagyvonalúságuk annak köszönhető, hogy minden kopó alkatrészt gyári minőségre cserélnek, így a felújítás után a kormánymű tulajdonképpen olyan lesz, mintha új volna.

Így igényelhetsz kormányműjavítást

Szervokormány javítást igényelhetsz online is a fenti linken egészen egyszerűen. A weboldalon van egy kapcsolatfelvételi űrlap, ahol a neved, az elérhetőségeid, az autómárka és a hibajelenség megadását követően vissza is hívnak, így maga a konzultáció nem kerül pénzbe.

Az egyeztetés során mindent elmondanak, és nem kell majd a rejtett költségektől tartanod. A cég ingyen vállalja, hogy ingyen kiszáll a meghibásodott alkatrészért, ezenfelül a bevizsgálás és a visszaszállítás is díjmentes. Neked csak magáért a felújításért kell fizetned.

A javítható szervokormányt vagy kormányművet jellemzően egy vagy két munkanapon belül felújítják. Ha cserével orvosolható a probléma, akkor akár egy munkanapon belül ki tudják szállítani az új alkatrészt.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.