Elődöntős a DAB-ASP

spigott - 2024. március 21. 18:00

Korán hátrányba került, mégis magabiztosan nyert a Fradi elleni negyeddöntős párharc harmadik mérkőzésén a DAB-ASP jégkorong csapata az Andersen Ligában.

Kép: DAB-archív

Az Andersen Liga negyeddöntőjének harmadik, mindent eldöntő mérkőzését játszotta a DAB-ASP jégkorong csapata a Ferencváros ellen szerdán este hét órától. A meccs tétje már a négy közé jutás volt, s ehhez a Fradi került közelebb a negyedik percben, miután László egy szép felsősarkos találattal mattolta Valenta kapust. sokáig nem örülhettek azonban a vendégek, mert Marosi emberelőnyös góljával a 7. percben egalizált a DAB, majd Atamancsuk már a bikákat juttatta vezetéshez a 12. percben (2-1).

Azari Zsolt együttese nagy fölényben játszott a folytatásban is, de hiába a 30-8-as lövési mutató, nem tudta tovább növelni előnyét az első felvonásban. A másodikban viszont kinyílt a gólzsák, mert a 34. percben Janech, majd 53 másodperccel később Michalevic volt eredményes, s mikor a 37. percben Janech fórból is betalált, már eldőlni látszott a találkozó (5-1).

Ebben az időszakban többször is megtalálták egymást a felek, röpködtek is a büntetések, de újabb találat már nem született, egészen az 51. percig, mikor Raszkin végleg eldöntötte a meccset, míg a 7-1-es hazai sikert és továbbjutást jelentő végeredményt Atamancsuk alakította ki egy emberhátrányban kiharcolt büntető értékesítésével az 52. percben.

A DAB-ASP végül sima győzelemmel jutott be az Andersen Liga legjobb négy együttese közé, ahol az alapszakaszt második helyen befejező Lehel HC lesz az ellenfele.

DAB-ASP – FTC-Telekom 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)

DAB-ASP: Valenta – Belicenka, Raszkin 1 (1), Strenk (1), Zorin (2), Janech 2 – Piszmann S., Piszmann M. (1), Károly (1), Atamancsuk 2, Marosi 1 – Bánki, Léhi, Nagy, Kuminka, Michalevic 1 – Pinczés (1), Zakarevics (1). Edző: Azari Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.