A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

doszerk - 2024. április 23. 14:00

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Íme néhány szempont, hogy az alaplakk miért kulcsfontosságú lépés minden körömápolási sorrendben. A ma már Magyarországon is kapható Roniki termékei, minőségi építőzseléi között pedig széles palettájuknak köszönhetően akár böngészhetünk is kedvünkre a szóban forgó lakkok között. 

Egészséges körmök és tartós eredmény

Az alaplakk egyik elsődleges feladata, hogy megvédje a körmöket a körömlakkokban található, potenciálisan káros összetevőktől. A legtöbb körömlakk olyan vegyi anyagokat tartalmaz, mint a formaldehid, a toluol és a dibutil-ftalát (DBP), melyek idővel gyengíthetik és károsíthatják a körmök természetes szerkezetét. Az alaplakk egyfajta gátként funkcionál a körmök és a vegyszerek között, megakadályozva ezzel a közvetlen érintkezést. 

Elég frusztráló eset, mikor a körömlakk röviddel a felvitel után felválik vagy lekopik. Ez a végkifejlet a lakk és a körömfelület közötti nem megfelelő tapadás eredménye. Az alaplakk sima és egyenletes alapot biztosít a lakk tapadásához, elősegítve ezzel a hosszú élettartamot. 

A foltosodás megelőzésére

Bizonyos körömlakkok, különösen a sötétebb árnyalatok és az élénk pigmentek hajlamosak az elszíneződésre, ezzel csúnya körmöket eredményezve. Ha a színes lakkozás előtt alaplakkot alkalmazunk, ahogy korábban is, ebben az esetben is, az alaplakk védőgátként működik, megakadályozva, hogy a festék behatoljon a körömlemezbe és kialakuljon a már emlegetett elszíneződés. 

A körömlakk sima és egyenletes felvitele igen nagy fejtörést okozhat, ha a köröm felülete egyenetlen vagy barázdált. Az alaplakk segítséget nyújt egy egyenletes “vászon” létrehozásában azáltal, hogy kitölti a hullámokat és a tökéletlenségeket, mellyel hibátlan manikűrt tudunk elérni. 

Körömerősítés felsőfokon

A gyengécske, törékeny körmök sokak számára gyakori problémát okozhatnak, mely gyakran ered környezeti ártalmakból, túlzott nedvességtartalomból, de akár belső tápanyaghiányunkat is jelezheti. Bizonyos alaplakkok olyan erősítő összetevőket tartalmaznak, mint a keratin, a kalcium és különböző vitaminok, melyek megerősítik a körmöket és javítják azok ellenálló képességét. 

Végérvényben, az alaplakk az átfogó körömápolási rutin alapvető része, mely számos előnnyel jár, egészen a köröm védelmétől a lakk jobb tapadásán keresztül a körmök egyenetlenségeinek javításáig. Ha minőségi alaplakkba fektetünk, és manikűrprogramunk szerves része lesz, szalonképes eredményeket érhetünk el, miközben megóvjuk a körmök szépségét és egészségét. 
 

A rovat további hírei: Mozaik

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!