Hátrányban a Worm Angels

spigott - 2024. március 9. 7:30

Nem alakult jól a Worm Angels jégkorongozóinak első negyeddöntős találkozója az alapszakaszt megnyerő UNI Győr ETO HC ellen az Andersen Ligában.

Kép: DO-archív

A Dunaújvárosi Jégcsarnokban fogadta az alapszakaszt megnyerő Győr együttesét a Worm Angels gárdája az Andersen Liga negyeddöntőjének első felvonásán pénteken este, s bár a papírforma a vendégek mellett szólt, Halász Ákos alakulata bízott abban, hogy képes lesz előnyt szerezni a két nyert meccsig tartó párharcban.

A vendégeknek is ez volt persze a céljuk, s az első felvonás ennek megfelelően nagy küzdelmet hozott, melyben helyzetek akadtak bőven, de egészen a játékrész utolsó percéig nem született egyik oldalon sem találat. A gólcsendet végül a zöld-fehérek törték meg Farkas találatával mindössze negyven másodperccel a szünet előtt, majd pont ennyi idő telt el a második etapból, mikor Lévai révén megduplázta fórját az ETO (0-2).

A Worm Angels helyzetét tovább nehezítette, hogy a 36. percben Almási is bevette Pinczés ketrecét, így hiába válaszolt bő egy percen belül Kiss Ákos, a második pihenőre a vendégek 3-1-es előnyével vonultak a felek. A térfélcserét követően is sokkal hatékonyabbak voltak a győriek a kapuk előtt, mert Makovics, Lévai és Fekete góljaival végleg eldöntötték a meccset, s bár a véghajrában Hamvai szépített az álláson, az ETO végül 6-2-es győzelemmel került előnybe a párharcban.

Worm Angels – UNI Győr ETO HC 2-6 (0-1, 1-2, 1-3)

Worm Angels: Pinczés – Szakács (1), Lencsés, Horváth (1), Borbás, Török – Mestyán, Hruby, Szepessy B., Szepessy M., Hamvai 1 (1) – Bogó, Jadlószki, Kiss Á. 1, Tamás. Vezetőedző: Halász Ákos.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.