A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

doszerk - 2024. április 21. 8:00

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Éppen ezért akár üzleti útra mész az országba, akár turistaként, mindenképpen érdemes beszerezned svájci autópálya matricát, ha autóval tervezel közlekedni.

Az autópályák Svájcban is fizetősek

Csakúgy, mint Magyarországon, Svájcban is fizetnie kell azoknak, akik fel szeretnének hajtani az autópályákra. Aki rendelkezik e-matricával, az gyorsan és kényelmesen átszelheti az országot a matrica érvényességének időtartama alatt, és nem kell semmilyen büntetéstől sem tartania, feltéve persze, ha mindemellett betartja a közlekedési szabályokat is.

Online a legegyszerűbb megvásárolni a svájci autópálya matricát

Az európai autópálya matricák mindegyike megrendelhető az interneten keresztül. A svájci sem képez kivételt ez alól, így tehát már jóval azelőtt megveheted az Evignet24 oldalán az autópálya matricádat, mielőtt átléped az országhatárt. Az előkészületi teendőid közé mindenképpen érdemes felvenned még az utazás megkezdése előtt az elektronikus vignetta megvásárlását. Így ugyanis a négy keréken való közlekedés Svájc határain belül sokkal gyorsabb és egyszerűbb, hiszen nem kell állandóan azt nézned, hogy az adott útra felhajthatsz-e vagy sem.

A szóban forgó oldalon megrendelt matrica digitális jegy formájában tölthető le. Ennek köszönhetően nem számít, hogy éppen melyik országban vagy, Magyarországról éppúgy megveheted a svájci autópályák használatára feljogosító matricát, mint ha mondjuk Ausztriában vagy Svájcban lennél. A digitális matricát természetesen nem kell kinyomtatni, az úthasználati jogosultságok ellenőrzése a gépjárművek rendszáma alapján történik, éppúgy, mint idehaza.

Néhány perc alatt meg tudod rendelni az e-matricát

A svájci autópálya matrica megrendelése igen egyszerű. A fenti linkre kattintva válaszd ki azt az országot, amelynek az e-matricáját szeretnéd megvenni. Ezt követően azt kell megadnod, hogy milyen járműkategóriára kívánod megvásárolni a vignettát. Motorkerékpárra, személygépkocsira és kisbuszra is tudsz venni svájci autópálya matricát, amely országos, éves, és jóval kedvezőbb árú, mint a magyarországi e-matrica.

Ezt követően a rendszer kérni fogja tőled a gépkocsid rendszámát. Ezt pontosan gépeld be, és ellenőrizd, hogy helyesen adtad-e meg, mert ha hibát vétesz, akkor az olyan, mintha nem is lenne svájci autópálya matricád. A következő lépésben a valós e-mail-címedet és a telefonszámodat kell megadni. Végül nem marad más hátra, mint az online fizetés, amit számos különböző bankkártyával meg tudsz oldani.

Mindezeket követően le is töltheted a svájci autópálya matricád, és útra is kelhetsz Svájcba. Amennyiben időd engedi, az egész országot bejárhatod az e-matrica birtokában, és gondtalanul suhanhatsz a modern utakon, hidakon át.

A rovat további hírei: Mozaik

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!