Jó előjelekkel várják a bajnokságot

spigott - 2024. március 13. 7:30

Szigetvári és kecskeméti versenyeiket is szép eredményekkel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak ifjú birkózói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Kép forrása: DKSE birkózó szakosztály

Szigetváron rendezték meg a gyermek és U10-11 korcsoport szabadfogású versenyét március 9-én, s a viadalra a DKSE és fiókszakosztályainak birkózói is meghívást kaptak. A megméretésen közel 130 versenyző indult magyar és horvát egyesületeket képviselve, míg a DKSE és fiókszakosztályai (Gurics GYBDSE, Enying VSE) összesen 17 fővel vettek részt a versenyen. Az edzők jó visszajelzést kaptak, hogy állnak a versenyzőik a közelgő országos bajnokság előtt, ami ennek a korosztálynak a legnagyobb versenye az évben. A látottak alapján nem túlzó elvárás, hogy több éremmel és pontszerző hellyel térjünk haza május 26-án Püspökladányból, az országos bajnokságról, árulta el Tombor István, a DKSE birkózóinak vezetőedzője.

Ugyanezen a napon, egy hónappal Kecskemét után ezúttal Budapesten, az angyalföldi Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban küzdött az U15-ös korosztály a szabadfogású és női válogatottságért, s a magyarok mellett most moldovai, ukrán, lengyel, erdélyi és felvidéki birkózók is szőnyegre léptek. A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület nyolc versenyzővel képviseltette magát, közülük a nap végére hárman maradtak pontszerző helyen. Győztes selejtezők után a 38 kg-ban küzdő Tombor Benedeket kőszegi, a 75 kg-osok között Csőregi Zalánt román ellenfele állította meg a döntőbe jutásért. A szintén 75 kilós Zámbó Gergő a selejtező körben ugyanattól a román birkózótól kapott ki, mint klubtársa, így vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. A bronzéremért folytatott mérkőzésen Benedek szigetvári, Zalán pedig csapattársát utasította maga mögé, és állhatott a dobogó harmadik fokára.

Szigetvári eredmények

Gyermek korcsoport
Gyömörei Csaba 2. hely
Horváth Ármin 3. hely

U10 korcsoport
Szabó Viktória 1. hely
Boromisza Nándor 2. hely
Kovács Bene Árpád 2. hely
Erdősi Krisztofer 3. hely
Pálvalvi Csaba 2. hely
Győrfi Patrik 1. hely
Szabó-Gyarmati Dávid 2. hely
Szabó Maximilián Brendon 3. hely
Szélpál-Stadler Benett 2. hely
Szalona Mihály 3. hely

U11 korcsoport
Telek Emma Ilona 3. hely
Katona Kristóf 1. hely
Szloboda Lóránt 1. hely
Várnagy Ákos 3. hely

Kecskeméti eredmények

38 kg Tombor Benedek 3. hely
75 kg Csőregi Zalán 3. hely
75 kg Zámbó Gergő 5. hely

Helyezetlenül zárt:
Kaszala Máté
Fierpasz András
Fekete Csaba
Parádi László
Szloboda Kende

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.