Nem borult a papírforma Iváncsán

spigott - 2024. április 15. 7:30

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kép: DO-archív

A listavezető és hazai pályán még hibátlan Iváncsa otthonában lépett pályára a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután, s bár a meccs esélyesének a hazaiak számítottak, a mieink abban bíztak, hogy stabil védekezéssel, fegyelmezett játékkal képesek lesznek szoros meccset játszani ellenfelükkel.

Dobos Barna alakulata nem a védekezésre rendezkedett be, s igyekezett minél többet tartózkodni ellenfele térfelén, de hiába akadt több ígéretes lehetősége is az első harminc percben, sajnos a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak játékosaink. A vendéglátók ekkor még kevés veszélyt jelentettek a dunaújvárosi kapura, de a 38. percben mégis ők törték meg a gólcsendet Vallejos révén, s hogy a mieink kedve még rosszabb legyen, arról Bányai gondoskodott a 41. percben, így a szünetre már 2-0-s iváncsai fórral vonultak a csapatok.

A térfélcsere után sem adta fel a küzdelmet a DFC, ám hiába ment előre, ellenfele magabiztosan tartotta előnyét sőt, a 69. percben Vallejos duplázni tudott, s ezzel gyakorlatilag eldőlt a pontok sorsa (3-0). A hajrában mentek előre a szépítésért labdarúgóink, de ez sem jött össze, ráadásul a 82. percben D'Urso is bevette a dunaújvárosi kaput, így az Iváncsa végül 4-0-s sikerrel erősítette meg vezető helyét. A mieink sajnos visszacsúsztak a tabella utolsó helyére, igaz hátrányuk mindössze négy pont a tizedik helyezett Gárdonyhoz képest, így a hátralévő hat fordulóban még bőven van esélyük az előrébb lépésre, de ehhez már győzelmek kellenek.

Iváncsa KSE – Dunaújváros FC 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Vallejos 2, Bányai, D'urso.

DFC: Halasi – Horváth, Péter (Marlen, 46.), Szepessy, Puskás, Stampfel, Tapiska, Jakab, Bata, Eperjesi (Rédling, 58.), Vörös (Molnár M.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.