Biztos siker a felnőttek között

spigott - 2024. március 26. 12:30

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Kép: DKKA-archív

Hazai környezetben folytatta az NB II-es felnőtt bajnokságának alsóházi csatározásait a DKKA U21-es csapata, mely a Szigetszentmiklós második számú gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban a mögöttünk hagyott hétvégén.

Bár a meccset a vendégek kezdték kicsivel jobban, az első hét perc visszafogottabb játéka után átvette az irányítást együttesünk, mely a játékrész derekához közeledve már 9-5-re vezetett. A folytatásban is pontosabban, jobban játszottak ellenfelüknél az akadémisták, akik lassan, de biztosan növelték tovább előnyüket, de 15-8 után újra magára talált a Szigetszentmiklós, mely ugyan többször is feljött három találatra, de a félidei pihenőre így is biztosnak tűnő, 20-16-os fórnak örülhettek Zubai Gábor tanítványai.

A térfélcserét követően is hullámzott a játék, hol a mieink, hol a vendégek hoztak össze egy-egy jobb periódust, így a 47. perchez érve még mindig "csak" hárommal álltak közelebb kézilabdázóink a remélt győzelemhez (27-24). Ekkor sikerült ismét tempót váltania a DKKA-nak, mely sorozatban lőtt négy góllal lépett el végleg ellenfelétől, s hiába küzdött nagyot a hajrában a vendégcsapat is, innen már nem volt visszaút számára, így fiataljaink összességében magabiztos, 36-30-as sikerrel tartották itthon a két pontot, amivel feljöttek az alsóházi tabella harmadik helyére.

DKKA U21 – Szigetszentmiklós II. 36-30 (20-16)

A DKKA U21 gólszerzői: Bruzsa Lili 7, Mikó Luca 6, Egejuru Euniké Sára 6, Borhy Sára 4, Megyeri Bodza Zsuzsanna 4, Csökmei Réka 4, Dobos Hanna 3, Maurer Lili 1, Polányi Dóra 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.