Mayer Gréta triplázott az országos bajnokságon!

doszerk - 2024. március 24. 16:27

A dunaújvárosi Mayer Gréta három szeren, ugráson, talajon és gerendán is diadalmaskodni tudott - utóbbi szeren az olimpiai kvótás Czifra Bettina Lilivel holtversenyben- a női tornászok Waberer’s felnőtt országos bajnokságának szerenkénti döntőiben, ahol az FTC-s Székely Zója felemáskorláton nyert.

Mint az a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) beszámolójából kiderült, a szerenkénti finálékra került sor vasárnap a hölgyek számára megrendezett Waberer’s felnőtt országos bajnokságon, amelynek a Központi Tornacsarnok adott otthont. A hatos finálékba a szombati napon kvalifikáltak a tornászok.

A nők ugráson kezdtek, ahova a dunaújvárosi Mayer Gréta szombaton a legmagasabb pontszámmal jutott be, jó formáját pedig átmentette a döntőre is, és így 13.100 ponttal aranyérmet szerzett. Mögötte klubtársa, Czifra Bettina Lili (12.800) és az FTC színeiben versenyző Székely Zója (12.700) zárt. Ezt követte a felemáskorlát, ahol a szer Európa-bajnoki ezüstérmese, Székely Zója mindenkit maga mögé utasított, és 14.000 ponttal megnyerte a finálét. Czifra Bettina Lili második (13.400), a szintén dunaújvárosi Makai Lilla (12.900) harmadik lett. Gerendán megismétlődött az ugrás végeredménye, azaz Mayer, Czifra, Székely lett az első három sorrendje, azzal a különbséggel, hogy a két dunaújvárosi tornász egyaránt 13.200 pontot kapott, így holtversenyben végeztek az élen, Székely 12.400 egységgel ért fel a dobogó legalsó fokára. A záró etapban a talaj következett, itt három dunaújvárosi állhatott a dobogón: Mayer Gréta (13.000), Czifra Bettina Lili (11.600), Makai Lilla (11.200) sorrendben.

Képek forrása: MATSZ

Mayer Gréta, DKSE - Nem voltam teljesen egészséges a héten, kisebb betegség hátráltatott a teljes értékű munkában. Ennek fényében különösen boldog vagyok amiatt, hogy ilyen eredményt értem el, és fejben sem estem szét a nap végére. Jó volt a szezonkezdet!

Czifra Bettina Lili, DKSE - Az összetett napom jobban sikerült, mint a mai, itt a szerenkénti döntőkben. Ez most így jött össze, de alapvetően nem vagyok elkeseredve, hiszen a gerendán holtversenyben megszerzett aranyérem sokat jelent.

Székely Zója, FTC - Nagyon boldog vagyok, hogy sokan látogattak ki a kétnapos megmérettetésre. Külön öröm számomra, hogy az összetett napon és most is magas pontszámot kaptam a felemáskorlát-gyakorlatra, ami aranyérmet jelentett.

Makai Lilla, DKSE: - Az év első versenye volt, hosszú felkészülésen vagyunk túl, és egy szuper verseny volt így kezdésnek. A szombati nap nagyobb hiba nélkül sikerült végigcsinálnom, négy szerből két új gyakival készültem, amit sikerült is bemutatnom, aminek nagyon örültem! Ma gerendán becsúszott egy nagyobb hiba, de korláton és talajon is sikeres gyakorlatot sikerült bemutatnom, ami mind a két szeren a 3. helyet jelentette!

Waberer’s női felnőtt országos bajnokság szerenkénti döntők, eredmények

Ugrás
Mayer Gréta (DKSE) - 13.100 pont
Czifra Bettina Lilli (DKSE) - 12.800
Székely Zója (FTC) - 12.700

Felemáskorlát
Székely Zója (FTC) - 14.000 pont
Czifra Bettina Lilli (DKSE) - 13.400
Makai Lilla (DKSE) - 12.900

Gerenda
Mayer Gréta (DKSE) - 13.200 pont
Czifra Bettina Lilli (DKSE) - 13.200
3. Székely Zója (FTC) - 12.400

Talaj
Mayer Gréta (DKSE) - 13.000 pont
Czifra Bettina Lilli (DKSE) - 11.600
Makai Lilla (DKSE) - 11.200

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.