Fényes hazai érmek az idénynyitón

spigott - 2024. február 13. 17:30

Parádésan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Szent Pantaleimon iskolában megrendezett utánpótlás viadalon.

Dunaújvárosban, a Szent Pantaleimon iskolában rendeztek utánpótlás idénynyitó lábtoll-labda versenyt a mögöttünk hagyott hétvégén, ahol az újoncoktól, egészen az ifjúsági korosztályig bizonyíthatták tudásukat a résztvevők. Mint azt Kohán Árpádné, a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE elnöke elárulta, a megnyitón – még a tavalyi esztendőre visszatekintve – ifj. Fehér János, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke ismerte el bajnoki címét egy-egy kupával a csapat két volt serdülő játékosának, Kondor Anettnek és Rabi Marcellnek.

Az egyesület egyébként nagyon szép összesítéssel zárta a 2023-as ranglistát, mert a korcsoportonkénti tízes listába összesen huszonöt dunaújvárosi versenyző került be úgy, hogy Kondor Anett duplázni is tudott, hiszen a serdülők bajnoki címe mellett ifjúsági korosztályban is helyezést szerzett.
– Ami pedig a hétvégi versenyt illeti, betegségek miatt kissé megfogyatkozva, de így is harminckilenc fővel álltunk a küzdelmek elé. Akik jelen voltak, azok viszont nagyon eredményesen szerepeltek, így összesen három arany-, öt ezüst- és hat bronzéremmel zártuk a viadalt. Nagyon színvonalas, látványos küzdelmek zajlottak az ifjúsági fiú csapatoknál és egyéni versenyszámaikban is. A legjobb négy közé ugyan nem sikerült bejutnia a Kattári Dávid - Lednecki Patrik - Zudor Milán Csaba triónak, de így is az előkelő ötödik helyen végeztek. Kattári Dávid egyéni versenyszámban is ötödik lett, s ilyen erős mezőnyben ez mindenképpen szép eredmény.

Képek forrása: Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE

Mint azt megtudtuk még, jövő héten három dunaújvárosi játékos (Kondor Anett, Kattári Dávid, Ledneczki Patrik) is Olaszországba utazik a Sicilian Openre, míg február 24-én már a Fejér vármegyei diákolimpia küzdelmeit rendezik meg Dunaújvárosban, melyre természetesen sok szeretettel várják az iskolák csapatait.

A dunaújvárosi dobogósok
Gyerek lány csapatban ezüstérmes: Nagy Hanna Jázmin, Nagy Kitti, Szőke Emma Krisztina
Gyerek lány csapatban bronzérmes: Kovács Noémi, Kondor Kitti, Naszádos Kamilla Irén
Gyerek fiú csapatban ezüstérmes: Nagy Kornél, Nagy György, Somogyi András
Ifjúsági lány csapatban ezüstérmes: Csenki Sára, Kondor Anett, Szabó Renáta
Ifjúsági lány csapatban bronzérmes: Kovács Flóra, Nagy Viktória, Pentz Anna
Újonc lány egyéni versenyszámban: aranyérmes Kondor Kitti - ezüstérmes Piskóti Zoé
Újonc fiú egyéni versenyszámban: aranyérmes Nagy Kornél - bronzérmes Kondor Zalán
Gyermek lány egyéni versenyszámban: ezüstérmes Nagy Hanna Jázmin – bronzérmes Nagy Kitti
Gyermek fiú egyéni versenyszámban: bronzérmes Nagy György
Ifjúsági lány egyéni versenyszámban: aranyérmes Kondor Anett – bronzérmes (megosztott) Szabó Renáta

A rovat további hírei: Sport

Második hely az alsóházban

Második hely az alsóházban

2024. jún. 02.

Magabiztos, hétgólos győzelemmel zárta az NB II-es felnőtt bajnokság idei kiírását a DKKA U21-es női kézilabda csapata.

Értékes bronz az ifik között

Értékes bronz az ifik között

2024. jún. 02.

Több döntős helyezés mellett egy bronzéremnek örülhettek a DKSE kajak-kenusai a Szolnokon megrendezett ifjúsági válogatón.

Mazzag Dániel Dunaújvárosban

Mazzag Dániel Dunaújvárosban

2024. jún. 01.

A 28 esztendős center a DEAC csapatának mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

Visszavágott az éllovas

Visszavágott az éllovas

2024. jún. 01.

A Kemi-Ker elleni kétgólos győzelemmel lépett újabbat a bajnokság megnyerése felé a Karmacsi Autó gárdája a kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

DSTV: sárkányok a vízen

DSTV: sárkányok a vízen

2024. máj. 31.

A mozgalmas hétvégi programsor egyik érdekes állomása volt a Dragon Steel SE sárkányhajósainak kitelepülése. Az egyesület autentikus helyszínen, a vízparton mutatta be a sárkányhajózás varázsát – egyébként rájuk is büszkék lehetünk, nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok képzésére, és továbbra is sok-sok éremért szállnak harcba. Hangkép.

Biztosan vezet a Fejó-Therm

Biztosan vezet a Fejó-Therm

2024. máj. 31.

Két sima és egy szoros meccset hozott eddig a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának hetedik fordulója a DLSZ Arénában.

DSTV: nagyon erős emberek (galériával)

DSTV: nagyon erős emberek (galériával)

2024. máj. 30.

Amikor azt mondjuk, hogy a hétvégi Parázs-Varázson minden csoport és korosztály megtalálta a maga programját, valóban komolyan gondoljuk. A gyermekprogramok és a zenei kavalkád mellett ellátogatott Dunaújvárosba a világ legerősebb családja – Ifjabb Fekete László világbajnok vezetésével a Nemzetközi Erős Emberek versenysorozat egy állomásának adott otthont a rendezvény. Hangkép.