Emelkedő értékek – a nyuszi már nyárias meleggel érkezik

Öcaline - 2024. március 25. 9:45

A periódus elejére változékony napokat, a végére (húsvét hétfőt is ideértve) nyárias időt ígér a DO meteorológiai szakértője. Masszívan 20 fok fölötti értékekkel búcsúzik a március, nagyon durva.

"Nyárias meleget hozhat a húsvét" – március végéhez viszonyítva minimum elgondolkodtató tézissel kezdte szokásos hétindító prognózisát a Köpönyeg.hu időjárási portál szakértője. Krausz Mikes Miklós szerint ma még változékony idő lehet – napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, elszórtan előfordulhat egy-egy zápor. Erős marad délutánig az északnyugati szél, 9-14 fok várható.
A közeli kilátások hasonló mutatókkal szolgálnak a friss modellek szerint – kedden a napos délelőtt után délután délnyugat felől felhősödés kezdődik. Előfordulhat egy-egy kisebb záporeső a délnyugati országrészekben, valamint elvétve az északi hegyes-völgyes vidékeken, de megerősödik a délkeleti szél, amivel mediterrán légtömegek húzódnak a Kárpát-medencébe – már kedden 16 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Ez a tendencia folytatódik szerdán: gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és elszórtan zápor, sőt helyenként egy-egy kiadós zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél erős marad, és már 20 fok körüli értékeket mérhetünk délután.
A hét közepén marad a változékony idő: csütörtök délelőtt az erősen felhős égből több helyen alakul ki zápor, zivatar. Majd csökken a felhőzet délután, de futó zápor még ekkor is előfordulhat – miközben 15-20 fok valószínű.
A márciusi nyár várhatóan pénteken üt be a középtávú előrejelzések specialistája szerint: napos, fátyolfelhős időre van kilátás, erős délnyugati széllel – de jelentősen emelkedik a hőmérséklet, délutánra 20-24 fok közé melegszik a levegő. A folytatás is nyárias mutatókat ígér: a szombat még szeles, ám húsvét vasárnap és hétfő jellemzően napos, fátyolfelhős idő lesz. Ráadásul szombaton 22-23, vasárnap és hétfőn mér 25 fok körüli csúcsérték várható.

Nyárias napokkal búcsúzik március – és rekorddöntést is hozhat a nyuszi...

(Fotó: Így látjuk MI! – Mesi Rol felvétele)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

2024. máj. 08.

Izgalmas eseménnyel, gyerekek főszereplésével folytatódott a Közbiztonsági Hónap sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. Az elmúlt években az ovisok és kisiskolások kedvencévé vált a Pindur Pandúrok közlekedésbiztonsági viadal, amelynek ezúttal is az egyetem tornacsarnoka adott otthont. Hangkép.

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

2024. máj. 07.

A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete partner szervezetét, a csepregi Farkas Sándor Egyletet látta vendégül a napokban. A vendégek megismerkedhettek Dunaújvárossal – meglepte őket városunk, és nagyon tetszett nekik, amit láttak.

Nyárias meleg után erős lehűlés

Nyárias meleg után erős lehűlés

2024. máj. 06.

Ma még napsütés és nyárias értékek, keddtől esős napok jönnek, lehűléssel, ígéri a DO időjárási szakértője. A hét vége is változékony marad, lesz egy hamisítatlan áprilisi hetünk!

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!