Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

spigott - 2024. április 28. 11:00

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Kép: DKKA-archív

A Kozármisleny elleni hazai összecsapásokkal folytatták az utánpótlás bajnokságok küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia korosztályos csapatai az elmúlt napokban.

A DKKA serdülői az ötödik, a vendégek a második helyről vágtak neki a rangadónak, mely a várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott. A meccset a Kozármisleny kezdte valamivel jobban, bő tíz perccel a szünet előtt már hárommal is vezettek, de a dunaújvárosi fiatalok is remek hozzáállással játszottak, így a pihenőre már 12-12-es állással vonultak a felek. A térfélcserét követően újra meglépett hárommal az ellenfél, de fiataljaink egyenlítettek, s innentől fej fej mellett haladtak a csapatok. A véghajrá komoly izgalmakat hozott, de 23-23 után már egyik gárda sem tudott kapuba találni, így maradt a döntetlen, amivel a mieink és vendégek is megtartották forduló előtti helyezésüket a táblázaton.

Az U19-esek mérkőzése előtt a vendégek a hatodik, míg az akadémisták a nyolcadik helyen álltak a tabellán, így talán utóbbiak tűntek esélyesebbnek a két pont megszerzésére, s mivel az első felvonás után a vendégek négygólos vezetését mutatta az eredményjelző, úgy tűnt, itt nem borul a papírforma (9-13). A második felvonásban azonban parádésan játszottak Zubai Gábor tanítványai, akik 14-14-nél utolérték ellenfelüket, majd egy 5-0-s rohammal fordítottak, hogy aztán előnyüket még növelve arassanak nagyon szép, 31-24-es sikert, amivel megerősítették nyolcadik helyüket a mezőnyben.

Eredmények, gólszerzőink

U17-es bajnokság I. osztály, nyugati csoport
DKKA – Kozármisleny SE 23-23
(12-12)
Gólszerzőink: Virág Csenge Nikolett 5, Takács Száva Fanni 3, Mózsi Villő Lelle 3, Ecsődi Amanda Katalin 3, György Rebeka Anna 3, Titscher Kata 2, Cserháti Mira Szófia 2, Erdei-Nagy Csenge 1, Erdős Helga Rebeka 1.

U19-es bajnokság I. osztály, nyugati csoport
DKKA – Kozármisleny SE 31-24
(9-13)
Gólszerzőink: Dobos Hanna 6, Mikó Luca 6, Bruzsa Lili 5, Megyeri Bodza Zsuzsanna 5, Borhy Sára 4, Fehér Luca Blanka 4, Maurer Lili 1.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.