Dunaújváros Hetilap

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

doszerk - 2024. április 19. 11:00

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

A fűtési időszakban hosszabb szolgáltatás-kimaradások szerencsére nem történtek, a csőtöréseket, műszaki problémákat gyorsan meg tudta oldani a szolgáltató, így ebben a szezonban is üzembiztosan működött a városi távfűtés. 

Már fejleszthettek is

A mostanival már a harmadik fűtési szezonját zárta a DVG Zrt. Az átvétel utáni első évben az energiák nagy részét felemésztette az előző szolgáltató gáncsoskodásából adódó problémák megoldása és a rendkívül sok műszaki probléma elhárítása. 
Mostanra viszont már a fejlesztések is elkezdődhettek, párhuzamosan az elöregedett távhőrendszer felújításával. Fontos vezetékszakaszokon történt meg a javítás, a Béke városrészben például a közelmúltban végeztek a szakemberek a Március 15. téren a közműalagút javításával. Bár távhő szempontjából az érdemi munka a föld alatt zajlott, az ott lakók számára is látványos volt a munka, hiszen cserélték a tönkrement, elrozsdásodott aknafedőket, és térkőborítást kapott a rossz minőségű aszfalt járda is. 
A közelmúltban elindult a DVG Zrt. telefonos applikációja is, amelynek köszönhetően ismét egyszerűsödött az ügyintézés. 
A műszaki fejlesztések az idén is folytatódnak, a szakemberek a hőközpontok fejlesztését tervezik, ami éppen a fűtés ki- és bekapcsolását teszi egyszerűbbé. Ez jelentősen javítja majd a fogyasztók komfortérzetét. A DVG Zrt. tájékoztatása szerint a megfelelő karbantartásoknak köszönhetően évről, évre csökken a műszaki hibabejelentések száma, a visszajelzések és tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a dunaújvárosiak elégedettek az új szolgáltatóval. 

Nem állt le a távfűtés

A hirtelen beköszöntő hideg idő miatt a távhőszolgáltatás nem állt le április 15-én, ezzel kapcsolatban Pintér Tamás polgármester elmondta: mindig nehéz kérdés a pótfűtés ügye, de most egyértelmű volt, hogy olyan jelentős lehűlés jön, ami miatt lépni kell. Természetesen nemcsak a lakásokban, hanem a bölcsődékben, óvodákban is bekapcsolva maradt a fűtés. 
A polgármester hozzátette, ez a lépés is azt erősíti meg, hogy fontos volt a távhőszolgáltatást saját kézbe venni, és nem lehetett tovább tűrni, hogy egy oligarcha kénye kedvének legyen kitéve a dunaújvárosi lakosság, de enélkül a lépés nélkül nem lehetne távhőtámogatást sem adni, amit éppen a napokban kézbesített minden érintett dunaújvárosi nyugdíjas számára a DVG Zrt. 
Bár hibák mindig vannak és lehetnek, de egy olyan szolgáltatónk van, amely felelősségteljesen végzi a munkáját, és a nyári szünetben is azon dolgozik majd, hogy szeptembertől még jobb, még megbízhatóbb legyen a távhőrendszer.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.