A költöztetés ára legyen előre fixálva!

doszerk - 2023. december 8. 8:05

Egy költöztetés során az egyik legfontosabb az, hogy már a munka megkezdése előtt legyen lefixálva, hogy mi mennyibe fog kerülni. (X)

Ne utólag, ne útközben kerüljön meghatározásra az összeg! Erre nagyon figyeljünk oda, mert ez egy hatalmas szűrő a megbízható és a megbízhatatlan partnerek között!

Fixáljuk a költöztetés árát előre, méghozzá írásban!

Egy profi költöztetés során már jóval előre és írásban lefixálják velünk az árat. Sajnos azonban vannak a piacon olyan szereplők, akik épp arra utaznak, hogy a megbízóik nem elég elővigyázatosak, amit ők könyörtelenül ki is használnak. Ha valaki például nagyon siet, és szinte azonnal szüksége van egy fuvarra, akkor sajnos kevésbé lesz elővigyázatos. Így könnyen belefuthat ilyen hiénákba, akik csak a pénztárca kinyitását várják.

Ők azok, akik szóban fognak megállapodni, aztán amikor végeztek a bútorok felpakolásával, akkor közlik, hogy ilyen-olyan körülmények miatt többszöröse lett az ár, mint amit megbeszéltünk. És ha elkövettük azt a hibát, hogy írásban nem kértük az árajánlatot, akkor nem fogunk tudni mire hivatkozni. Ők pedig addig nem pakolják le az összes vagyontárgyunkat, amíg ki nem fizetjük nekik az eredeti ár többszörösét.

Épp ezért létfontosságú, hogy csak olyan költöztetővel állapodjunk meg a feladat ellátásában, aki írásban megadja számunkra az árajánlatát. Aki erre nem hajlandó, azzal nem szabad foglalkozni! Ilyenkor azonnal keressünk másik céget!

Vannak transzparens cégek a piacon

Az olyan partnerek, mint a Servitius és Partnerei költöztetés, mindent megtesznek azért, hogy transzparensen árazzanak. A profizmust tükrözi, hogy még a honlapjukon is feltüntetik az áraikat, sőt még kalkulátort is készítettek, mely segítségével mi magunk is kiszámolhatjuk, hogy várhatóan mennyibe fog számunkra kerülni a költöztetés.

Természetesen ez nem igaz minden cégre. Viszont minél transzparensebb egy vállalkozás, annál könnyebb lesz benne megbízni. Ez természetesen piaci előnyt is jelent számukra. Nekünk pedig garanciát arra, hogy valóban megbízhatóak. De még ettől függetlenül sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy mindenképp írásban kérjük az árajánlatot!

Nem könnyű kiszámolni a költöztetés árát

Számos tényező van, ami alapján ki lehet kalkulálni azt, hogy mekkora összegbe kerül egy költöztetés. Sok minden befolyásolja a végösszeget. Viszont a kereteket meg lehet, sőt meg is kell adnia a cégnek előre. Ilyen az, hogy mekkora óradíjjal dolgoznak a rakodó munkatársak, vagy hogy egy vidéki kiszállás esetén hogy kell kalkulálni az úttal.

Sajnos vannak, akiknél ez utóbbi esetben duplán számolnak. Egyrészt ki kell fizetnünk a rakodók óradíját arra az időszakra is, amikor úton vannak. Másrészt van egy kilométer díj is, amit a távolság alapján kell megfizetnünk.

Ha igazán jó céget keresünk, akkor az is lehet egy fontos pont, hogy bizonyos tételek ne szerepeljenek duplán a számlán. Adjanak meg egy kilométerdíjat, ami a számlázás alapját képezi.

Erre és minden korábban leírt dologra is érdemes figyelni a kiválasztás során. Így fogjuk megtalálni a legjobb partnert a költöztetéshez.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)