Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

spigott - 2024. május 4. 7:30

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

Kép: DO-archív

Nem úgy alakult a DKKA felnőtt csapatának legutóbbi mérkőzése, ahogy azt reméltük, mert csak bő negyed óráig tudtuk megnehezíteni a házigazda Mosonmagyaróvár dolgát, mely a folytatásban gyorsabban, pontosabban játszva aratott magabiztos győzelmet együttesünk felett. Az azóta eltelt szűk egy hétben újra kemény munkába vágtak a gárda tagjai, akikre szombaton újabb feladat vár, ugyanis délután öt órától az MTK csapatát látják vendégül kézilabdázóink a 2023/2024-es szezon utolsó hazai mérkőzésén.

A fővárosiak húsz mérkőzést, vagyis a mieinknél kettővel kevesebbet játszottak eddig az idei szezonban, s ezeken hét győzelem, három döntetlen és tíz vereség a mérlegük, amivel egy ponttal lemaradva követik akadémiánk felnőtt csapatát a tabella nyolcadik helyén. A két gárda fővárosi összecsapása sajnos nem hozott nagy küzdelmet, mert a hazaiak végig vezetve arattak 35-24-es sikert, így van miért visszavágnia együttesünknek, mely szeretne szépen, győzelemmel elköszönni drukkereitől, árulta el Virág Roland edző a találkozó előtt.

– Bár részfeladatokat meg tudtunk oldani, a Mosonmagyaróvár elleni mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Nem örültünk a nagy arányú vereségnek, viszont tudtunk gyakorolni egy-két olyan elemet, amit a későbbiekben szeretnénk használni. Az MTK-ban több volt dunaújvárosi játékos is szerepel, mondhatni, hogy egy presztízscsata lesz, főleg annak tükrében, hogy a fővárosban nagyobb arányú vereséget szenvedtünk. Most szeretnénk ezt a kudarcot elfeledtetni, nagyon készülnek a lányok, nagyon akarják a sikert, úgyhogy sok szeretettel várunk minden szurkolót.

A rovat további hírei: Sport

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.