Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

doszerk - 2024. április 23. 8:00

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Az árnyékoló oldalfalak éppen ebből a célból nyújtanak kiváló megoldást, amelyek nyilvánvaló rendeltetésükön túl számos egyéb előnnyel is járnak. 

Praktikusak, dekoratívak, időtállóak

A Teraszok.hu teraszmegoldások terén számos alternatívát kínál, ebben a cikkünkben az árnyékoló oldalfalak előnyeiről írunk, melyek alkalmazhatók erkélyeknél, teraszoknál, különálló kerti építményeknél, medencetereknél. Általuk komfortosabbá tehető az adott helyiség, vagyis teljes mértékben a kikapcsolódásra összpontosíthatunk.

Az olyan területeken, ahol kiemelten fontos a napvédelem, az árnyékoló oldalfalak ideális megoldást nyújtanak. Elsősorban a napsugárzással szemben aknázhatók ki az előnyeik, de ha egy kicsit személyesebb teret hoznánk létre, ahol nyugalmasan pihenhetünk, a magánszféránk megteremtésében is jelentős a szerepük.

Az időjárás elleni védelem mellett fontos kiemelnünk, hogy részben dekorációs elemként is funkcionálnak, ugyanis többféle vázszerkezet színben és vászonanyagban is beszerezhetők, így kiválóan illeszkednek a külső térhez, valamint a ház stílusához.

Az árnyékoló oldalfalak alkalmazási területei

A függőleges árnyékoló rendszerek teraszok oldalsó árnyékolására, illetve ablakok-üvegfelületek külső és belső árnyékolására lettek kifejlesztve, melyek választhatók többféle mérettartományban.

A Teraszok.hu kínálatában elérhető termékek kiváló minőségűek, esztétikusak, tartósak, melyek által nemcsak élhetőbbé alakíthatjuk a külső teret, hanem emelhetünk otthonunk megjelenésén is, ezáltal értékesebbé válik az ingatlan. Egyik legkeresettebb modelljük a MICRO2020Z árnyékoló oldalfal, amely motorikusan is működtethető!

Amikor a gondtalan pihenésünkről van szó, általában fontos szempont, hogy valamelyest elrejtőzzünk a kíváncsi tekintetek elől is, az árnyékoló oldalfalak nem csupán az időjárással szemben védelmeznek, hanem segítenek egy nyugalmas, elszeparált élettér megteremtésében is.

A sínes vezetésű függőleges árnyékolók tökéletesek télikertek esetében is, ugyanis növényeinket télen is meg kell óvnunk az erős napsugárzástól. 

Komfortosabb otthon modern megoldások által

A legtöbben napfényes otthonra vágyunk, azonban kontrollálatlanul rengeteg kellemetlenséget okozhat az ablakokon beáramló napsugárzás. Ahol tehát nagyobb méretű ablakok találhatók meg, ott feltétlenül gondoskodni kell a megfelelő árnyékolásról. Hasonlóképpen a teraszok, télikertek esetében is alapvető az optimális védelem, ellenkező esetben nem használhatóak ki kellőképpen ezek a helyiségek.

Napjainkban számos igényes, tartós megoldás elérhető árnyékolás céljából, amennyiben Ön is árnyékoló oldalfalas rendszerben gondolkodik, a Teraszok.hu szakemberei készséggel segítenek a megfelelő alternatíva kiválasztásában, megvalósításában.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

DSTV: újra akcióban a Pindur Pandúrok

2024. máj. 08.

Izgalmas eseménnyel, gyerekek főszereplésével folytatódott a Közbiztonsági Hónap sorozata, derül ki a DSTV összegzéséből. Az elmúlt években az ovisok és kisiskolások kedvencévé vált a Pindur Pandúrok közlekedésbiztonsági viadal, amelynek ezúttal is az egyetem tornacsarnoka adott otthont. Hangkép.

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

A meglepetés ereje: a hozzánk érkezők sokszor rácsodálkoznak Dunaújvárosra

2024. máj. 07.

A Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete partner szervezetét, a csepregi Farkas Sándor Egyletet látta vendégül a napokban. A vendégek megismerkedhettek Dunaújvárossal – meglepte őket városunk, és nagyon tetszett nekik, amit láttak.

Nyárias meleg után erős lehűlés

Nyárias meleg után erős lehűlés

2024. máj. 06.

Ma még napsütés és nyárias értékek, keddtől esős napok jönnek, lehűléssel, ígéri a DO időjárási szakértője. A hét vége is változékony marad, lesz egy hamisítatlan áprilisi hetünk!

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

DSTV: apró, de gyönyörű gesztus az MMK előtt

2024. máj. 04.

Szép anyák napi akcióra készül a Munkásművelődési Központ, derül ki a DSTV összegzéséből. Anyák napjára készülve már ma kikerül az intézmény elé az a tábla, ahonnan szeretteiknek szóló jelképes ajándékot vihetnek magukkal a látogatók. Hangkép.
 

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!