Óriásit hajrázva nyert a Kohász

spigott - 2024. március 29. 7:30

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

A balatonboglári NEKA ellen folytatta a bajnoki küzdelmeket a DKKA női kézilabda csapata csütörtökön délután öt órától. A Dunaújvárosi Sportcsarnokban lejátszott találkozó azonban finoman szólva sem kezdődött jól a mieink számára, mert a vendégek egy kihagyott hetes mellett sorozatban lőtt három góllal nyitottak, így már az 5. perc elején időt kellett kérnie a hazai szakvezetésnek (0-3). Ez sem hozta meg azonban a kívánt változást, mert a következő két találatot is a NEKA jegyezte, míg a mieink csak a 10. perc elején, Szalainak köszönhetően tudták megtörni hosszú gólcsendjüket (1-5).

Egy jó védekezés után a következő gólt is Szalai szerezte, s bár gyorsan jött a válasz a túloldalon is, a játékrész derekához közeledve úgy tűnt, elkapta a fonalat együttesünk, mely Agócs és Bouti találataival felezte meg hátrányát a 14. perchez érve (5-7). Nem sokáig örülhettünk azonban ennek, mert a 19. percben megint néggyel ment az ellenfél, majd 6-9-nél megint jöhetett a hazai időkérés, mert továbbra is sok volt a hiba a játékban, elsősorban a támadások befejezésében, igaz ebben vastagon benne volt a dunaújvárosi nevelésű Csapó Kincső is, aki több nagy bravúrral tartotta a Balaton-parti alakulat előnyét.

A kihagyott ziccerek ellenére is sikerült visszajönni kettőre a 24. percre, de újra jöttek a kihagyott helyzetek, eladott labdák, így két perc alatt három gólt kaptunk, s megint öttel ment a NEKA (8-13). A félidő hajrájára valamelyest összekapta magát a Kohász, Szalai és Paróczy találataival megint kettőre csökkentette hátrányát, de a játékrész végén eredményesek voltak a vendégek is, így ők vonulhattak sokkal elégedettebben a félidei pihenőre (11-14).

Képek forrása: DKKA

A térfélcsere után elsősorban a támadások befejezésében kellett javulnia kézilabdázóinknak, akik két gyors góllal kezdtek, s bár volt esélyük az egyenlítésre is, sajnos nem tudtak élni az esélyekkel (13-14). Nem jött jól Paróczy könnyű síppal befújt kiállítása, de Szalai emberhátrányban is egalizált a 36. perc elején, igaz a vendégek azonnal betaláltak üres kapura kétszer is, s megint náluk volt az előny (14-16). Szalai és Horváth találatai után újra egált mutatott az eredményjelző, de nem tudta átlépni árnyékát együttesünk, s hiába volt támadása a vezetés megszerzéséhez is, ezúttal sem élt a lehetőséggel (17-18).

Bouti remek átlövésének nagyon, Nick kiállításának egyáltalán nem örültünk, de együttesünk ennek ellenére is egyenlített a 46. percben, majd ami a véghajrában olyan történt, amit régóta nem láttunk a sportcsarnokban. A Kohász kézilabdázói ugyanis egy 3-0-s sorozattal vették át az irányítást, s bár a vendégek időt kértek, ez sem segített rajtuk, mert kézilabdázóink valósággal szárnyaltak, miközben ellenfelük teljesen szétesett. Az 58. percig újabb kilenc gólt szereztek a mieink válasz nélkül, itt gyakorlatilag minden, ott semmi nem sikerült, s bár ekkor megtörte hosszú gólcsendjét a NEKA, ez már szépségtapasznak is kevés volt, mert akadémiánk felnőtt együttese végül simán, 32-20-as sikerrel tartotta itthon a nagyon fontos két pontot.

DKKA – NEKA 32-20 (11-14)

DKKA: Oguntoye – Agócs 3, Trawczynska, Moreno, Nick 1, Borgyos 2, Szalai 7. Csere: Wéninger (kapus), Sallai 1, Török 2, Paróczy 6, Arany 1, Gajdos 2, Bouti 4, Horváth A. 2, Lakatos 1. Vezetőedző: Paic Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.