Az autós könyöklők akár utólag is beszerelhetők

Öcaline - 2023. október 16. 9:02

Az autós könyöklő (vagy másnéven kartámasz) a modern személygépkocsik már-már elengedhetetlen tartozéka, szinte észrevehetetlenül lapul az első ülések között. (X)

Amíg ki nem próbáljuk, el sem hisszük, hogy mekkora előnnyel jár. Főleg a hosszú utak során használhatjuk ki a benne rejlő pozitívumokat.
 
Mire jó a könyöklő?
 
Biztos sokunkkal előfordult már, hogy pár órás vezetés során szinte másodpercenként váltogattuk a testhelyzetünket. Ismerős, ugye? Ez az érzés főként a már elcsüggedt végtagoknak köszönhető. Az évtizedekkel ezelőtt gyártott személygépkocsik kartámaszról még hírből sem hallottak. Egész egyszerűen nem bírt kiemelt jelentőséggel, hogy a vezető extra komfortosan érezze magát.

Ha ilyen autónk van, ezen most könnyen változtathatunk, mert a Peppinél kapható autós könyöklők beépítését természetesen utólag is el lehet végezni.
 
Nevéből adódóan a jobb oldali (balkormányos autók esetében) könyökünket tudjuk rajta pihenhetni, így sokkal előnyösebb testhelyzetet vehetünk fel. Ezáltal a vezetés hosszú távon sokkal nyugodtabb és komfortosabb érzésekkel párosul. Sőt, manuális váltókkal felszerelt autóknál még a sebességváltás is könnyebb lesz.
 
A könyöklő funkciói
 
Természetesen egyéni igényeinknek megfelelően állíthatjuk be. Magasabbra vagy alacsonyabbra kellene helyezni? Jó lenne, ha egy kicsit oldalra dőlne? Nem gond! Mindenki megtalálhatja a számára tökéletes poziciót.

Még egy jó hírrel tudunk szolgálni, a kartámasz fedele alatt tárolórekesz bújik meg, amit számtalan tárgy (pl.: mobiltelefon, pénztárca stb.) elhelyezésére használhatunk. A könyöklő puha réteget rejtő textilbőrrel került borításra, ami az exkluzív megjelenés mellett a tartós használat záloga is egyben.

Előnyei:
– igény szerint pozícionálható,
– egyszerű beszerelés (a szükséges csavarokkal együtt beszerezhető),
– korszerű megjelenés,
– textilbőr külső.
 
A könyöklő beszerelése

Sosem volt ilyen egyszerű! A személygépkocsik többségébe gyakorlatilag komolyabb szerszám (pl.: fúró- vagy csavarozógép) nélkül beépíthető.
 
Először is szükség lesz az első ülések között távolság felmérésére. Ezután a négykerekű kedvencünk típusához való könyöklőt vásároljuk meg. Amint a csomagunk megérkezett, bontsuk ki, és a talpakat a szett részét képező csavarok felhasználásával rögzítsük az ülések közé. Itt meg kell említeni, hogy a csavarokat, csak a finom beállításokat követően húzzuk meg teljesen. Fontos, hogy ezt ne túlzott erővel tegyük, mert könnyen kárt tehetünk a termékben.
 
A Peppinél szinte az összes autótípushoz beszerezhetjük a kartámaszokat. Nem érdemes késlekedni, mert számos meggyőző érv sorakozik az utólagos beszerelés mellett is. Egyrészről a könyöklő funkció kényelmesebbé és pihentetőbbé teszi utazásainkat, másrészről az alatta lapuló rekeszben biztonságosan tárolhatjuk az értékeinket.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

Pünkösdi piacozásra hív a Dunai Kincses Kert

2024. máj. 17.

A nyári szünetelés előtt még egy utolsó kavalkádra invitálja az érdeklődőket a Dunai Kincses Kert Termelői Piac a Szalki-szigetre, a kemping területére szombaton délután.

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

Mire használható az aljzatkiegyenlítő?

2024. máj. 17.

A lakberendezés, burkolatok kialakítása és a felújítások során számtalan olyan eszközt, kiegészítőt használnak a szakemberek, amelyek létezéséről sokan nem is hallottak. (X)

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

DSTV: Nagy Ervin Dunaújvárosban

2024. máj. 17.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása. Könyvbemutatóra érkezett, de szó szerint "hazai pályán"lépett közönség elé Nagy Ervin színművész a közelmúltban – a Kultik színpadán mesélt szerepeiről, pályájáról. Hangkép.