Már dobogón a DAB-ASP

spigott - 2024. január 8. 18:00

Tizenegy mezőnyjátékossal is könnyed, hétgólos győzelmet aratott a DAB-ASP jégkorong csapata a Sportországi Cápák ellen az Andersen Ligában.

Kép forrása: DAB-archív

Hazai környezetben, a sereghajtó Sportországi Cápák ellen folytatta az Andersen Liga alapszakaszát a Dunaújvárosi Acélbikák-ASP csapata a mögöttünk hagyott hétvégén, s az összecsapásnak annak ellenére is a mieink voltak az esélyesei, hogy mindössze tizenegy mezőnyjátékossal vágtak neki a találkozónak.

Azari Zsolt és Hetler Ádám együttese ennek megfelelően is kezdte a csatát, s Mihaljevics találatával már a 2. percben bevette ellenfele ketrecét, majd négy perc elteltével Denkmajer is eredményes volt, így megvolt az alap a jó folytatáshoz. Mely a remények szerint alakult, ugyanis a második tíz percben Azari, Atamancsuk, illetve Strenk is mattolta a mátyásföldi alakulat védelmét, vagyis az első szünetig eldőlt a pontok sorsa (5-0).

Talán a tetemes előny miatt, de a második felfonásra valamelyest csökkent a DAB-ASP játékosainak koncentrációja, így ezt a felvonást 1-1-re hozták le a felek, de sok izgalmat ennek ellenére sem ígért a záró húsz perc (6-1). Melynek derekáig a mieink egy, míg a vendégek két alkalommal örülhettek gólnak, ám a meccs hajrájára ismét átvette a kezdeményezést a házigazda, s Mihaljevics, Azari és Strenk újabb találataival végül nagyon sima, 10-3-as győzelmet aratott, amivel feljött az Andersen Liga tabellájának harmadik helyére.

DAB-ASP – Sportországi Cápák 10-3 (5-0, 1-1, 4-2)

DAB-ASP: Valenta (Ferreira) – Bánki (1), Raskin (1), Strenk 2, Atamancsuk 1, Mihaljevics 2 – Belicenka (1), Szabó (1), Azari 2, Zorin 2, Károly (2) – Denkmajer 1. Edző: Hetler Ádám.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.