Dunaújváros Hetilap

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

doszerk - 2024. április 22. 18:00

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

A negyedévet lezáró sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetője közösen adták át.

Népszerű a közösségi kezdeményezés

Mint minden negyedévben, így a januártól márciusig tartó időszakban is minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forint került a virtuális jótékonysági alapba. Pintér Tamás polgármester a negyedévet lezáró sajtótájékoztatón elmondta, minden negyedévben törekszenek arra, hogy olyan szervezetet válasszanak, ahol leginkább szükség van a segítségre: 
– Januártól márciusig minden dunaújvárosi, aki vásárolt a város kenyeréből, 50 forinttal járult hozzá a Pentele Baráti Kör Egyesület munkájához, akik hiánypótló munkát végeznek a múlt hagyományainak megőrzésében. Összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott, ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

A sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetőjével közösen adták át, majd ezt az összeget ezúttal is 500 ezer forintra egészítette ki az önkormányzat. Pálinkás Bertalan, az egyesület elnöke a támogatás felhasználásáról is szót ejtett:
– A teljes összeget a Pentelei Molnár János és a Rosti Pál emlékév megrendezésére fordítjuk, azaz közcélra. Az eseménysorozat keretében összesen mintegy 20 rendezvényt tervezünk. 

Újabb időszak, újabb gyűjtés

Pintér Tamás a sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette a következő negyedév kedvezményezettjét is: a városlakók május végéig minden megvásárolt kenyér árából 50 forinttal a Wesley Da-Capo Alapfokú Művészeti Iskolát támogatják. Az intézmény fenntartója sajnos nehéz helyzetbe került, így az iskola működési nehézségekkel küzd. Kurina Laura, az intézmény vezetője szintén beszélt a majdani támogatás sorsáról: 
 – Művészeti iskolánk 1999 óta működik, tánc-és zeneművészetet oktatunk a dunaújvárosi növendékeinknek, és szép eredmények egész sorával büszkélkedhet a képzőművészeti tagozatunk is. Az összeget teljes egészében iskolánk működésére, a művészeti képzésre fordítjuk majd – nagyon köszönjük a lehetőséget.

A jótékonysági akció tehát folytatódik!

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Közélet

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.