Újra hazai pályán a DKSE

spigott - 2024. február 24. 17:00

A tabellán hetedik Dág elleni dunaújvárosi összecsapással folytatja az Extraliga alapszakaszát a DKSE röplabda csapata vasárnap délután öt órától.

Kép: DO-archív

Két sima és egy igen szoros szettben szenvedett vereséget legutóbbi bajnokiján a DKSE felnőtt röplabda csapata a Szeged ellen, s bár nagyjából ezt vetítették előre az erőviszonyok is, volt némi hiányérzet a találkozó után Tomanóczy Tiborban és a játékosokban is, akik lényegesen sorosabb csatában reménykedtek az összecsapás előtt.

Sok idő azonban nem volt a sebek nyalogatására, mert a hétvégén már újabb meccs vár együttesünkre, mely a Dág gárdáját látja vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban vasárnap délután öt órától. A dágiak erős középcsapatnak számítanak idén, eddig lejátszott tizenkilenc összecsapásukból nyolcat nyertek meg, míg tizenegy alkalommal vereséget szenvedtek, s így gyűjtött huszonhat pontjukkal a tabella hetedik helyét foglalják el a tizenkét csapatos mezőnyben.

A dágiak meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtottak utóbbi meccseiken, a MEAFC elleni 3-1-es hazai vereségük fájó lehetett, ám ezt a Pénzügyőr és a Szeged elleni 3-0-s sikerekkel igyekeztek feledtetni, s nyilván Dunaújvárosba is győzelmi szándékkal érkeznek, különösen annak fényében, hogy a két gárda Esztergomban lejátszott legutóbbi bajnokiját 3-0-ra nyerték.

A mieink célja ezúttal is az lehet, hogy igyekezzenek szorosan tartani a szetteket, mert csak így lehet esélyük arra, hogy játszmát, esetleg játszmákat lopjanak a sokkal rutinosabb vendégektől. Ehhez azonban a pályára lépő játékosok mindegyikének tudása legjavát kell nyújtania mezőnyben és a hálónál egyaránt.

A rovat további hírei: Sport

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.