Dunaújváros Hetilap

A friss diplomásokat köszöntötte Pintér Tamás polgármester

doszerk - 2024. február 22. 17:00

Ünnepelt a Dunaújvárosi Egyetem, az intézményben ezúttal 155, sikeres államvizsgát tett hallgató vehette át diplomáját múlt pénteken. A friss diplomásokat a város képviseletében Pintér Tamás polgármester köszöntötte.

Megtelt a Dunaújvárosi Egyetem "A" épülete végzett hallgatókkal és hozzátartozóikkal február 16-án. 155 hallgató, közöttük 22 külföldi diák vehette át ünnepélyes keretek között a diplomáját, közülük heten kitüntetéses, 61 hallgató pedig kiváló minősítésű oklevelet kapott. A köszöntő beszédek után a hallgatók kezükbe vehették a jól megérdemelt okleveleiket, majd Pintér Tamás polgármester szólt hozzájuk, személyes gondolatokkal. Mint felidézte, húsz évvel ezelőtt ő is Dunaújvárosban szerezte meg a diplomáját:
– Idén 20 éve én is itt vettem át a diplomámat hozzátok hasonlóan. Akkor még legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy ma a szülővárosomat vezethetem és beszédet mondhatok nektek ebben az épületben. El voltam foglalva azzal, hogy munkát keressek és albérletet, amit a barátnőmmel fenntarthatunk. Később mérnök és tanár lettem, házat vettünk és terveztük közösen a jövőt. A házban azóta családot alapítottak, de nem mi. A nő, akit akkor szerettem, nem az én feleségem. Én pedig mérnökből politikus lettem, majd férj és apa. Mindezt azért mondom el nektek, mert nem baj, ha nem látjátok előre a jövőt. Illetve nem baj, ha látjátok, és az mégsem úgy alakul. Az élet pillanatról pillanatra változik, egy dolog azonban sosem: a saját kezetekben van a sorsotok, és ott van mögöttetek a Jóisten, aki felnőttként is vigyázni fog rátok. A ti dolgotok csak annyi, hogy bízzatok magatokban, és teremtsétek meg azt az életet, amit élni szeretnétek.

Pintér Tamás beszédében arra biztatta a hallgatókat, hogy merjenek lépni azért, hogy álmaik megvalósuljanak:
– Az itt megszerzett tudást és tapasztalatot senki nem veheti el tőletek, és bármilyen utat is választotok most vagy később, kiváló alapot fog teremteni a sikerhez. Azok, akik ma itt ülnek, bebizonyították, hogy rendelkeznek azokkal a képességekkel, amik a választott szakmájukhoz szükségesek. De bebizonyították azt is, hogy kellően talpraesettek, rugalmasak, kitartóak, és ha valamit el akarnak érni, azt el is érik, mindegy, mekkora áldozatot kíván. Ne szégyelljétek elismerni az eddig végzett munkátokat, legyetek büszkék magatokra, ünnepeljétek meg ezt a mérföldkövet, de ne álljatok meg itt. Tűzzetek ki minél nagyobb célokat, álmokat és legyen erőforrás elérésükben az itt töltött néhány év.

A polgármester hangsúlyozta, Dunaújváros és az egyetem mindig visszavárja a hallgatókat:
– Ne feledkezzetek meg a háláról sem. Akár így, akár úgy, a környezetetek hozzájárult ahhoz, hogy ma itt legyetek. Legyetek hálásak nekik: a szüleiteknek, az oktatóitoknak, a barátaitoknak, akik végigkísértek benneteket ezen a hosszú úton. Gratulálok mindannyiótoknak ezen a különleges napon! Emlékezzetek arra, hogy a Dunaújvárosi Egyetem büszke rá, hogy a diplomásai vagytok, Dunaújváros pedig büszke rátok és bárhonnan is jöttetek, bárhová is sodor titeket az élet, mi mindig visszavárunk benneteket!

A végzős hallgatók nevében Móricz Maja Virág, gazdálkodási és menedzsment szakon végzett hallgató mondott beszédet, elbúcsúzva az egyetemtől, oktatóktól, társaktól, majd az ünnepség az ősi szakok himnuszaival és a Szózattal zárult.

Kölesdi Fanni
(Fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

Felújítás vár a város legrégebbi óvodájára

2024. máj. 06.

A választókörzetek törvényi felülvizsgálata következtében a Csillagvirág tagóvoda átkerült a 6-os választókörzetbe. Szabó Zsolt, a körzet képviselője ezt követően felkereste az óvodát, hogy a jelen és a közeli jövő feladatait egyeztessék. És már vannak látható változások az óvoda környezetében.

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

Óriási sikert hozott a 38. Bringatúra (galériával)

2024. máj. 05.

Parádés időben, remek hangulatban tekerték le a hagyományos távot Dunaújvárostól Mezőfalváig, majd vissza a 38. Bringatúra résztvevői szombaton délelőtt.

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.